آمریکا: به تلاش برای بازگشت به برجام ادامه می‌دهیم

سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد که به تلاش برای بازگشت به برجام ادامه می‌دهیم تا ببینیم این تلاش ها به چه نتیجه ای می رسد.

خبر را برای من بخوان

لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل عصر سه شنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: ما در حل تعداد قابل توجهی از مسائل که برای بازگشت به توافق بر اساس پایبندی در مقابل پایبندی ضروری هستند، پیشرفت مهمی بدست آورده ایم.

وی در عین حال افزود اما هنوز باید کار بسیار بیشتری انجام شود، ما هنوز یک توافق بدست نیاورده ایم و البته ممکن است به این توافق دست نیابیم.

سفیر آمریکا در سازمان ملل در تداوم سیاست دوگانه تهدید و دیپلماسی کشورش گفت: اگر دیپلماسی موفق نشود ما با جامعه جهانی همکاری خواهیم کرد تا فشار بر ایران را افزایش دهیم.

وی در تداوم سیاست هراس از پیشرفت های برنامه صلح آمیز هسته ای ایران مدعی شد رئیس جمهوری آمریکا یک تعهد قوی تقبل کرده است مبنی بر اینکه ایران نباید به سلاح هسته ای دست یابد.

گرینفلید مدعی شد: بایدن همچنین تعهد کرده است آماده بازگشت به برجام است. بنابراین ما همچنان در این راستا تلاش می کنیم تا ببینیم این تلاش ها به چه نتیجه ای می رسد.

به گزارش ایرنا، آمریکا اخیرا بدون اشاره به زیاده خواهی های خود مدعی است: اگر ایران خواهان لغو تحریم‌ها فراتر از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ است، باید به نگرانی‌های آمریکا فراتر از برجام رسیدگی کند.

یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادعا کرد: ما به صورت علنی مذاکره نمی کنیم اما اگر ایران می خواهد لغو تحریم ها فراتر از برجام باشد، باید به نگرانی های ما نیز که فراتر از برجام است، رسیدگی کند.

این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بدون اشاره به اینکه مذاکرات وین در انتظار تصمیم سیاسی کشورش است، در ادامه ادعاهایش گفت: اگر آنها نمی خواهند از این مذاکرات برای حل سایر مسایل دوجانبه استفاده کنند، ما اطمینان داریم که می توانیم به سرعت به یک درک مشترک در خصوص برجام برسیم و اجرایی کردن آن را آغاز کنیم. ایران باید تصمیم بگیرد.

دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها که از ششم دی‌ماه سال گذشته آغاز شد، ۲۰ اسفند ۱۴۰۰ به پیشنهاد مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا وارد یک دوره تنفس شد و مذاکره کنندگان برای مشورت‌های سیاسی به پایتخت‌های خود بازگشتند.

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی ایالات متحده آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است.

جمهوری اسلامی ایران می‌گوید که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق در وین وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که تحریم ها به صورت حداکثری رفع شود و منطقه‌ هم از اجرای آن بهره‌مند شود.