به گزارش سایت طلا، شما برای پختن غذا به ظروفی نیاز دارید که بتوانید در آن ها به خوبی غذای خود را پخت کنید و یا ظروف از بین نروند و به سلامتی شما آسیب نزنند.
ظروف پیرکس
بهترین ظروفی که کمترین عوارض را برای سلامت ما دارد و نسبت به حرارت و ترکیبات اسیدی مثل آبلیمو و آبغوره و ترکیبات نمکی مقاوم هستند، ظروف پیرکس یا ظروف شیشه ای هستند. این ظروف زود می شکند و شکست پذیرند ممکن است افراد انتخاب اولشان ظروف پیرکس نباشد.
ظروف تفلن
بخاطر خاصیت نچسب بودنش به بازار عرضه شد. تفلن اگر استاندارد نباشد و برند مورد تایید نباشد به فلزات سنگینی مثل کادمیم آلوده هستند و وارد غذا می شود حین پخت و مشکلاتی مثل کم خونی و سرطان ایجاد می کند. این ظروف نباید حین پخت و پز و شست و شو آسیب و خراش ببینند چون باعث وارد شدن ترکیبات مضر به غذا می شود.
ظروف آلمینیمی و رویی
این ظروف سبک تر و ارزان تر، حاوی آلمینیوم هستند و اگر مدام در تماس و طبخ غذاهای اسیدی باشند آلومینیوم درحضور آبلیمو، آبغوره و نمک وارد غذا می شود و مشکل در سلول های عصبی ایجاد می کند و باعث آلزایمر می شود.
پس درسالمندی ظروف خوبی برای استفاده نیستند یا در خیلی از افراد زخم معده ایجاد می کنند. خشکی دهان و تغییرات رنگی مخاط دهان و یبوست می دهد. پس در طبخ غذاهایی که می خواهید آبلیمو و ... بزنید از این ظروف استفاده نکنید.
استیل
یکنواخت غذا را گرم نمی کند و نباید از غذای اسیدی در آن استفاده شود.
مسی
اگر مس بیش از حد وارد بدن شود در کبد تجمع پیدا می کند و التهاب کبد می دهد و تهوع استفراغ و ... می دهد. امروزه در ظروف مسی لایه ای استفاده می کنند که جلوی ورود مس به غذا را می گیرد اما این لایه نیز خوب نیست مخصوصا اگر با ابر زبر شسته و لایه از بین برود و دیگر قابل استفاده نیست.
سفالی سنگی سرامیکی
باید غذا در مدت زمان کوتاهی در آن طبخ شود وگرنه کادمیم و فلزات سنگین آن وارد غذا می شود.