مجلس تمام قد در میدان بوده و پشت دولت ایستاده است

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: مجلس تمام قد در میدان بوده و پشت دولت ایستاده است و دولت با تمام قدرت باید سیاستی را اجرایی کند که گرانی های کمرشکن را کنترل کند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، عبدالکریم جمیری در جلسه علنی روز یکشنبه (۱۸ اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی درباره گزارش وزرای اقتصاد و جهاد کشاورزی در مورد حذف ارز آرد صنف و صنعت گفت: خشکسالی، جنگ اوکراین، قاچاق کالا و... از مواردی است که باید برای مدیریت آن برنامه ریزی‌های لازم را انجام می‌دادیم تا این مشکلات مزید بر علت در شرایط فعلی اقتصادی نشود.

نماینده مردم بوشهر و گناوه و دیلم در مجلس افزود: حال که با اصرار دولت و جلسات متعدد، مجلس به دولت اختیار ساماندهی ارز ۴۲۰۰ تومانی را داد، باید دولت در این خصوص برنامه ریزی دقیقی انجام دهد و این برنامه ریزی براساس مصوبه مجلس باید قیمت کالاهای اساسی را در کشور ثابت نگه داشته و تمامی قیمت‌ها به نرخ شهریور ۱۴۰۰ در اختیار مردم قرار گیرد، اما به نظر می‌رسد آنچه در بیان دولتمردان و وزرای دولت در مصاحبه‌ها و جلسات مشخص است، این برنامه‌ها اطمینان بخش نیست.

وی تاکید کرد: دولتمردان بایدشرایط فعلی را در نظر بگیرند زیرا شرایط بسیار حساس بوده و دشمنان کینه توز انقلاب اسلامی برای هرگونه سوءاستفاده از تصمیمات آماده هستند، بنابراین باید برنامه ریزی های دقیقی، عالمانه و عاقلانه و براساس مطالعات دقیق میدانی انجام شود تا از خطرات پیش رو جلوگیری شود.

بدری: یارانه‌های پنهان سیمان و فولاد هم نیاز به ساماندهی دارد

صدیف بدری پس از استماع صحبت‌های وزرای جهاد کشاورزی و اقتصاد و دارایی گفت: چرا از بین این همه یارانه پنهان سراغ یارانه نان، معیشت و امنیت غذایی مردم رفته‌اید. بلکه باید به سراغ فولاد و سیمان می‌رفتید. چرا که فولاد تنی ۴۱۰ تومان حقوق مالکانه به دولت می‌دهد در حالی که تنی ۲۵ میلیون فروش دارد و قیمت تمام شده آن یک سوم ۲۵ میلیون تومان دولت است.

نماینده مردم اردبیل افزود: در حوزه سیمان این محصول تنی حقوق مالکانه دولتی آن ۲۱۰ تومان است و تنی ۷۵۰ هزارتومان می‌فروشد که به قیمت جهانی بیش از ۱۰ درصد آن نیز فروش دارد که باید از آنها گرفته شده و به حوزه نان و معیشت مردم داده شود.

نایب رئیس کمیسیون عمران مجلس خاطرنشان کرد: دولت هیچ اطلاع‌رسانی در این خصوص نداشت و همان مشکلی که ما برای افزایش قیمت بنزین در سال ۹۸ داشتیم، تکرار شده است.

ابراهیم عزیزی: هم‌صدایی قوا ضروری است

در ادامه ابراهیم عزیزی نماینده مردم شیراز نیز در خصوص گزارش وزرای امور اقتصاد و دارایی و جهاد کشاورزی در رابطه با گرانی نان و کالاهای اساسی گفت: قانون مجلس صراحتا موضوع یارانه‌ها و ارز را مشخص کرده است اما آنچه که امروز مشاهده می‌کنیم اجتهادی است که در رابطه با نص صریح قانون وجود دارد، قانون را با اجتهاد برخی مدیران نمی‌توانیم اجرا کنیم، چارچوب قانون کاملا مشخص است.

نماینده شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: موضوع نان و آرد در قانون بودجه ۱۴۰۱ در اولویت قرار داشته است. ولی دولت بدون اغناسازی و هماهنگی قبلی و صحبت با مردم به سراغ موضوعی رفت که برای مردم حساسیت دارد و ۲۵ درصد هزینه خانوار به آرد و متعلقات آن وابسته است.

وی اضافه کرد: امروز هم صدایی و اقناع سازی عمومی از موضوعاتی است که در کنار تصمیمات خلق الساعه در شرایط خاص بین المللی و کشور ضروری است و باید مجلس و دولت بر موضوع گرانی کالاهای اساسی که مردم از آن گلایه مند، ناراحت و عصبانی هستند بیشتر وقت بگذارند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر مجلس از قانون خودش خوب پاسداری کند و دولت مکلف به اجرای قانون شود و هماهنگی و تعامل در عمل وجود داشته باشد شاهد این مشکلات نخواهیم بود.

حاجی بابایی: خط قرمز نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی، معیشت مردم است

در ادامه حمیدرضا حاجی بابایی رییس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: اراده مجلس و نمایندگان در سال ۱۴۰۱ این است که معیشت مردم به خطر نیفتد و مصوبه مجلس نیز بدین معنی است که برای مردم ارز ۴۲۰۰ وجود داشته، اما این ارز برای دولت وجود ندارد، یعنی مقرر شد در سال ۱۴۰۱ همان روالی که در سال ۱۴۰۰ انجام شده، اجرایی شود، با این تفاوت که ۲۰ هزار میلیارد تومان مابه التفاوت یک دلار را به جای آنکه از بانک مرکزی برداشته، از بیرون و صادرکنندگان این ارز را تهیه کرده تا تورم کنترل شود.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه خط قرمز نمایندگان مجلس و مسئولان دولتی، معیشت مردم است، اظهار کرد: از همان ابتدا پیش بینی مجلس این بود که اگر بخواهیم در سال ۱۴۰۱ قیمت ها را کنترل کنیم، نیاز به ۳۵۰ هزار میلیارد تومان یارانه داریم، اما دولت معتقد بود با ۱۷۲ هزار میلیارد تومان نیز می تواند مشکلات را حل کند و در نتیجه مجلس ۲۵۰ هزار میلیارد تومان را مصوب کرد.

وی ادامه داد: هر راه اجرایی را دولت در چارچوب مصوبات مجلس طی کند و به این فکر نکند که چقدر بودجه در اختیار دارد، بلکه باید به این فکر کند که خط قرمز معیشت مردم بوده و نباید اجازه دهیم آنها به سختی بیفتند، این حرف اول و آخر است. اینکه دولت چقدر بودجه نیاز دارد، مجلس آمادگی برای کمک به دولت را داشته و اگر نیاز به اصلاحیه است، دولت ارائه کند. جلسه امروز بیانگر این است که مجلس تمام قد در میدان بوده و پشت دولت ایستاده است و دولت با تمام قدرت باید سیاستی را اجرایی کند که گرانی های کمرشکن را کنترل کند. این حرف نمایندگان و مجلس شورای اسلامی است که حتما حرف دولت هم این است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یازدهم افزود: دولت باید زمانی روش های اجرایی را آغاز کند که تمام امکانات لازم را برای کنترل بازار آماده کرده باشد. اشتباه بزرگ این بود که دولت قبل از آماده کردن جامعه و پیوست های اطلاع رسانی دست به کارهایی زد که نتیجه آن هم مشخص شد. ما می خواهیم بگوییم که دولت باید کاملا آگاهانه کاملا با حساب و کتاب و دقیق گام بردارد، برنامه ریزی کرده و برای انجام کارهای پیوست اطلاعاتی داشته باشد و راهکارها را متناسب و گام به گام بردارد، هر کجا احساس کرد مردم با مشکل مواجه شده اند، کار را متوقف کرده و راه دیگری را انخاب کند.

وی با بیان اینکه ما نیازمند افزایش و قدرتمندتر کردن سرمایه اجتماعی هستیم، ادامه داد: مردم سرمایه اجتماعی کشور بوده و هر آنچه را که لازم بوده برای نظام داده اند و امروز نیز پای نظام ایستاده اند و بعدها نیز خواهند ایستاد، اما از ما توقع دارند که معیشت آنها به خطر نیفتد. آنها معتقدند زیاده خواه نیستیم، اما معیشتی که با آن بتوانیم از این معبر عبور کرده و زندگی خود و فرزندانمان را اداره کنیم، نباید به خطر بیفتد و این جلسه نیز برای همین موضوع تشکیل شده است. ما خواهشمان از دولت مردان این است که دقیق و حساب شده گام برداشته و بدانند مجلس پشت سرشان ایستاده و هر امکاناتی که بخواهند مجلس در اختیارشان قرار می دهد، اما به شرطی که از خط قرمز مجلس که معیشت مردم است، عبور نکند، چرا که نمایندگان در بین مردم بوده و گلایه مندی آنها را در مساجد و معابر شنیده و به مسئولان منتقل می کنند.

در ادامه مجتبی یوسفی درباره گزارش وزرای اقتصاد و جهاد کشاورزی در مورد حذف ارز آرد صنف و صنعت گفت: از زمانی که ارز رانتی ۴۲۰۰ تومانی وارد ادبیات اقتصادی دولت شد، قرار بود کالاهای اساسی از جمله گوشت، مرغ و ... گران نشود. اما شاهدیم که این گرانی‌ها اتفاق افتاد و از سوی دیگر ۶۵ میلیارد دلار مبلغی حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومان منابع کشور به دست مردم نرسید و ما معتقد به اصلاح این موضوع هستیم.

مجتبی یوسفی: از آقای رئیسی تشکر می‌کنیم و افتخار می‌کنیم که رئیس جمهوری از جنس مردم داریم

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس افزود: انتظار ما این بود که مردم برای تامین کالاهای اساسی خود در صف‌ها نایستند و برای تامین این کالاها بمانند که تصمیم دولت آن‌ها چیست؟ البته از آقای رئیسی تشکر می‌کنیم و افتخار می‌کنیم که رئیس جمهوری از جنس مردم و وزرای آن در کنار مردم هستند اما مردمی بودن یعنی بیان مطالب به مردم و ارائه راهکارهایی برای خروج مردم از نگرانی‌ها، نه آنکه اجازه دهیم دشمن بر بی اطلاعی و خواسته مردم غالب شده و بگویند کارت یارانه نان صادر شده است.

نماینده مردم اهواز تاکید کرد: ارائه کارت یارانه نان از اساس غلط بود و باید در این خصوص به مردم توضیحات لازم ارائه می‌شد البته مدیریت نان را در کشور قبول داریم اما اولویت دارتر از این موضوع بحث حیات خلوت شرکت‌های خصولتی است و به مردم توضیح دهید چرا صادرکننده اول سیمان، قیر و ... در منطقه رتبه یک را داریم و این موضوع نشان می‌دهد که انرژی ارزان را در اختیار آن ها به اسم تولید قرار می‌دهیم اما از سوی دیگر این موارد با نرخ ارزان در اختیار مردم قرار نمی گیرد.

قالیباف :اصرار مجلس بر ارائه کالابرگ الکترونیکی است

محمدرضا صباغیان پس از استماع صحبت‌های وزرای جهاد و اقتصاد با بیان اینکه گرانی‌ها در حال شکستن ستون فقرات مردم است که نیاز به کار بنیادی دارد، گفت: این جراحی اقتصادی همان هدفمندی یارانه‌ها نام گرفت.

نماینده مردم مهریز و بافق در مجلس با اشاره به جراحی اقتصادی در دولت نهم و دهم که قرار بود قیمت آب، برق، نان و انرژی گران شود، عنوان کرد: بر این اساس یارانه ۴۵ هزار تومانی به مردم داده شد که همه جناح‌ها نیز از آن حمایت کردند، ولی چرا باید دوباره جراحی اقتصادی را انجام دهیم.

وی با اشاره به اینکه بال گرانی‌ها باز شدند و بال یارانه‌ها بسته، افزود: یارانه ها بر اساس همان ۴۵ هزار تومان باقی ماند و مردم چطور اعتماد کنند که دولت دوباره یارانه بدهد.

صباغیان در ادامه مشکل اصلی کشور را نبود نظارت و فعالیت مافیا در کالاهای اساسی عنوان کرد و اظهار داشت: ما نیاز به دستگاه‌های نظارتی قوی داریم و نیروهای دستگاه‌های نظارتی ضعیف هستند و با حقوق کم به صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند.

نایب رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: مطمئن باشید قیمت‌ها افزایش می‌یابد و تنها دو راه داریم؛ یا اعتراض می‌شود و به یارانه‌ها بازمی‌گردیم و یا اعتراض نمی‌شود و یارانه‌ها در حد محدود باقی می‌ماند.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان این نماینده مجلس عنوان کرد: قانون مجلس روشن است و ما به همین خاطر می‌گوییم یارانه نقدی ندهیم که این اتفاقات نیفتد، اصرار مجلس بر حوزه کالابرگ الکترونیکی است که در آن به قدرت مردم توجه شده است.