سایت خبری طلا

۷ کاری که در یک کامپیوتر عمومی یا اشتراکی نباید انجام دهید

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


استفاده از کامیپوتر‌های عمومی در شرایط عجله‌ای، ممکن است منجر به اشتباهات کوچکی شود که حریم شخصی شما را زیر سئوال ببرد.


به گزارش موبوایران، استفاده از کامیپوتر‌های عمومی در شرایط عجله‌ای، ممکن است منجر به اشتباهات کوچکی شود که حریم شخصی شما را زیر سئوال ببرد.

استفاده از کامپیوتر عمومی یا اشتراکی برای زمان‌هایی که می‌خواهید به یک ایمیل مهم سریعاً پاسخ دهید، پروژه‌ای که به روز‌های ضرب‌الاجل خود نزدیک شده را ثبت کنید، از یک تخفیف رو به پایان استفاده کرده و یا پرونده‌ای را قبل از پرینت کردن از کتابخانه ویرایش کنید، بسیار مفید و کاربردی خواهد بود. اما همین استفاده از کامیپوتر‌های عمومی در شرایط عجله‌ای، ممکن است منجر به اشتباهات کوچکی شود که حریم شخصی شما را زیر سئوال برده، دستگاه‌های وصل شده شما را آلوده کرده و یا مسبب ضرر مالی برایتان شود.

در ادامه ما لیستی از کار‌هایی که در ارتباط با یک کامپیوتر عمومی یا اشتراکی نباید انجام دهید را تهیه کرده‌ایم تا از این مشکلات تا حد ممکن جلوگیری شود.

۱- گوشی موبایل خود را به کامپیوتر عمومی وصل نکنید

کامپیوتر‌های عمومی منبع اصلی ویروس‌ها هستند. وقتی گوشی موبایلتان را به کامپیوتر عمومی یا اشتراکی وصل می‌کنید، این ویرو‌س‌ها به گوشی شما منتقل خواهند شد و علاوه‌بر این‌که موبایلتان را آلوده می‌کند، هر دستگاه و یا کامپیوتر دیگری که بعد از آن از طریق گوشی به آن متصل شوید نیز آلوده به ویروس خواهد شد.

به همین دلیل هم توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان گوشی همراهتان را به کامپیوتر‌های عمومی وصل نکنید تا به هر قیمتی که شده از ایمنی آن محافظت کنید. اگر طی یک شرایط ضروری مجبور به انجام این کار شدید حتما با استفاده از یک آنتی‌ویروس تمامی ویروس‌هایی که روی کامپیوتر قرار دارد را حذف کنید تا با خیال راحت بتوانید موبایلتان را به سیستم مورد نظر وصل کنید.

به‌علاوه توجه داشته باشید که اگر نیاز به انتقال فایل از کامپیوتر عمومی به گوشی موبایل خود داشتید، می‌توانید برای رعایت نکات امنیتی بیشتر از ابزار‌هایی که در زمینه اسکن ویروس فعالیت می‌کنند کمک بگیرید. یکی از ابزار‌های فوق‌العاده کاربردی در این زمینه VirusTotal است که به شما در شناسایی ویروس کمک خواهد کرد.

ابتدا باید وارد وبسایت VirusTotal شوید، سپس فایل مورد نظرتان را آپلود کرده و بعد از تایید آپلود از این ابزار برای آنالیز کردن فایلتان استفاده کنید. اجازه دهید تا اسکن VirusTotal کارش را به خوبی انجام دهد. بعد از این‌که نتیجه اسکنتان موفقیت آمیز بود می‌توانید فایل مورد نظر را با خیالی راحت از کامپیوتر به موبایل انتقال دهید؛ در غیر این صورت از انجام انتقال فایل بپرهیزید.

۲- از کارت بانکی خود در کامپیوتر عمومی استفاده نکنید

خرید از طریق کامپیوتر عمومی یکی از روش‌هاییست که از طریق آن اطلاعات کارت بانکی شما پخش می‌شود؛ ممکن است حتی متوجه این‌که اشتباهی جزئیات اطلاعات کارتی خود را روی مرورگر ذخیره کرده‌اید، نباشید و یا حتی مرورگر این اطلاعات را به عنوان کوکی به کسی که بعدا از این سیستم استفاده می‌کند، برگرداند.

اگر این کار را نا آگاهانه انجام داده باشید، احتمالا تا صبح روز بعد وقتی که با پیامک‌های برداشت از حسابتان مواجه شوید، متوجه این‌که از اطلاعاتتان از این طریق سوءاستفاده شده، نباشید. به همین دلیل هم توصیه می‌کنیم به هیچ عنوان اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کامپیوتر عمومی نکرده و از این طریق خریدی انجام ندهید.

۳- از اکانت‌های شبکه‌های اجتماعی خود در کامپیوتر‌های اشتراکی استفاده نکنید

اگر از طریق مرورگر یک کامپیوتر عمومی اقدام به ورود به حساب‌های خود در شبکه‌های اجتماعی کنید، احتمال این‌که اطلاعات شما اعم از پسورد، اطلاعات ورود و اطلاعات تکمیلی شما از جمله حساب بانکی و اطلاعات شخصی شما داخل سیستم ذخیره شود وجود دارد. افراد سوءاستفاده‌گر از این طریق می‌توانند به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند. به‌علاوه رونمایی از این اطلاعات می‌تواند امنیتتان را تحت تاثیر قرار دهد و بدترین شرایط ممکن این است که بدون این‌که از اکانت‌هایتان خارج شوید، کامیپوتر عمومی را رها کنید.

به همین دلیل توصیه می‌کنیم در صورت استفاده از مرورگر روی کامپیوتر‌های اشتراکی حتما از حالت ناشناس و یا حالت مهمان روی مرورگر مورد استفاده برای حفظ امنیت کمک بگیرید.

۴- روی کامپیوتر‌هایی که وارد حساب کاربری خاصی شدند کار نکنید

توجه داشته باشید که حین کار با یک کامپیوتر عمومی به هیچ عنوان از سیستمی که وارد حساب کاربری شده است استفاده نکنید چراکه به احتمال زیاد در دام یک کلاهبردار گرفتار می‌شوید. ممکن است قبل از شما کسی یک نرم‌افزار مخرب را روی این سیستم نصب کرده باشد تا اطلاعات شخصی شما را با استفاده از نصب افزونه روی مرورگر، ایجاد تنظیمات از راه دور برای جاسوسی و یا با نصب نرم‌افزار‌های ردیابی در پس زمینه فعالیت‌های شما را رصد و جمع‌آوری کند.

در مواجه با چنین حساب‌هایی توصیه ما این است که از این حساب کاربری خارج شده و سیستم را ریستارت کنید سپس به عنوان مهمان و یا با ساخت پروفایل کاربری جدید از سیستم استفاده کنید.

۵- دستگاه‌های خود را به کامپیوتر عمومی و یا اشتراکی وصل نکنید

اگر سیستم کامپیوتر عمومی به ویروس آلوده شده باشد، با اتصال یک دستگاه خارجی اعم از هارد درایو، فلش USB و یا کارت حافظه، به سرعت منتقل خواهد شد. با این کار نه تنها دستگاه شما به خطر خواهد افتاد بلکه خود دستگاه نیز به یک حامل ویروس تبدیل خواهد شد و به یک تهدید برای سایر دستگاه‌هایی که بعدا به آن متصل شوند مبدل می‌شود. به همین دلیل هم باید توجه داشته باشید که به هیچ عنوان دستگاه‌های خارجی را به کامپیوتر‌های عمومی و یا اشتراکی وصل نکنید.

اگر تحت هر شرایطی مجبور به اتصال دستگاهتان به یک کامپیوتر اشتراکی شدید، بهتر است از سرویس‌های حافظه ابری برای انتقال دیتا کمک بگیرید. هر زمان که نیاز به استفاده از یک سیستم عمومی داشتید حتما اطلاعات مورد نظر را روی یک سرویس حافظه ابری آپلود کرده تا بعدا بتوانید روی کامیپوتر عمومی از آن استفاده کنید. با این کار دستگاه شما نیز در خطر نخواهد بود.

۶- در صورت ورود به حساب کاربری روی کامپیوتر اشتراکی حتماً از آن خارج شوید

در ابتدا بهتر است روی کامپیوتر عمومی از حساب شخصی خود استفادع نکنید، اما گاهی اوقات ممکن است مجبور به این کار شوید. قبل از هرچیزی باید بدانید که استفاده از اکانت کاربری خود روی کامپیوتر اشتراکی پر ریسک خواهد بود و از همه بدتر این است که صورت انجام این کار فراموش کنید از حساب شخصی خود خارج شوید! چراکه در این صورت هر کسی که بعد از شما از آن کامپیوتر استفاده کند قادر به دیدن تمامی اطلاعات شما خواهد بود به همین دلیل هم باید حتما مطمئن شوید که از حساب کاربری خود روی کامپیوتر اشتراکی خارج شدید.

۷- از وب‌سایت‌های حساس بازدید نکنید

مهم نیست چقدر در این مورد محافظه کار باشید، از یک سری وب‌سایت‌های حساس روی کامپیوتر مشترک یا عمومی نباید بازدید کنید. از جمله این وبسایت‌های خاص می‌توان به حساب‌های شبکه‌های اجتماعی و بانکی، تجاری و اطلاعات کارت بانک اشاره داشت. برای دسترسی به این وبسایت‌ها در زمان نیاز به جای استفاده از کامپیوتر‌های اشتراکی حتماً از تلفن همراهتان کمک بگیرید.

در صورتی‌که راهی به جز استفاده ازا کامپیوتر‌های عمومی در این زمینه نداشتید، باید تاریخچه، کوکی، اطلاعات تکمیلی و تمامی مواردی که ممکن است شما را در خطر بیاندازد فورا از روی سیستم اشتراکی حذف کنید.

به خطر افتادن حریم شخصی در صورت استفاده از کامپیوتر عمومی

نکاتی که در این مقاله باهم بررسی کردیم به شما در محافظت از اطلاعاتتان در برابر چشمان کنجکاو حین کار با کامپیوتر عمومی یا سیستم اشتراکی کمک خواهد کرد. با رعایت این موارد تا حد زیادی از حریم شخصی خود حفاظت می‌کنید، اما به خاطر داشته باشید که برای مسون ماندن از خطرات اینترنت تا حد بسیار زیادی باید از استفاده از رایانه‌های عمومی جلوگیری کنید. همچنین خطرات استفاده از وای-فای عمومی را هم فراموش نکنید چراکه می‌تواند منجر به سرقت هویت و اطلاعاتتان توسط هکر‌ها شود.