امیرعبداللهیان: سدسازی ترکیه به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیست

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه از سدسازی ترکیه بر روی آب‌های مرزی قانع نیستیم، گفت: با صدای بلند اعلام می‌کنیم که این اقدام ترکیه برای ما قابل قبول نیست و با آن مخالفیم.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، حسین امیرعبداللهیان، صبح امروز (سه‌شنبه) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش‌های دستگاه دیپلماسی برای موضوع آب‌های مرزی، گفت: ما هیچ اختلاف نظری در زمینه آب‌های مرزی با نمایندگان نداریم؛ بلکه از آنها کمک می‌خواهیم که بتوانیم این موضوع را به نتیجه برسانیم.

وی افزود: این موضوع را در ماه های گذشته حداقل سه بار در دو دیدار حضوری در نیویورک و تهران و در تماس تلفنی با وزیر امورخارجه ترکیه مطرح کردم و از وی خواستم تا به رسم همسایگی توجه جدی نسبت به سدسازی ها روی رودخانه ارس انجام دهد ، علی رغم اینکه هیچ قرارداد دوجانبه ای بین تهران و آنکارا از گذشته در موضوع همکاری های آبی وجود ندارد، ولی درخواستی را 4 ماه پیش از دولت ترکیه به عمل آوردیم مبنی بر اینکه یک کمیته مشترک آبی دوجانبه تشکیل دهیم تا بتوانیم نگرانی های این حوزه را برطرف کنیم تا مطمئن شویم سدسازی های ترکیه تاثیر منفی بر آب وارداتی به جمهوری اسلامی ایران ندارد.

وزیر امور خارجه کشورمان اضافه کرد: همچنین ما در وزارت امور خارجه گفت‌وگوها مفصلی با طرف عراقی داشتیم. اگر در دولت گذشته انفعالی در این زمینه وجود داشته است، من از آقای محمودزاده خواهش میکنم ۸ ماه گذشته را بررسی کنند. رئیس جمهور در این زمینه هم دستوراتی به وزار نیرو، هم به وزارت امور خارجه و به همه دستگاه‌های مربوطه داده‌اند و اقداماتی در این زمینه صورت گرفته است.

امیرعبداللهیان تصریح کرد: ما در وزارت امور خارجه از سدسازی ترکیه بر روی آب‌های مرزی قانع نیستیم و با صدای بلند اعلام می‌کنیم که با این اقدام ترکیه برای ما قابل قبول نیست و با آن مخالفیم. دولت و مجلس باید در این زمینه دست به دست هم بدهند. با دولت عراق نیز به طور مستمر در تماس هستیم؛ زیرا هم ما و هم عراق از این موضوع متضرر می‌شویم.

وی درخصوص سوال نماینده مجلس مبنی بر اینکه چرا وزارت امور خارجه موضوع سدسازی را از طریق سازمان‌های بین‌المللی پیگیری نمی‌کند، گفت: اگر دولت ترکیه عضو کنوانسیون ۱۹۹۷ نیویورک بود ما می‌توانستیم از دولت ترکیه در سازمان‌های بین‌المللی شکایت کنیم اما به دلیل اینکه ترکیه عضو این کنوانسیون نیست، باید موضوع را از طریق گفت‌وگو و مذاکره دو جانبه پیگیری کنیم.

امیرعبداللهیان با اشاره به سفر هیات کارشناسان وزارت خارجه و وزارت نیرو به ترکیه در قالب کمیته مرزی مشترک گفت: گفت وگوهای خوبی در قالب این سفر صورت گرفت و قرار است به زودی هیات متفاوتی از ترکیه در این رابطه به ایران سفر کند و همه اقدامات حقوقی، سیاسی و دیپلماتیک لازم در این موضوع بین ایران و ترکیه انجام شده و من از شما و نمایندگان به خاطر توجه به این موضوع تشکر می کنم.

در پایان، جلال محمودزاده نماینده آذربایجان غربی و مهاباد از توضیحات وزیر امور خارجه وزیر امور خارجه کشورمان قانع شد و از امیرعبداللهیان درخواست کرد که گزارشی سه ماهه در خصوص اقدامات دستگاه دیپلماسی در این زمینه به مجلس شورای اسلامی ارائه کند.