راهکارهای محاسبه ارزش افزوده داراییهای صندوق ذخیره فرهنگیان
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درباره آخرین وضعیت محاسبه ارزش افزوده داراییهای صندوق ذخیره فرهنگیان، گفت: به استناد اساسنامه صندوق، سهم هر عضو از ارزش خالص داراییها تحت عنوان ارزش افزوده باید به عنوان بخشی از سهمالشرکه هر عضو، محاسبه و در زمان بازنشستگی پرداخت شود.
به گزارش سایت طلا ، جواد نوری ، با بیان اینکه در شرایط حاضر جدیترین مطالبه فرهنگیان، محاسبه ارزشافزوده داراییهای صندوق است، اظهار کرد: اگرچه این طرح، دارای پیچیدگیهای فنی و قانونی بسیاری است اما در راستای ایفای تعهدات مذکور، راهکارهای مختلفی پیشنهاد و بررسی شده است.
وی افزود: در نهایت، عرضه سهام شرکتهای گروه در بورس و کشف قیمت داراییها از طریق فرآیند بازار به عنوان یک راهکار عملی مورد تایید هیات امنای موسسه قرار گرفته است.
نوری با اشاره به اینکه یک روش دیگر هم این بود که وارد بورس نشویم و تفاوت ارزشها را در دفاتر قانونی شناسایی کنیم که مباحث مالیاتی برای آن پیش میآمد، تصریح کرد: لایحهای را به دولت تقدیم کردهایم که از این طریق در مجلس بررسی شود که در صورت موافقت، یک معافیت مالیاتی به صندوق بدهند و ارزشافزوده مشمول مالیات نشود اما در اینجا هم محدودیتهایی وجود دارد و هرگونه اعطای معافیت مالیاتی منوط به تصویب مراجع ذیصلاح است.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با تاکید بر اینکه ما همچنان امیدواریم و هر دو مسیر را دنبال میکنیم تا به نتیجه برسیم، گفت: موضوع شناسایی و تخصیص ارزش افزوده بسیار مهم است اما این مهم باید بهگونهای مدیریت شود که هم ابزار بورس را در اختیار داشته باشیم و هم سازوکارهایی مانند بازار داخلی، صندوق سرمایهگذاری صدور و ابطال و غیره که کشف قیمت دقیقتر و واقعیتر انجام شود.
نوری ابراز امیدواری کرد که با انجام تکالیف و الزامات قانونی، در اسرع وقت فرآیند بورسی شدن شرکتهای گروه تکمیل تا بتوان بخشی از تخصیص ارزش افزوده یا همان حقوق مالکانه را از طریق راهکار بورس و فرابورس عملیاتی کرد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان در پایان درباره ماهیت دولتی، عمومی غیردولتی یا خصوصی صندوق نیز گفت: خوشبختانه بدون توجه به ماهیت صندوق، در خصوص مالکیت آن همگان از سیاسیون، دولتمردان و نمایندگان مجلس اتفاق نظر دارند که صرفنظر از ماهیت، مالکیت آن متعلق به فرهنگیان عضو است.