به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه پلتیکو، آنیتا آناند، وزیر دفاع کانادا روز سهشنبه در جریان جلسه پرسش و پاسخ که پس از سخنرانی او در محل انستیتوی امور جهانی کانادا در اتاوا برگزار شد، گفت: "ما مطمئناً این مساله و همچنین ملزومات مربوط به دفاع جامع از قاره خود را به شکلی کامل و جامع بررسی میکنیم."
او اظهار کرد: ما در این بررسی عمده در قبال دفاع قارهای از هیچ نکتهای غفلت نخواهیم کرد. طی ماههای آینده موضوعات بیشتری مطرح خواهند شد.
هرگونه اقدامی از سوی کانادا در راستای پیوستن به این سیستم به مثابه تغییر عمدهای در سیاستهای این کشور خواهد بود. پل مارتین، نخست وزیر لیبرال اسبق کانادا در فوریه ۲۰۰۵ اعلام کرد این کشور در نظام دفاع موشکی بالستیک آمریکا مشارکت نخواهد کرد؛ موضعی که باعث سرخوردگی واشنگتن شد.
این اظهارنظرهای آناند در حالی مطرح شدند که کانادا در پی حمله روسیه به اوکراین طرح جدید بازبینی در سیاست پنج ساله نظامی خود را به جریان انداخت.
آناند تاکید کرد، تقویت دفاع قارهای از سطح واحد موسوم به فرماندهی دفاع هوا-فضای آمریکای شمالی فراتر میرود. او بیان کرد: ما در حال اتخاذ یک نگاه بسیار جسورانه و تهاجمی در قبال اقدامات مورد نیاز از سوی خودمان در قبال دفاع از قاره آمریکای شمالی هستیم.
یک مقام ارشد دولتی به پلتیکو گفت که دولت کانادا هنوز سیاستش در قبال دفاع موشکی را تغییر نداده است.
آناند در عین حال جزئیات جدیدی درباره طرح بررسی به جریان افتاده در کانادا عنوان کرد و به توضیح درباره تمرکز آن بر خطر نوظهور موشکهای مافوق صوت، حفاظت قارهای و ظهور تهدید جنگ پرداخت.
او خاطر نشان کرد: ما قطعا هماکنون در جهانی زندگی میکنیم که به نظر میرسد در حال تاریکتر شدن است. و در این جهان جدید، موضع جغرافیایی کانادا دیگر همان سطح حفاظتی که زمانی به عمل میآورد، ارائه نمیکند. و در این جهان جدید محیط امنیتی پیش روی کانادا کمتر امن، کمتر قابل پیشبینی و بیشتر مستعد آشوب است.
آناند گفت که این طرح بررسی به دنبال تقویت دفاع داخلی و قارهای کانادا از جمله در ارتباط با واحد فرماندهای دفاع هوا-فضای آمریکایی شمالی و همچنین ائتلافهای چندجانبه به ویژه ناتو خواهد بود.
وزیر دفاع کانادا تاکید کرد که کشورش همچنین نحوه تعامل خود در اقیانوس هند و اقیانوس آرام و در پاسخ به "فعالیت رو به رشد چین در منطقه" را مجددا بررسی خواهد کرد. او متعهد شد با افزایش ماموریت کشتیهای کانادایی همراه با بازدیدهای بیشتر از بنادر، تقویت آموزش و تمرین و اجرای مانورهای بیشتر نزد شرکای بینالمللی و متحدان، حضور کانادا را در صحنه جهانی افزایش دهد.