سایت خبری طلا

پرمصرف‌ترین میوه‌ جهان سرشار از ویتامین و دشمن چاقی

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان


شرایط ویژه آب و هوایی و اقلیمی منحصربه‌فرد شهرستان سرباز باعث شده که این شهرستان به عنوان تولیدکننده ارقام انبه در منطقه و کشور شناخته شود.


به گزارش  سایت طلا ، انبه میوه شیرین و خوش‌طعمی است  که از پرمصرف‌ترین میوه‌ها در جهان است که در مناطق گرمسیری می‌روید و قدمتی ۴۰۰۰  ساله دارد.

شباهت شرایط ویژه آب و هوایی این شهرستان  با اقلیم کشورهای هند و پاکستان  که تولید کننده انبه درجهان هستند باعث شده  به عنوان بهترین تولیدکننده انواع انبه در منطقه  وکشور شناخته شود.

در شهرستان سرباز  ظرفیت مناسبی برای تولید  انبه  به‌عنوان شاه‌میوه  گرمسیری در منطقه وجود دارد.

اکثرمردم های جهان به میوه انبه به عنوان میوه لاکچری و استوایی خیلی علاقه دارند.

سرباز اولین باغ مادری انبه کشور

شهرستان «سرباز» در جنوب سیستان وبلوچستان  و نزدیک به بندر چابهار است که بیشترین سطح زیر کشت باغات انبه در کشور را به خود اختصاص داده است  این شهرستان موفق به ثبت اولین باغ مادری انبه کشور با ۲۲ رقم  را به خود اختصاص داده است.

انبه باغات سرباز به شهرهای ایران و شکورهای خارجی صادر می‌شود

 معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برداشت انبه از سطح ١٣٠٠ هکتار از باغ‌های بارور انبه جنوب این استان آغاز شد.

امان اله طوقی  گفت: برداشت انبه از اردیبهشت آغاز و تا پایان تیر در سیستان و بلوچستان ادامه دارد.

او گفت: یک هزارو ۶۶٠ هکتار از باغات میوه استان به کشت میوه گرمسیری انبه اختصاص دارد که ١٣٠٠هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.

او گفت: پیش‌بینی می‌شود در پایان فصل برداشت ١٨ هزار و ۴۶٠ تن از این محصول تولید و روانه بازار مصرف شود.

طوقی گفت: راسک، چابهار، نیکشهر، قصرقند کنارک، دشتیاری، زرآباد و سرباز عمده مناطق کشت انبه در این استان محسوب می‌شوند.

ترشی انبه در ایران شناخته شده است

چتنی، ترشی انبه با پوست، بدون پوست و هسته دار، ترشی انبه روغنی، سرکه ای، خلالی و مخلوط معروف‌ترین ترشی‌های تولیدی از انبه نارس در سیستان وبلوچستان  است که طرفداران بسیاری در منطقه دارد.

انواع ترشی انبه با طعم و مزه‌ای متنوع و با برند و بسته بندی مخصوص  در شهرستان قصرقند در سیستان و بلوچستان تولید می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: ۹۰ درصد انبه تولیدی در  استان به صورت سبز برای تهیه ترشی برداشت می‌شود.

طوقی گفت: ترشی تولید شده به بازارهای داخل و خارج از استان و حتی کشورهای حوزه خلیج فارس ارسال می‌شود و مشتریان زیادی دارد.

خواص انبه 

انبه میوه گرمسیری  و سرشار از ویتامین‌های A، B و C، کربوهیدرات‌ها، اسیدهای چرب، پروتئین‌ها، اسیدهای آلی و مواد معدنی است.

انبه در زمره پرمصرف‌ترین میوه‌های سراسر جهان لقب گرفته است. از خواص انبه می‌توان به کاهش ابتلا به  چاقی و بیماری‌های منجر به مرگ، دیابت، بیماری‌های قلبی اشاره کرد،  انبه در کل انرژی بدن را افزایش داده و در کل منجر به کاهش وزن خواهد شد. 

مهمترین ارقام انبه استان سیستان و بلوچستان؛ فجری، نیلوم، سندری، چوسا، دسری، سده بهار، داشهاری، لانگرا، سانسیشن و ارقام محلی است.

  سیستان و بلوچستان پهناورترین  و محروم ترین استان کشور دارای بی نظیر ترین میوه های استوایی و لاکچری در ایران است.