راه مقابله با ورود کارهای خارجی و قاچاق طلا، کار پلیسی نیست

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی به سایت طلا اعلام کرد: راه مبارزه با ورود قاچاق طلای ساخته به کشور، کارهای پلیسی نیست، بلکه باید با فرهنگ سازی و تقویت تولیدکنندگان داخلی، راه را برای رقابت با آنان هموار ساخت.

خبر را برای من بخوان
دکتر محمدکریم شهرزاد، نماینده مردم استان اصفهان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگوی اختصاصی با سایت طلا، ضمن اعلام اهتمام مجلس به صنعت طلا و جواهر طی سالهای اخیر گفت: در صنعت طلا و جواهر شاهد تحول عظیمی طی چند سال گذشته بوده ایم و وجود خلاقیت ها، توانمندی و همچنین افراد صاحب فکر در این بخش موفق به ساخت تجهیزات و وسایل پیشرفته و تولید محصولات قابل رقابت در بازارهای خارجی شده ایم.

وی افزود: در صنعت طلاسازی دستگاههای گران قیمتی مورد استفاده بود که هم اکنون صنعتگران ما نمونه همین دستگاههای خارجی را که ارزبری زیادی برای کشور داشت در داخل با هزینه پایین تر از نمونه خارجی تولید می کنند.

شهرزاد خاطرنشان کرد: درحال حاضر مسئولین نگاه ویژه ای به صنعت طلا و جواهر دارند و این صنعت، علاوه بر ارزش افزوده بالا، و ایجاد کارآفرینی و اشتغال، محلی برای بروز خلاقیت و هنر است.

نماینده اصفهان در مجلس، در رابطه با بحث قاچاق و ورود کارهای خارجی به بازار طلا گفت: مسئله واردات کالاهای خارجی بزرگترین دغدغه مدیریتی و برنامه ریزی در کشور و مجلس است.
این بحث مسئله ای پیچیده است و مهمترین مورد در این قضیه، پایین آوردن قیمت تمام شده کالاهای تولیدی داخل و بالابردن کیفیت آنها برای رقابت با نمونه های خارجی است.

وی افزود: اگر قرار باشد که وارد WTO (سازمان تجارت جهانی) شویم باید بتوانیم با بازارهای خارجی رقابت کنیم، و در مورد قاچاق طلا هم باید در تمام جبهه ها کار کنیم و با تولید ماشین آلات داخلی، قیمت تمام شده محصولات را پائین بیاوریم و بدانیم راه مبارزه با کالاهای قاچاق کار پلیسی نیست.

شهرزاد، ایران را کشوری توصیف کرد که دارای مرزهای طولانی و صعب العبور است و اظهار داشت: در دو سال اخیر تلاشهای زیادی برای بستن مرزها و مجهز کردن آنها به سیستم های جدید و پیشرفته کنترل انجام شده، و حتی از صندوق ذخیره ارزی نیز برای این منظور مصرف شده ولی با روشهای سنتی نمیتوان با قاچاق کالا مقابله کرد، مهمتر این که طلا کالایی کوچک و قابل حمل است و به سادگی نمی توان با ورود آن مقابله کرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس، تصریح کرد: مجلس تعرفه ها را به عنوان یک اهرم قدرتمند در اختیار دولت قرار داده است، و در این بخش اگر همه دستگاههای مربوط خوب عمل کنند، و تولید طلا باید به صورت تولید انبوه و با کیفیت و قابل رقابت برسد، صنعت طلا در کشور، به یک صنعت پربازده و سودآور تبدیل خواهد شد.

شهرزاد بحث فرهنگی را در بازار طلا مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: تصمیم گیری و نظر مردم برای خرید کالاهای خارجی باید تغییر کنند و مردم با تعصب ملی رو به کارهای داخلی بیاورند، در داخل کشور سالهای سال برای ساخت مصنوعات طلا کار شده و شکل ظاهری این ساخته ها و کیفیت آنها قابل رقابت با نمونه های خارجی شده است. حال نباید سرمایه های کشور به سمت کالاهای خارجی گسیل شود و به نوعی ارز از کشور خارج گردد. بدانیم با مصرف کالاهای داخلی، تولید را در کشور قدرتمندتر کرده ایم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی که از چهارمین نمایشگاه بین المللی طلا و جواهر اصفهان دیدن می کرد، این نمایشگاه را ویترینی از پیشرفتهای صنعت طلا و تجهیزات و تولید طلا عنوان کرد و به خبرنگار سایت طلا گفت: با بازدید از بخشهای مختلف این نمایشگاه می توان به ارتباط هنر، صنعت خلاقیت و پیشرفت این صنعت ارزآور پی برد.

وی افزود: در گذشته این صنعت کمبودها بسیار داشت ولی با تلاش صنعتگران، دستگاهها و تجهیزات خوبی در ایران ساخته می شود.
تحولی که در طرحهای زیبا و جذاب در این صنعت بوجود آمده خود باعث جذب توریست نیز می گردد و به جرات می توان گفت، گامهای بلندی در مسیر ارتقاء صنعت طلا و جواهر برداشته شده که شهر هنرپرور اصفهان پرچمدار این تحول بوده است.

وی به مساعدت مجلس برای حل مشکلات صنعت طلا و جواهر اشاره کرد و گفت: سال گذشته مشکل واردات شمش طلا در کمیسیون برنامه و بودجه حل شد و واردات شمشم به تصویب مجلس رسید،در حال حاضر طلا برای خانواده ایرانی پس انداز است و ورود شمش به کشور سرمایه ای است که در بین مردم پخش میشود و این سرمایه همیشه در اختیار مردم است.

وی اظهار داشت، قوه مقننه کماکان دنبال حل مشکلات این صنعت است که هم اشتغال زایی خوبی دارد و هم ارزآوری برای کشور، فقط با فکر و خلاقیت باید در این صنعت تحول بنیادین ایجاد کرد، و در این میان کمک و حمایت دولت و نهادهای مربوط، راه را برای رسیدن به این هدف هموار می کند.