هشدار برای افرادی که به دنبال جراحی لاغری هستند

یکی از عوارض شناخته شده کاهش وزن های سریع، بروز سنگ کیسه صفرا است. نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد حتی اگر برای جلوگیری از بروز این بیماری از دارو استفاده شود هم، ریسک دچار شدن به آن همچنان وجود دارد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، یکی از عوارض شناخته شده کاهش وزن های سریع، بروز سنگ کیسه صفرا است. نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد حتی اگر برای جلوگیری از بروز این بیماری از دارو استفاده شود هم، ریسک دچار شدن به آن همچنان وجود دارد.

انجام اعمال جراحی محدود کننده دستگاه گوارش یکی از روش های علمی و مورد تایید مجامع آکادمیک جهت کنترل چاقی و عوارض ناشی از آن محسوب میشود و با توجه به شیوع رو به تزاید موارد چاقی با درجات بالا، اقبال به آن روز به روز هم بیشتر میشود.

این جراحی ها گرچه یک اقدام درمانی محسوب شده و زمانی انجام میشوند که بیماران بهره بیشتری از نتایج آن داشته باشند، ولی مانند هر مداخله تهاجمی دیگر میتوانند عوارضی در پی داشته باشند که شناخت این عوارض و پیش بینی آن ها میتواند در پیگیری و نهایتا بهبود کیفیت زندگی افرادی که تحت این اعمال جراحی قرار گرفته اند تاثیر داشته باشد.

یکی از عوارض شناخته شده به دنبال کاهش وزن های سریع، بروز سنگ کیسه صفرا است و با توجه به سرعت قابل ملاحظه کاهش وزن پس از اعمال جراحی چاقی موسوم به جراحی های باریاتریک، این عارضه با احتمال بیشتری امکان بروز دارد.

با در نظر گرفتن احتمال بالای این رخداد، بصورت معمول دارویی تحت نام اورسودوکسی کولیک اسید (UDCA) از همان ابتدای پس از جراحی جهت پیشگیری از بروز سنگ کیسه صفرا به بیماران داده میشود.

ولی آیا مصرف این دارو جهت پیشگیری از پیدایش سنگ صفرا کفایت میکند؟ برای پاسخگویی به این پرسش، مرکز تحقیقات پیشگیری و درمان چاقی طی مطالعه ای به بررسی اطلاعات 2629 بیمار که بین سالهای 2013 و 2018 تحت عمل جراحی باریاتریک قرار گرفته بودند پرداخت.

دکتر مریم برزین از مجریان این طرح در توضیح این نتایج گفت: گرچه اثر اورسودوکسی کولیک اسید (UDCA) جهت کاهش بروز سنگ صفرا اثبات شده اما تجویز 6ماهه آن پس از جراحی های باریاتریک، احتمال ابتلا به این عارضه را از بین نمیبرد و علیرغم مصرف دارو باز حدود 11 درصد از بیماران سنگ کیسه صفرا را تجربه میکنند.

این محقق پژوهشکده علوم غدد درون ریز و متابولیسم افزود: از بین مولفه های بررسی شده تنها کاهش نمایه توده بدنی در 6 ماه اول میتواند در پیشگویی ابتلا به عارضه سنگ صفراوی دخیل باشد به این مفهوم که هرچه سرعت کاهش وزن طی شش ماهه اول پس از جراحی سریعتر باشد، بیمار با احتمال بیشتری دچار سنگ کیسه صفرا میشود.