به گزارش سایت طلا، نمی توانید کسی را در دنیا پیدا کنید که از داشتن قد کوتاه رضایت داشته باشد. همه افراد به دنبال داشتن قدی بلند هستند اما این اتفاق تا چه میزان تحت کنترل ما است و تا چه میزان شدنی است؟
عوامل مختلفی در افزایش قد شما موثر هستند. عوامل ژنتیکی 60 تا 80 درصد از قد نهایی شما را تشکیل می دهند و دیگر عوامل محیطی نیز مانند تغذیه و ورزش به طور معمول درصد باقی مانده را تشکیل می دهند.
از سن 1 سالگی تا بلوغ ، بیشتر افراد هر ساله حدود 6 سانتی متر رشد می کنند. پس از رسیدن بلوغ، ممکن است شما با سرعت 10 ساتی متر در سال رشد کنید. با این حال سرعت رشد در افراد متفاوت است.
برای دختران، این جهش رشد به طور معمول در اوایل سال های نوجوانی آغاز می شود. پسران ممکن است این افزایش ناگهانی قد را تا پایان نوجوانی خود تجربه نکنند.
بعد از بلوغ به طور کلی قد بلندتر نمی شوید. این بدان معناست که به عنوان یک بزرگسال بعید است بتوانید قد خود را افزایش دهید. با این وجود ، کارهای خاصی وجود دارد که می توانید در تمام دوران بلوغ انجام دهید تا اطمینان حاصل کنید که رشد شما به حداکثر می رسد.
1. داشتن یک رژیم غذایی مناسب
بسیار مهم است که شما در دوران رشد خود از یک تغذیه مناسب حاوی میوه و سبزیجات تازه، غلات کامل، پروتئین و لبنیات بهره مند شوید. مصرف به میزان کافی کلسیم و ویتامین D نیز بسیار ضروری است. منابع معمول برای تامین ویتامین D شامل ماهی تن، شیر و زرده تخم مرغ است.
2. احتیاط در مصرف مکمل ها
شما به راحتی مجاز به مصرف مکمل ها نیستید. برای مثال اگر از یک بیماری که بر روی هورمون های رشد انسانی شما تاثیر می گذارد رنج می برید نیاز دارید که به تشخیص پزشک از مکمل ها استفاده کنید.
3. مقدار مناسب بخوابید
به طور معمول میزان خواب نمی تواند بر روی رشد قدی شما تاثیر بگذارد اما در دوران رشد و بلوغ قرار دارید به یک میزان ساعت کافی برای خواب نیاز دارید. توصیه می شود کودکان 6 تا 13 ساله 9 تا 11 ساعت به خواب نیاز دارند. نوجوانان 14تا 17 ساله 8 تا 10 ساعت خواب نیاز دارند. بزرگسالان بین 18 تا 64 سال 7 تا 9 ساعت خواب نیاز دارند.
4. فعال بمانید
ورزش منظم ماهیچه ها و استخوان های شما را تقویت می کند و به شما در حفظ وزن سالم و تولید هورمون رشد کمک می کند. کودکان در مدرسه باید روزانه حداقل یک ساعت ورزش کنند. در این مدت باید بر روی تمرینات قدرتی، انعطاف پذیری و هوازی تمرکز کنند.
5. حالت مناسب بدن
وضعیت بد بدن ممکن است باعث شود کوتاه تر از حالت واقعی تان به نظر برسید و با گذشت زمان و به صورت طولانی مدت خم ماندن می تواند بر قد واقعی شما تأثیر بگذارد. کمر شما اگر مرتبا با صاف و خم شدن زیاد موجه باشد می تواند در دراز مدت باعث ایجاد درد در گردن و کمر شود. توجه به نحوه ایستادن، نشستن و خوابیدن نکته کلیدی است. همچنین باید تمریناتی را برای بهبود وضعیت بدن در طول زمان در نظر داشته باشید.
6. از یوگا استفاده کنید
اگر از انجام تمرینات ورزشی لذت نمی برید و برای شما مناسب نیست می توانید از یوگا بهره ببرید. یوگا می تواند به وضعیت کلی بدن، تراز شدن بدن، تقویت عضلات کمک کند.