شیرین کننده های مصنوعی به سلامتی ما کمک می کنند؟
یکی از بحث های مهم این روزها درباره میزان ضرر شیرین کننده های مصنوعی است. آن ها واقعا با سلامتی ما چه می کنند؟
به گزارش سایت طلا، شیرین کننده های مصنوعی افزودنی های شیمیایی هستند که برای شیرین کردن مواد غذایی و نوشیدنی ها استفاده می شوند. از جمله شیرین کننده ها مصنوعی می توان به آسپارتام، آسه سولفام کا، ساخارین و استويا ... اشاره کرد.
طی مطالعات اخیر ثابت شده است که جایگزینی مواد غذایی و نوشیدنی های حاوی شکر با شیرین کننده های مصنوعی ممکن است در کاهش گرسنگی، کاهش دریافت کالری، کاهش وزن و کاهش پوسیدگی دندان ها در دوران کودکی موثر باشند.
اما در مورد اثر شیرین کننده های مصنوعی در افراد مبتلا به دیابت، نتایج ضد و نقیض بوده و نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.
از طرفی شیرین کننده های مصنوعی ممکن است تعادل باکتری های مفید روده را مختل کرده و اثر سو بر سیستم ایمنی داشته باشند، بنابراین به هیچ عنوان بدون مشورت با مشاور یا متخصص تغذیه نباید از این نوع شیرین کننده ها استفاده کرد.
اما استويا، شيرين كننده غير مغذي ( بدون كالري) بوده كه طبق تحقيقات مصرف آن در افراد مبتلا به ديابت بي خطر مي باشد. با توجه به اينكه استويا بسيار شيرين تر از شكر مي باشد، بايد در مقدار اندك استفاده گردد.
اگر چه این نوع شیرین کننده های مصنوعی معمولا بی خطر تلقی می شوند، اما نباید بدون مشورت با مشاوره تغذیه استفاده گردد، چرا که مصرف این شیرین کننده ها در افراد مبتلا بیماری به فنیل کتونوری، آلرژی به سولفانامید ها و افراد با ضعف سیستم ایمنی جایز نمی باشد، از طرفی ممکن است اثرات این مواد از فردی به فردی دیگر متفاوت باشد.