توافق تهران و مسقط برای شراکت‌های جدید اقتصادی

ایران و عمان در پایان سفر آیت‌الله رئیسی به این کشور در بیانیه مشترکی تأکید کردند: این سفر بر اساس پیوندهای مستحکم تاریخی دو ملت دوست و با هدف تقویت روابط پایدار دوجانبه و احترام متقابل بین سران و ملت‌های دو کشور انجام شد که اصول دینی، برادری و حسن همجواری آن را مستحکم کرده است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، در بیانیه مشترک جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان، سلطان عمان از دیدگاه رییس جمهور ایران و دولت متبوعش در اتخاذ سیاست تعامل سازنده، فعال و همه جانبه و گشایش با کلیه کشورهای جهان به ویژه همسایگان بر اساس سیاست پایدار ایران تقدیر و این دیدگاه را باعث کمک به روابط مثبت و سازنده بر اساس احترام متقابل، همکاری و حسن همسایگی برای توسعه منافع مشترک اقتصادی، تجاری و فرهنگی و تقویت امنیت و ثبات منطقه‌ای عنوان کرده است.

در این بیانیه آمده است: رئیس جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به دعوت برادرانه هیثم بن طارق سلطان عمان در تاریخ ۲ خرداد سفر رسمی به سلطنت عمان انجام دادند.

این سفر بر اساس پیوندهای مستحکم تاریخی میان جمهوری اسلامی ایران و سلطنت عمان و دو ملت دوست و با هدف تقویت روابط پایدار دو جانبه و تقدیر و احترام متقابل بین سران و ملت های دو کشور انجام شد که اصول دینی، برادری و حسن همجواری، آن روابط را مستحکم ساخته است.

نقش مؤثر بخش خصوصی در افزایش مبادلات تجاری دو کشور

این بیانه می افزاید: در جلسه مذاکرات رسمی که میان آیت الله سید ابراهیم رئیسی و هیثم بن طارق سلطان عمان برگزار شد، افق های همکاری مشترک و روابط دو جانبه و توسعه آن به ویژه در موضوعات مربوط به همکاری تجاری و سرمایه گذاری مشترک در زمینه های مختلف و هماهنگی در اموری که در راستای منافع دو کشور دوست و ملت های آنان می باشد، مورد بررسی قرار گرفت.

سران دو کشور از سطح همکاری موجود ابراز خرسندی کردند و تصمیماتی مبنی بر توسعه این همکاری ها و گشودن باب های جدیدی از شراکت اقتصادی اتخاذ کردند؛ همچنین سران دو کشور از توافقات انجام شده در سطح کمیسیون های مشترک جهت همکاری فیمابین در زمینه های مختلف ابراز خوشنودی نمودند و برگزاری منظم آنها را ضروری دانستند.

رییس جمهوری اسلامی ایران و سلطان عمان بر نقش مثبت و سازنده بخش خصوصی دو کشور تأکید کرده و ابراز امیدواری کردند که فعالیت های بخش خصوصی به افزایش حجم سرمایه گذاری و مبادلات تجاری بین دو کشور منجرشود. آنان همچنین از امضای موافقتنامه ها و یادداشت های تفاهم جهت نهادینه سازی همکاری در زمینه سرمایه گذاری، ورزشی، کشاورزی، شیلات، دامپروری، حمل و نقل دریایی، لجستیک، بنادر و نفت و گاز استقبال کردند.

تقدیر سلطان عمان از تعامل سازنده ایران با همسایگانش

رئیس جمهوری اسلامی ایران و برادرشان سلطان عمان در خصوص مسائل منطقه ای و بین المللی مورد علاقه مشترک بحث و گفتگو کرده و از میزان رایزنی و هماهنگی سیاسی موجود بین دو کشور در سطوح مختلف ابراز خرسندی کردند.

سران دو کشور بر اهمیت تلاش و کوشش مضاعف جهت تضمین امنیت و ثبات در منطقه و جهان و هماهنگی و رایزنی میان دو کشور در محافل مختلف منطقه ای و بین المللی در جهت تامین امنیت و ثبات منطقه و جهان، تأکید کردند.

سلطان عمان از دیدگاه رییس جمهوری اسلامی ایران و دولت در اتخاذ سیاست تعامل سازنده، فعال و همه جانبه و گشایش با کلیه کشورهای جهان به ویژه همسایگان بر اساس سیاست پایدار ایران تقدیر کرد.

در بخش دیگری از این بیانه آمده است: این دیدگاه به روابط مثبت و سازنده بر اساس احترام متقابل، همکاری و حسن همسایگی برای توسعه منافع مشترک اقتصادی، تجاری و فرهنگی می انجامد و به تقویت امنیت و ثبات منطقه ای کمک می کند. همچنین دو طرف بر اهمیت مبارزه با تمام انواع و اشکال تروریسم و افراط گرایی تأکید کردند.

در پایان این سفر، رئیس جمهوری اسلامی ایران از سلطان عمان و دولت و ملت این کشور برای استقبال گرم و مهمان نوازی تشکر نکرد و از هیثم بن طارق جهت سفر به ایران دعوت کرد که این دعوت برادرانه به گرمی مورد استقبال قرار گرفت؛ هچنین طرفین همچنین بر لزوم تلاش برای اجرای کامل توافقات گذشته میان دو کشور تاکید کردند.

آیت‌الله «سید ابراهیم رئیسی» که در سفری یک‌ روزه در راستای تقویت دیپلماسی همسایگی و گسترش همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به دعوت «هیثم بن طارق آل سعید» به مسقط سفر کرده است.