آیا مانیتور اولترا واید ارزش خرید دارد؟
اگر به دنبال خرید مانیتور هستید، احتمالا با مانیتورهای اولترا واید یا فوق عریض مواجه شدهاید. اما این نوع مانیتورها واقعا میتوانند بهرهوری را افزایش دهند و آیا ارزش خرید بالایی دارند؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.
به گزارش موبوایران، اگر به دنبال خرید مانیتور هستید، احتمالا با مانیتورهای اولترا واید یا فوق عریض مواجه شدهاید. اما این نوع مانیتورها واقعا میتوانند بهرهوری را افزایش دهند و آیا ارزش خرید بالایی دارند؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.
مانیتور اولترا واید چیست؟
برخی از کاربران از ویژگیهای یک مانیتور اولترا واید اطلاعی ندارند. به زبان ساده، این نوع مانیتورها عریضتر از مدلهای مرسوم هستند. اندازهی آنها از ۲۹ اینچ و نسبت تصویر ۲۱:۹ آغاز میشود و این نسبت حتی به ۳۲:۹ هم میرسد. از نظر رزولوشن هم معمولا این مانیتورها از وضوح تصویر بین ۲۵۶۰ در ۱۰۸۰ تا ۵۱۲۰ در ۱۴۴۰ بهره میبرند. این در حالی است که بیشتر مانیتورهای مرسوم مبتنی بر پنلهای ۲۲ تا ۲۷ اینچی با میانگین رزولوشن ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ هستند.
نکتهای که باید به آن توجه کنید این است که مانیتورهای اولترا واید معمولا خمیده هستند و دلیل خوبی هم برای این کار وجود دارد. با خمیده کردن این پنلها، میتوانید بدون نیاز به چرخاندن زیاد چشم و سر به بخشهای مختلف پنل نگاه کنید. علاوه بر این پنلهای خمیده هنگام گیمینگ، تماشای فیلم یا انجام کارهای مختلف تجربهی جذابتری را ارائه میکنند.
مانیتورهای اولترا واید با اندازهی ۴۹ اینچی هم در بازار پیدا میشوند. اما قبل از خرید چنین مانیتوری، از بزرگ بودن میز خود اطمینان حاصل کنید. مانند مانیتورهای معمولی، این نوع مانیتورها هم مدلهای مختلفی دارند و مثلا میتوانید از بین مدلهای دارای رزولوشن و رفرش ریت بالا، مجهز به فناوریهای G-sync و FreeSync و دیگر موارد دست به انتخاب بزنید. اما طبیعتا هرچقدر ویژگیها بیشتر باشند، قیمت آنها هم بالاتر میرود.
آیا مانیتورهای اولترا واید ارزش خرید دارند؟
بیشتر کاربران نیازی به استفاده از مانیتورهای بسیار بزرگی در حد و اندازهی ۴۹ اینچ ندارند و برای این افراد، مانیتورهای اولترا واید با اندازهی حدودا ۳۲ تا ۳۴ اینچی میتوانند نیازهای آنها را برطرف کنند. به عنوان مثال اگر از جمله افرادی هستید که همواره در سیستم فایلها و برنامههای مختلف کنار یکدیگر باز هستند، مانیتور اولترا واید میتواند فضای بیشتری در اختیار شما قرار دارد و در نتیجه با تجربهی بهتری روبرو میشوید. همین موضوع برای گیمرها و افراد خورهی فیلم و سریال هم صدق میکند.
برخی کاربران هم مانیتور اولترا واید را به پنجرههای مجازی تقسیم میکنند تا یک مانیتور فوق عریض مانند چند مانیتور به نظر برسد. در همین زمینه میتوانیم به برنامهی DisplayFusion اشاره کنیم که چنین کاری را انجام میدهد. اگرچه برخی کاربران استفاده از چند مانیتور را ترجیح میدهند، اما اگر این مانیتورها هماندازه نباشند و ویژگیهای متفاوتی داشته باشند، احتمالا ناسازگاری بین آنها تجربهی کاربری را مخدوش میکند.
به عنوان مثال ممکن است در یک مانیتور تصویر به طور جذابتر و روشنتر نمایش داده شود ولی در مانیتور کناری تصاویر جذابیت کمتری داشته باشند.
معایب مانیتور اولترا واید
به غیر از قیمت بالا، یکی از معایب اصلی مانیتورهای فوق عریض این است که برخی برنامهها و بازیها بهخوبی از این نوع مانیتورها پشتیبانی نمیکنند. البته این یک مشکل رایج نیست اما در هر صورت قبل از خرید باید به این موضوع توجه نشان دهید. یکی دیگر از معایب این نوع مانیتورها، بحث اندازهی بسیار بزرگ آنها است که باید چینش میز خود را برای قرارگیری آنها تغییر دهید. این موضوع بهخصوص برای افرادی که اشیاء زیادی را روی میز خود قرار میدهند، مشکلزا است.
همچنین استفاده از چند مانیتور اولترا واید اصلا کار عاقلانهای نیست. از سوی دیگر اگر میبینید هنگام استفاده از مانیتور اولترا واید باید سر خود را بارها حرکت دهید، پس بهتر است این مانیتور را کنار بگذارید و به استفاده از مدلهای مرسوم روی بیاورید.
سخن آخر
روی هم رفته فقط در صورتی باید یک مانیتور اولترا واید بخرید که این فضای بیشتر اهمیت زیادی برای شما داشته باشد. بنابراین عموم کاربران نیازی به استفاده از این نوع مانیتورها ندارند. اما اگر فکر میکنید با استفاده از مانیتور اولترا واید بهرهوری شما افزایش پیدا میکند یا هنگام اجرای بازی و تماشای فیلم تجربهی جذابتری خواهید داشت، چنین مانیتوری را خریداری کنید.
اما بار دیگر باید بگوییم که این نوع مانیتورها قیمت پایینی ندارند و به خصوص مدلهایی که برای گیمینگ ساخته شدهاند، بسیار گرانقیمت هستند. خوشبختانه در این زمینه تنوع بسیار زیادی وجود دارد و میتوانید با توجه به نیازها و بودجهای که در اختیار دارید، بهترین مدل را خریداری کنید.