به گزارش سایت طلا ، در حالیکه ایالات متحده در روند مذاکرات وین برای لغو تحریمهای یکجانبه علیه جمهوری اسلامی ایران اخلال ایجاد کرده است، وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای اعلام کرد که «اشتباه جدی و خطرناکی» است که فکر کنیم که توافق هستهای ایران، «برای مدت نامحدود روی میز باقی میماند».
بنا بر گزارش روزنامه «لوفیگارو»، وزارت خارجه فرانسه در بیانیهای از طرفهای برجام درخواست کرد تا اقداماتی را برای نهایی کردن توافق هستهای ایران صورت دهند و گفت: «فرانسه همچون شرکای خود نمی پذیرد که ایران به ظرفیت تسلیحات هستهای دست یابد. ما از طرفها می خواهیم که یک رویکرد مسئولانه اتخاذ کنند و هرچه سریعتر تصمیمات لازم برای نهایی کردن این توافق را اتخاذ کنند».
فرانسه که همچون دیگر شرکای اروپایی عضو برجام خود به همراه ایالات متحده سعی میکند توپ را به زمین ایران بیاندازد، اعلام کرد: «اشتباه جدی و خطرناکی است که فکر کنیم میتوانیم این توافق را به طور نامحدود روی میز باقی نگه داریم و این در حالی است که پیشرفتهای برنامه هستهای ایران با سرعت پایداری در حال تداوم است و خطر محرومیت از مزایای عدم اشاعه را به همراه دارد».
از طرف دیگر، «راب مالی» نماینده ایالات متحده در امور ایران در جلسه استماع کمیته روابط خارجی سنا ضمن تکرار ادعاهای اثباتنشده گفت «به دلیل مطالبات زیادهخواهانه ایران» شانس شکست مذاکرات وین بیشتر از اتمام موفقیتآمیز آن است.
او همچنین در پاسخ به یک سوال درباره رفع تحریم سپاه گفت: «برای ایرانیها روشن کردهایم که اگر خواستار امتیاز غیرهستهای مانند رفع تحریم سپاه هستند لازم است یک امتیاز متقابل بدهند.»
دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی شده بود قصد دارد از طریق مذاکرات وین، آمریکا را به توافق هستهای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است. این مذاکرات از چند ماه پیش دچار وقفه شد.
مذاکرات رفع تحریمها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفتوگوها بارها تلاش کرده طرفهای مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند.
یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرفهای آمریکایی در مذاکرات وین مخالفتهای نمایندههای کنگره با سیاستهای دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. از جمله انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزههای اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیتهای منطقهای و برنامه موشکی ایران نمیپردازد.
کشورهای غربی و به ویژه آمریکا در ادامه عملیاتهای رسانهای و روانی خود بعد از وقفه مذاکرات وین به توجیههای متفاوتی برای مقصرنمایی ایران به جای عمل به تعهداتشان جهت احیای برجام متوسل شدهاند.
این کشورها ابتدا با متصل کردن موضوع مذاکرات به جنگ اوکراین ادعا کردند که روسیه مانع از پیشبرد گفتوگوها شده است. بعد از آنکه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر «حسین امیرعبداللهیان»، وزیر امور خارجه ایران تصریح کرد که موضوع درخواست ضمانت مسکو برای همکاری با ایران پس از اجرای کامل برجام مانعی برای ادامه گفتوگوها نیست، کشورهای غربی به برجستهسازی یک موضوع ایران پرداخته و مدعی شدند درخواست تهران برای حذف نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی مذاکرات را به بنبست کشانده است.
ضرورت گزارشدهی به رژیم صهیونیستی یکی دیگر از عواملی بوده که روند حرکت رو به جلوی مذاکرات را کند کرده است. دولت بایدن بارها اعلام کرده نظر این رژیم را در مذاکرات وین در نظر میگیرد. رژیم صهیونیستی بارها اعلام کرده که با احیای برجام مخالف است، هر چند که برخی از مقامهای اطلاعاتی این رژیم اکنون تصریح کردهاند که بازگشت به برجام را به نفع خود میدانند.