مخاطب گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی کیست؛ شورای حکام یا تل‌آویو؟!

بسیاری از کارشناسان پرونده‌ی هسته‌ای ایران معتقدند که اساسا مخاطب گزارش رافائل گروسی درباره ایران، نه شورای حکام بلکه مقامات رژیم صهیونیستی بوده است؛ چرا که متن، لحن و محتوای این گزارش به هیچ عنوان فنی نیست و صرفا حالت یک بیانیه‌ی سیاسی دارد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا،دیروز گزارش رسمی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به شورای حکام درباره‌ی وضعیت برنامه هسته‌ای ایران منتشر شد که در آن با لحنی انتقادی و بدون اشاره به خروج ایالات متحده آمریکا از برجام و تایید اقدامات ایران ذیل پادمان، ایران به نقض تعهدات برجامی متهم شده و حتی از تهران بابت عدم اجرای تعهدات فرابرجامی هم گلایه شده است.

در این گزارش، دبیرکل آژانس تاکید کرده که این نهاد فنی به دنبال پیگیری ادعاهای سیاسی رژیم صهیونیستی درباره‌ی سه مکان و فعالیت‌های ادعایی در آنها بوده که با توجه به غیرقانونی بودن این درخواست و با وجود مساعدت مسئولان کشورمان برای شفافیت در این زمینه، درخواست‌های بازرسان آژانس مورد قبول قرار نگرفته است.

این مساله در حالی مطرح شده که پرونده‌ی مربوط به «ابعاد احتمالی نظامی برنامه هسته‌ای ایران» یا همان PMD یکبار به طور کامل توسط آژانس مورد بررسی و بازرسی قرار گرفته و نهایتا نیز با انجام بازرسی‌های گسترده و فراپادمانی، آژانس صراحتا در گزارشی مکتوب اعلام کرد که این پرونده بسته شده است. بنابراین، ادعای سیاسی مقامات اسرائیل – که اساسا حتی عضو معاهده‌ی NPT هم نیست – درباره‌ی سه مکان خاص در ایران، نمی‌تواند و نباید مورد استناد یک نهاد فنی و تخصصی مانند آژانس قرار بگیرد.

به همین دلیل است که بسیاری از کارشناسان پرونده‌ی هسته‌ای ایران معتقدند که اساسا مخاطب این گزارش رافائل گروسی، نه شورای حکام بلکه مقامات رژیم صهیونیستی بوده است؛ چرا که متن، لحن و محتوای این گزارش به هیچ عنوان فنی نیست و صرفا حالت یک بیانیه‌ی سیاسی دارد.

گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که مدعی عدم اقدامات موثر ایران در ارائه پاسخ‌های رضایت‌بخش است، در حالی منتشر شده است که تهران و این نهاد در ماه مارس اعلام کرده‌ بودند تلاش‌های جدیدی را برای روشن کردن مسائل موجود انجام می‌دهند.

حالا باید منتظر ماند و دید هفته‌ی آینده، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی چه تصمیمی را در واکنش به این گزارش خواهد گرفت و آیا به سمت صدور یک قطعنامه‌ی ضدایرانی می‌رود یا خیر؛ اقدامی که اگر صورت بگیرد، می‌تواند به عنوان «شلیک سیاسی آژانس به مذاکرات احیای برجام» تعبیر شود.