ارائه طرحی به دولت برای افزایش سرانه مصرف لبنیات
عضو هیات مدیره انجمن صنایع فرآوردههای لبنی به اشاره به افزایش هزینههای تولید از جمله شیرخام، حقوق و دستمزد، بسته بندی و... گفت: طرحی به دولت ارائه کردیم که اگر اجرایی شود سرانه مصرف لبنیات در کشور به ۹۰ کیلو خواهد رسید.
به گزارش سایت طلا ، میراسلام تیموری در نشست خبری که به مناسبت روز جهانی شیر برگزار شد در پاسخ به چرایی افزایش قیمت لبنیات گفت: با هر افزایش قیمت با این واقعیت مواجه میشویم که قدرت خرید مردم کاهش مییابد و اولویت خرید مردم نیز بر اساس جیب آنها تعیین میشود. افزایش قدرت خرید مردم از دست صنایع خارج است ولی در خصوص اولویت باید صنایع لبنی و رسانهها فرهنگ سازی کنند تا مردم لبنیات را در سبد غذایی خود پررنگ کنند.
وی ادامه داد: از ۲۲ اردیبهشتماه سالجاری که دولت اقدام به اصلاح نظام یارانهها کرد با۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش مصرف لبنیات مواجه شدیم. امیدواریم که با آگاهی بخشی به مردم این درصد کاهش یابد.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع فرآوردههای لبنی اضافه کرد: انجمن صنایع لبنی به دولت طرحی را ارائه کرده است که اگر این طرح اجرایی شود نه تنها عقبماندگیهای مصرف شیر در دهکهای پایین جبران می شود بلکه حتی مصرف شیر و به طور کل لبنیات از حد استاندارد هم فراتر خواهد رفت.
وی با اشاره به اینکه اگر یارانههای تخصیص داده شده به دهکهای مختلف به صورت درست، به شکل کالابرگ و مستقیما به مصرفکننده برسد قدرت خرید خانواده در لبنیات ۱۸ تا ۲۵ درصد افزایش خواهد داشت، گفت:امیدواریم بتوانیم با فرهنگ سازی سرانه مصرف را به ۹۰ کیلو برسانیم.
تیموری تصریح کرد: خرداد ۱۳۹۷ قیمت شیر ۱۴۰۰ تومان بود، اما در حال حاضر به ۱۲ هزار تومان رسیده است. علاوه بر این قیمت تمام شده محصولات لبنی فقط تابع مواد اولیه نیست. یعنی علاوه بر افزایش قیمت شیر خام، افزایش حقوق و دستمزد، نوسانات نرخ ارز، پتروشیمی و بستهبندی نیز بر قیمت تمام شده اثر میگذارد.
وی در ادامه گفت: بعد از حذف ارز ترجیحی با افزایش هزینههای تولید لبنیات حداکثر ۸۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
تیموری در پاسخ به نحوه قیمتگذاری بر محصولات لبنی گفت: ما هم به اینگونه قیمتگذاری کاست پلاس(قیمتگذاری براساس هزینهگذاری) اعتراض داریم و با اتاق بازرگانی در حال بررسی طرحی در این زمینه هستیم.
رئیس هیات مدیره انجمن صنایع فراوردههای لبنی در پایان گفت: در شرایط قیمتگذاری به روش کاست پلاس امکان رقابت و بهرهوری کم میشود. دولت باید اجازه بدهد بازارهای صادراتی باز شود تا بتوانیم خود را با تولیدکنندگان بزرگ مقایسه کنیم.