وعده توزیع شیر مدارس در ۸ استان

توزیع شیر در مدارس از سال ۷۹ به این سو با همه کم و کاستی‌هایش اجرا می‌شد تا آنکه طی ۱۰ سال اخیر به علت عدم تخصیص بودجه تقریبا متوقف شد و قرار است امسال دوباره احیاء شود.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، دولت سیزدهم در تبصره ۱۴ بودجه ۱۴۰۱ و از محل هدفمندی یارانه‌ها ۸۵۰ میلیارد تومان به شیر مدارس اختصاص داد. وزارت آموزش و پرورش نیز اعلام کرد که قصد دارد طرح بسته امنیت غذایی را با پوشش سه تا پنج میلیون دانش آموز در مناطق محروم در سال جاری اجرایی کند که هم اکنون در تعدادی از مناطق کشور به صورت آزمایشی آغاز شده است.

در این بسته‌ها خوراکی‌های سالم از قبیل شیر، میوه، خرما، کیک و لقمه سالم پیش‌بینی شده که طبق گفته مسئولان آموزش و پرورش تا پایان سال تحصیلی جاری در مناطق محروم، دو روز در هفته توزیع می‌شود.

محمدرضا بنی‌طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی در همین زمینه گفت: مسئولیت توزیع شیر از وزارت آموزش و پرورش به وزارت بهداشت منتقل شده است. البته بر اساس قولی که مسئولان داده‌اند قرار است امسال توزیع شیر در هشت استان کم برخوردار کشورمان احیاء شود.

وی افزود: با وجود همه تلاش‌هایی که کردیم، بودجه شیر مدارس از ۴۵۰ میلیارد نهایتاً به ۸۵۰ میلیارد رسید که بسیار ناچیز است و البته با افزایش قیمت شیر، عملاً همان ۴۵۰ میلیارد است.

سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی با بیان اینکه ما یک زمانی، هم قبل و هم بعد از انقلاب، در توزیع شیر مدارس الگوی کشورها بودیم اما بد سلیقگی‌ها اجرای این طرح را دچار مشکل کرد مانند به مناقصه بردن این طرح که منجر به بی کیفیت شدن شیر در مدارس شد اظهار کرد: استانی کردن بودجه توزیع شیر نیز یک سیاست و اقدام اشتباه بود؛ ضمن اینکه ما کمترین عدد را از نظر نوبتی به این طرح اختصاص دادیم و در طول سال فقط ۷۰ نوبت توزیع شیر را تعیین کردیم.

همچنین رضا حجازیان، کارشناس اقتصادی با بیان اینکه توزیع شیر در مدارس موضوع جدید و مختص کشور ما نیست گفت: شاید هم اکنون حدود ۱۰۰ کشور دنیا به موضوع مهم و شاخص توزیع شیر در مدارس خود توجه دارند و جزو برنامه‌های کاری خود قرار داده‌اند.

وی افزود: موضوع شیر مدرسه در کشور ما هنوز به یک باور و اعتقاد عمومی و پایدار تبدیل نشده و به همین دلیل هم با فراز و فرودها و چالش‌های جدی روبروست.

حجازیان در مصاحبه‌ای با رادیو گفت‌وگو اظهارکرد: تجارب کشورهای دنیا و به ویژه ایران نشان می‌دهد که توزیع شیر مدرسه در رأس نهاد حاکمیتی است؛ بدنه دولت و حاکمیت باید به این موضوع بپردازند و با اجرای برنامه‌های بلند مدت زمینه، زمینه انجام کار را فراهم کنند و مردم و رسانه نیز در این راستا مشارکت داشته باشند.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه موضوع توزیع شیر در مدارس برای ما یک موضوع کاملاً آشنا است گفت: کشور ما در این حوزه تجارب بسیار زیادی دارد و از نظر زیرساخت هم مشکلی ندارد، اما گاهی توزیع شیر در مدارس به یک موضوع فانتزی تبدیل می‌شود نه یک موضوع فرهنگی و زیرساختی و پیشگیرانه در حوزه سلامت.