سایت خبری طلا

اظهارات رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره بودجه امسال

منبع: ایرنا


رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: خاصیت بودجه ۱۴۰۱ این است که تورم‌زا نیست، زیرا سقف آن افزایش نیافته و کسری هم ندارد.


به گزارش سایت طلا از روابط عمومی دفتر یکی از نمایندگان مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس شورای اسلامی، حمیدرضا حاجی بابایی در دیدار با نمایندگان فرهنگیان شهرستان نیشابور اظهار کرد: امسال با رابطه عمیق و دقیقی که بین‌ مجلس و دولت به وجود آمد، معتقدم ۸۰ درصد بودجه امسال محقق می‌شود و امسال برخلاف سال‌های قبل یک ریال اوراق فروخته نشد و بودجه امسال بودجه حفظ و استحکام نظام و مردمی است.

وی خاطر نشان کرد: ما ۱۳۷ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم با این وجود امسال ۵۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه می‌دهیم ولی درباره اینکه این یارانه به کجا تعلق می‌گیرد، اطلاع‌رسانی نشده و فقط جاهایی که مشکل وجود دارد خبری می‌شود اما درباره خدمات نظام اطلاع‌رسانی نمی‌شود.

این مسوول گفت: از ۶۳۶ هزار میلیارد تومان تبصره ۱۴ مبلغ ۱۳۶ هزار میلیارد به دولت داده می‌شود و  ۵۰۰هزار میلیارد تومان صرف یارانه می‌شود و امسال۳۳۰ هزار میلیارد تومان به دولت برای جلوگیری از گرانی اجناس اختصاص یافته است.

وی با بیان اینکه ارز چهار هزار و ۲۰۰ تومانی برای دولت حذف شد نه برای مردم، تصریح کرد: پارسال ۱۷.۳میلیارد دلار نفت فروختیم و از این محل یک میلیارد و ۷۰۰ دلار برای مقابله با کرونا صرف شد و ۱۵.۶ میلیارد دلار برای ورود کالاهای اساسی مانند گندم و روغن و کنجاله اختصاص یافت ولی برخی اقشار نتوانستند از این‌ پول برای تهیه نان و مرغ استفاده کنند ولی برخی افراد ماهی ۳۰ کیلو کباب مرغ خوردند.

وی افزود: امسال دولت اجازه ندارد یک‌دلار از محل فروش نفت از بانک مرکزی بگیرد و یا پول چاپ کند اما اجازه دادیم از ۵۰ درصد مانده حساب وزارت‌خانه‌ها استفاده کند و سپس آن را بازگرداند و امسال دولت برای تامین کالاهای اساسی می‌تواند هر چقدر بخواهد خرج کند ولی نباید از پول نفت استفاده کند اما به دولت مجوز داده شد از بازار آزاد دلار بخرد.

وی اظهار کرد: از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان یارانه بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان به کمیته امداد و بهزیستی داده می‌شود و امروز خانواده پنج نفری یک مددجوی کمیته  امداد سه‌میلیون و یکصد هزار تومان از این محل دریافت می‌کند.

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: تبصره ۱۴ یکی از موارد درخشان برنامه ششم است که اگر نبود امروز بودجه‌ای وجود نداشت و از محل یارانه امسال ۲۴ هزار میلیارد تومان به بهداشت‌ و درمان اختصاص یافته و پنج هزار میلیارد تومان از آن برای پرداخت حقوق پرستارانی که طی این ۲ سال کرونا فعالیت داشته‌اند، در نظر گرفته شده است.

حاجی بابایی درباره دیگر مواردی که در یارانه دیده شده است، گفت: حدود ۴۰۰ هزار خانواده دارای سرباز در کشور وجود دارد و از محل یارانه سه هزار میلیارد تومان برای افزایش حقوق سربازان و بهبود وضعیت تغذیه و لباس اختصاص یافته است.

حاجی بابایی گفت: از محل یارانه امسال ۱۷هزار میلیارد تومان برای مناطق محروم در نظر گرفته شده و در این حوزه ۱۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان هم در اختیار قرارگاه امام حسن قرار دارد و ۶ هزار میلیارد تومان هم برای کمک مسایل فرهنگی در نظر گرفته شده که ۴۰ درصد آن در اختیار وزیر ارشاد است  و در هر استان با تشکیل یک‌ کمیته مشکلات فرهنگی احصاء شده و برای اجرای برنامه‌های فرهنگی بودجه دریافت می‌کنند.

مسوولانی که آیین‌نامه نظام رتبه‌بندی را می‌نویسند سوهان روح معلمان نشوند

حاجی بابایی در ادامه گفت: رییس‌جمهور با همه توان از نظام رتبه‌بندی معلمان حمایت می‌کند .

رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: نظام رتبه‌بندی معلمان تحت هر شرایطی با ۳۸ هزار میلیارد تومان اعتبار از فروردین ماه اجرایی خواهد شد و یک سر سوزن کسی در اجرای آن شک نکند و همچنین همسان‌سازی حقوق بازنشستگان قطعی است و اگر اجرایی نشود مجلس پیگیری خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: مبلغ ۹۰ هزار میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی بابت بدهی‌اش از دولت داده شد تا از این محل همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را هم انجام دهند اما بعضی‌ها شعری می‌خوانند که بیت دوم آن را بلد نیستند، اما همسان سازی حقوق بازنشستگان از نظر مجلس قطعی است و در این چارچوب ۹ هزار میلیارد تومان برای بازنشستگان کشوری و پنج هزار میلیارد تومان برای لشکری در نظر گرفته شده است.

وی خاطر نشان کرد: امسال دولت با وجود همه مشکلات ۲۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان اختصاص داد و مجلس ۱۳ هزار میلیارد تومان به آن اضافه کرد،همچنین امسال در کمیسیون تلفیق مجلس ۳۰ هزار میلیارد تومان به بودجه آموزش‌ و پرورش اضافه کردیم که در طول ۴۳ سال اخیر سابقه نداشت.

کمبود دو هزار معلم در نیشابور

مدیر آموزش و پرورش نیشابور گفت: در قطب شهید شوشتری شامل نیشابور و بخش‌های مربوطه ۱۳ هزار معلم بازنشسته و حدود چهار هزار نفر نیروی شاغل در آموزش‌ و پرورش وجود دارد و امسال بیش از از ۲ هزار نیرو کمبود داریم.

علیرضا کلیدری اظهار کرد: تصویب قانون و تسریع در اجرای آن از انتظارات فرهنگیان است و تغذیه رایگان در مدارس از طرح‌هایی خوبی بود که تصویب شد، ولی تداوم پیدا نکرد.

کلیدری خاطر نشان کرد: ۱۶ مدرسه استثنایی در نیشابور وجود دارد و احداث مدرسه اوتیسم یکی از مطالبات اصلی در قطب شهید شوشتری است.

نماینده مردم نیشابور، فیروزه و زبرخان نیز در این جلسه با اشاره به اعتبارات اختصاص یافته به این شهرستانها در بودجه گفت: در جداول بودجه امسال اعتبار تکمیل حوزه علمیه خرو و زبرخان و حوزه علمیه خواهران الزهرا در نیشابور به میزان ۱۰ میلیارد تومان، تعریض راه دسترسی درود به قدمگاه و احداث راه دسترسی درود به خرو در شهرستان زبرخان با اعتبار ۱۰میلیارد تومان، مطالعه و احداث موزه نیشابور و اکتشاف سایت تاریخی شادیاخ با اعتبار  ۵ میلیارد تومان، نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهر نیشابور به اعتبار ۱۰ میلیارد تومان، بهسازی و نوسازی ورودی‌های نیشابور به میزان۱۰ میلیارد تومان، ساماندهی گلزار شهدای نیشابور فیروزه و زبرخان با اعتبار پنج میلیارد تومان به تصویب رسیده است.

احسان ارکانی اظهار کرد: اختصاص اعتبار آب‌رسانی به نیشابور، فیروزه و زبر خان ۲۰ میلیارد تومان، تکمیل بیمارستان فیروزه با اعتبار پنج میلیارد تومان جزو مصوبات امسال بوده و بخش طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای دارای مجوز کمیسیون ماده ۲۳ با اولویت مناطق محروم، احداث بیمارستان ۶۴ تختخوابی زبرخان جزو اولویت است و در طرح‌های مطالعاتی هم راه رباط‌سنگ به کدکن به ماروس نیشابور و طرح احداث دانشگاه فرهنگیان نیشابور، ساختمان نیروی انتظامی در زبرخان، سایت روستای فوشنجان و زندان نیشابور جزو ردیف‌های مصوب است.

وی افزود: در پیوست شماره یک قانون بودجه امسال احداث بیمارستان آموزشی نیشابور با ۱۷ و نیم میلیارد تومان اعتبار، احداث و تجهیز دانشکده‌های ادبیات، علوم‌انسانی و علوم پایه و احداث کتابخانه مرکزی و آمفی تئاتر دانشگاه نیشابور با اعتبار۱۳ میلیارد تومان و آبرسانی از سد بار با ۳۲ میلیارد تومان اعتبار قرار دارد و احداث باند دوم تربت‌حیدریه، باغچه، نیشابور، سبزوار، شاهرود، دامغان، سمنان و گرمسار با  ۱۷ میلیارد و احداث راه اصلی کنار گذرهای قوچان، چناران، نیشابور و فریمان جزو مصوبات قانون بودجه امسال است.

شهرستان  ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در جغرافیای مرکزی خراسان رضوی در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.