اهتمام به اصالت و فرهنگ ایرانی، با طرحها و نقوش سنتی در طلا و جواهر

سایت طلا- عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر گفت: با طرحها و نقوش سنتی بومی، و ایرانی طلا و جواهر، میتوان برای جوانان و نسلهای بعدی فرهنگسازی کرد.

خبر را برای من بخوان

مسعود عطاریان، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا، جواهر، نقره و سنگهای قیمتی ایران است.
وی بیش از 30 سال در تمام بخشهای تولید طلا و جواهر حضوری پر رنگ داشته است و به گفته خود اولین تولیدکننده زیورآلات سنتی، از جمله نقوش هخامنشی و باستانی، در ایران بوده است.

وی در گفتگویی اختصاصی با سایت طلا، ضمن اعلام فرهنگسازی توسط مدلهای بومی طلا و جواهر گفت: فرهنگ والای ایرانی و اسلامی را باید به نسل بعدی انتقال داد و هنر طلا و جواهرسازی، می تواند راه مناسبی برای اتنقال این فرهنگ باشد.

عطاریان افزود: فردی که از طرحهای زیبای اصیل و سنتی استفاده می کند خود به فرهنگ بومی کشور علاقه مند است و دیگران نیز با دیدن مدلهای سنتی ناخودآگاه به سوی آن طرح سوق داده می شوند و به طور غیرمستقیم برای دیگران نیز فرهنگسازی شده است.

*وظیفه اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان، سروسامان دادن به صنعت طلا و جواهر

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر در ادامه از اهداف این اتحادیه سخن به میان آورد و افزود: مهمترین هدف این اتحادیه سروسامان دادن به صنعت طلا و جواهر است و این اتحادیه در جهت تولید و سوق به صادرات تاسیس شده است.

وی در بیان مشکلات صنعت طلا و جواهر به سایت طلا گفت: مشکلاتی که در این صنعت اتفاق افتاد، اگر در هر صنعتی دیگر اتفاق می افتاد، آن صنعت را نابود میکرد و در این صنعت هم اکنون ما دلاور مردانی داریم که، با تمام مشکلات مبارزه کرده اند.

عطاریان یادآور شد: از سال 83، منابع مالی در اختیار صنعت طلا و جواهر قرار داده شده است و این صنعت تاکنون مشکلات و بحران زیادی را چه در داخل و یا خارج پشت سر گذاشته است.
در خارج از کشور تنها در کشور ایتالیا پس از بحران مالی اخیر 1200 واحد صنعتی طلا و جواهر ورشکست شده اند،
ولی در داخل کشور کارگاههایی با تمام مشکلات به حیات خود ادمه می دهند.

*صنعت طلا و جواهر از زیرزمینی بودن خارج میشود

این تولید کننده طلا وجواهر درباره سنتی بودن صنعت طلا و جواهر نیز گفت: صنعت طلا و جواهر تاکنون متولی مشخصی نداشته است، لذا در حال حاضر 60 تا 70 درصد این صنف سنتی هستند، ولی در چند سال گذشته با ورود ماشین آلات و تجهیزات مدرن، صنعت طلا وجواهر حرکت رو به جلویی داشته است و با ایجاد مجتمع های متمرکز و یا خوشه ها پیشرفتهای خوبی بوجود آمده است.

*سهم ایران در صنعت طلا و جواهر جهان بسیار ناچیز است

عضو هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان طلا و جواهر گفت: گردش تراز مالی صنعت طلا و جواهر در دنیا 920 مییلیارد دلار است و گردش مالی صنعت خودرو 200 میلیارد دلار و صنعت فرش 4 میلیارد دلار است که سهم ما، در صنعت طلا و جواهر دنیا بسیار کم است.

وی با مقایسه صنعت طلا و جواهر با صنعت خودروسازی تصریح کرد: تنها با 10 درصد از فضای کارخانجات و انبارهای خودروسازها می توان 4 برابر آن، کارگر را به کار گرفت و اشتغال زایی بسیار خوبی بوجود آورد.

*نمایشگاههای طلا و جواهر نقش بسزایی در پیشرفت طلا وجواهر دارد

عطریان ضمن اعلام تاثیر نمایشگاههای طلا و جواهر در رشد این صنعت خاطر نشان کرد: در میان کشورهای بزرگ و پیشرفته، معمولا در هر سال 2 نمایشگاه قوی و بین المللی برگزار میشود و در کنار آن نماشگاههای کوچک زیاد دیده میشود، که برگزاری بیشتر نمایشگاههای داخلی باعث بالارفتن گردش مالی، تبلیغات گسترده و بالا رفتن بینش و سلیقه مخاطب میشود.