دارویی که تمایل به خودکشی را افزایش می دهد
استفاده نادرست از یک داروی ضد صرع ممکن است منجر به عواقب شدید و افزایش تمایل به خودکشی شود.
به گزارش سایت طلا، استفاده نادرست از یک داروی ضد صرع ممکن است منجر به عواقب شدید و افزایش تمایل به خودکشی شود.
سازمان غذا و داروی عربستان درباره دارویی هشدار داده است که در صورت استفاده نادرست، ممکن است باعث "تمایل به خودکشی" در بیماران شود.
این سازمان در پستی در حساب توئیتر خود اعلام کرده است که "فرآورده گاباپنتین" میتواند چندین خطر در صورت استفاده نادرست داشته باشد. این دارو برای درمان صرع و بیماریهای اعصاب مرکزی و محیطی استفاده میشود.
این سازمان اضافه کرد: خطرات سوء استفاده شامل افکار خودکشی و افسردگی سیستم عصبی مرکزی و تنفسی است.
دادستانی عربستان سعودی روز سهشنبه با انتشار پستی در حساب کاربری خود در توئیتر، گنجاندن گاباپنتین در فهرست مواد روانگردان کنترل شده محلی را اعلام کرد.
این دادسرا اعلام کرد که این دارو «بر اساس ماده ۷۰ قانون کنترل مواد مخدر و روانگردان» در جدول زمانی قرار گرفته است.
وی افزود: علائم آن شامل سرگیجه، عصبی بودن شدید، اختلال حافظه، خستگی، لرزش دست و پا، یبوست، تاری دید، اختلال گفتار و اعتیاد است.
شایان ذکر است که صرع یک بیماری عصبی است که در نتیجه اختلال در سیگنالهای الکتریکی در سلولهای مغز ایجاد میشود.
صرع ممکن است به دلایل مختلفی مانند عامل ژنتیکی، قرار گرفتن در معرض ضربه مغزی جدی و سکته مغزی، وجود تومورها و مشکلات مغزی ناشی از بیماری قبلی باشد.
علائم تشنج صرع از دست دادن هوشیاری، افتادن روی زمین، گرفتگی در بازوها و پاها و ایجاد کف در اطراف دهان است. معمولاً تشنج بین ۲ تا ۳ دقیقه طول میکشد. اگر تشنج ۵ دقیقه یا بیشتر طول بکشد، باید فوراً با آمبولانس تماس بگیرید.
صرع معمولا با داروهای ضد صرع درمان میشود که برخی از آنها عوارض جدی دارند و در صورت تشنج شدید و مکرر در مدت زمان کوتاهی میتوان به جراحی متوسل شد.