به گزارش سایت طلا، نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: بانک مرکزی به عنوان یکی از متولیان اصلی، قانون گذاری در بازار رمزارزها را در دستور کار خود ندارد.
قانونگذاری در بازار رمز ارزها، موضوعی که رئیس مجلس، اردیبهشت پارسال در نامهای به بانک مرکزی و وزارت اقتصاد این دونهاد را ملزم به قانون گذاری کرده بود.
رئیس کل بانک مرکزی هم در آبان ۱۴۰۰ گفته بود: موضوع رمزارزها باید در کشور به یک جمع بندی برسد؛ به همین دلیل بانک مرکزی با هماهنگی با مجلس و استفاده از خبرگان در این حوزه، موضوعات خود را جمع بندی میکند.
۱۷ فروردین بود که بنابر اعلام رئیس کارگروه اقتصاد دیجیتال، قرار بود کارگروهی در رابطه با قانونگذاری حوزه رمز ارز تشکیل شود. در ۲۵ فروردین آقای رضا صدرآبادی، دبیر کارگروه رمز ارز گفته بود: این کارگروه به دلیل موازی کاری با ستاد هماهنگی اقتصاد دیجیتال تشکیل نمیشود.
بانک مرکزی توپ قانونگذاری را در زمین ستاد اقتصاد دیجیتال انداخت!
اما طبق اعلام اعضای کارگروه اقتصاد دیجیتال، این کارگروه پشت درهای بسته تشکیل شده است. پس از پیگیریهای باشگاه خبرنگاران جوان از بانک مرکزی در رابطه با قانون گذاری بازار رمز ارز، آقای مصطفی قمری وفا، مدیر روابط عمومی بانک مرکزی گفت: تمام بحثهای کارشناسی در بانک مرکزی انجام شده و برای بررسی و تصمیم گیری در ستاد هماهنگی اقتصاد دیجیتال ارسال شده است.
آقای میرتاج الدینی، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی میگوید: در سالهای گذشته طرح قانون گذاری در بازار رمزارز از سوی نمایندگان مجلس یازدهم ارائه شد اما به نتیجه ای نرسید. همچنین در جلساتی که در این زمینه تشکیل شد، مجلس به تعیین تکلیف بازار رمز ارز از نظر قانونی بارها تاکید داشته است.
به گفته او، متولی اصلی این قانون گذاری بانک مرکزی است و پس از آن وزارت نیرو با همکاری وزارت صمت وظیفه دارد که برق مورد نیاز این صنایع را با ایجاد نیروگاه تامین کرده و دستورالعملهای آن را به مجلس ارائه دهد؛ اما هنوز طرحی از سمت دولت و بانک مرکزی به مجلس شورای اسلامی ارسال نشده و بانک مرکزی به عنوان یکی از متولیان اصلی، قانون گذاری در بازار رمزارزها را در دستور کار خود ندارد.
سراغ دستگاه ها و انجمن های متولی می رویم که آقای آشتیانی، مدیرعامل انجمن بلاکچین می گوید: پیش نویس مربوط به قانون گذاری بازار رمز ارز تدوین شده، اما هنوز به مجلس راه پیدا نکرده است.
در این بین آقای مصباحی مقدم، رئیس شورای فقعی سازمان بورس هم گفته: در صورت بررسی جوانب مثبت و منفی بازار رمز ارز از سوی شورای پول و اعتبار و مجلس شورای اسلامی و پس از تایید شورای نگهبان، معاملات در بازار رمز ارز منعی ندارد، اما این اتفاق تا الان نیفتاده است.
تعلل در قانونگذاری بازار رمز ارز موجب خروج سرمایه از کشور میشود
آقای امید علوی، رئیس هیئت مدیره انجمن بلاکچین با اشاره به این تعللها در قانون گذاری بازار رمز ارز گفت: بی قانونی در بازار رمز موجب میشود تا سودجویان در خارج از کشور با ایجاد تارنماهای قلابی سرمایهها را به صورت ارزی و ریالی از کشور خارج کنند.
تصویب نشدن قانون در بازار رمز ارزها بعد از ۵ سال موجب شده است که سرمایهگذاران بی اطلاع از این بازار به مالباختگان آن تبدیل شوند، این را سرهنگ پاشایی معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس فتا میگوید.
به گفته او، حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون نفر از ایرانیها در این بازار فعالیت میکنند. روزانه پروندههای زیادی در رابطه با کلاهبردای در بازار رمز ارز تشکیل میشود.
این تعلل در قانون گذاری بازار رمز ارز درحالی است که آقای صالح آبادی، رئیس کل بانک مرکزی از راه اندازی رمزریال از شهریور امسال خبر داده است.