به گزارش سایت طلا ، ماجرا از زمانی شروع شد که در اواخر سال گذشته معاون دادستان تهران در بازدیدی از انبارهای سازمان اموال تملیکی تاکید کرد که تکلیف ۸۰ میلیارد تومان سکه گلدکوئستی که حدود ۱۵ سال است در این انبارها مانده مشخص شود.
اجتهادی -رئیس سازمان اموال تملیکی- در نشستی در رابطه با تعیین تکلیف این سکهها و طلاهای مانده در سازمان اموال تملیکی توضیحاتی به ایسنا ارائه کرده است.
مالک سکهها ایران نیست و رای صادر نشد
به گفته وی، قوه قضائیه و دادستان کل کشور پیگیر موضوع سکههای گلدکوئست هستند اما هنوز رای قطعی برای آن صادر نشده است. علت موضوع به این بر میگردد که مالک این سکهها در داخل ایران نیست و باید شناسایی شده و در کشور حضور پیدا کند.
انتقال سکهها به خزانه بانک، ربطی به قضیه بانک ملی ندارد
رئیس سازمان اموال تملیکی یادآور شد که کل سکههایی که داخل خزانه سازمان اموال تملیکی بوده به خزانه یکی از بانکها منتقل شده است. البته او تاکید کرد که این موضوع ربطی به قضیه اخیر بانک ملی ندارد و حدود دو ماه پیش این سکهها به خزانه یک بانک منتقل شده است.
تا رای قطعی صادر نشود، فروش در کار نیست
اجتهادی با اشاره به اینکه سکهها و طلاهایی که در اختیار سازمان اموال تملیکی قرار دارد به صورت مرتب در مزایدهها به فروش میرسد و هیچ گونه فروش مذاکرهای انجام نمیشود یادآور شد که مشکل قانونی برای تعیین تکلیف طلا، سکه، شمش و زیورآلات در اختیار سازمان اموال تملیکی وجود ندارد ولی تا زمانی که رای قطعی برای آن صادر نشده به فروش نمیرسد.
پیش از این میرمعینی -معاون پیشین سازمان اموال تملیکی-در رابطه با تعیین تکلیف سکههای گلدکوئست گفته بود که در کنار صدور رای، باید نحوه فروش نیز از سوی قضایی اعلام و مشخص شود که این سکهها قرار است در حالت اولیه واگذار و یا اینکه به حالتی دیگر تغییر کند.
سکههای گلدکوئست مربوط به دوران فعالیت شرکتهای هرمی قبل از دهه ۹۰ در ایران است که این شرکتها سکههای طلا که نقش و نگار متفاوتی داشتند را در جریان فعالیت به خریداران تحویل میدادند.