سایت خبری طلا

اگر زودتر از زنگ ساعت بیدار شدیم چه کنیم که دوباره خوابمان ببرد؟

منبع: یورونیوز


اگر صبح‌ها زودتر از به صدا درآمدن زنگ ساعت یا گوشی تلفن همراه از خواب بپریم، نشانه وجود مشکل اختلال خواب است؟ اگر این مشکل مدام تکرار شد، چه راه‌هایی برای رفع آن وجود دارد؟


به گزارش سایت طلا، اگر صبح‌ها زودتر از به صدا درآمدن زنگ ساعت یا گوشی تلفن همراه از خواب بپریم، نشانه وجود مشکل اختلال خواب است؟ اگر این مشکل مدام تکرار شد، چه راه‌هایی برای رفع آن وجود دارد؟

موسسه ملی بهداشت آمریکا اخیرا اعلام کرده که مطالعات انجام شده در سراسر جهان نشان می‌دهد که بین ۱۰ تا ۳۰ درصد از جمعیت جهان با مشکل بی‌خوابی و اختلال‌های خواب دست و پنجه نرم می‌کنند و با دشواری مداوم در به خواب رفتن و ناتوانی در بازگشت به خواب پس از بیدار شدن در نیمه شب‌ها مواجه هستند.

همچنین نتیجه یک مطالعه انجام شده در مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی خواب دانشگاه استانفورد نشان می‌دهد که کسانی که بی‌خوابی را تجربه می‌کنند، در واقع با ترکیبی از «بیداری‌های شبانه» و «بیداری‌های صبح زود» مواجه هستند.

در اکثر موارد، بیدار شدن مداوم قبل از آن که صدای زنگ ساعت یا گوشی تلفن همراه به صدا دربیاید با ناامیدی کامل نسبت به بازگشت دوباره به خواب همراه است. بنابراین، با تکرار آن فرد دچار استرس می‌شود؛ استرسی که کارآمدی روزانه افراد را به شدت کاهش می‌دهد. از این منظر، برخی متخصصان بهبود کیفیت خواب معتقدند که حل مساله بیدار شدن زودتر از موعد باید اولویت بیشتری نسبت به بی‌خوابی اول شب داشته باشد.

آنها برای افرادی که به این مشکل دچار هستند، سه راه حل پیشنهاد می‌کنند تا با استفاده از آنها در فاصله زمانی کمتری پس از از خواب پریدن دوباره به خواب بروند.

نخستین راه حل آنها این است که پس از بیدار شدن ناگهانی در اوایل صبح به هیچ وجه ساعت یا گوشی تلفن همراه خود را نگاه نکنید تا با دیدن زمان دقیق دچار استرسی که مانع از به خواب رفتن دوباره می‌شود، نشوید. دوم این که پس از پریدن از خواب، سعی کنید از تختخواب یا رختخواب خود بلند بشوید و کمی راه بروید تا مغز شما از بازگرداندن سریع فکر بی‌خوابی منحرف شود. هر کاری از خواندن کتاب گرفته تا بافتنی یا گوش دادن به موسیقی ملایم بدون استفاده از گوشی تلفن همراه می‌تواند به طور مثبتی حواس مغز را منحرف کند. هنگامی که خواب آلودگی دوباره بازگشت، به رختخواب یا تختخواب برگردید.

به باور کارشناسان، برنامه غذایی سالم و ورزش نیز یکی از عوامل مهم در جلوگیری از زود بیدار شدن‌های صبحگاهی است. بر همین اساس، توصیه می‌کنند که افراد بدخواب حتما حرکات آرامش عضلانی، یوگا و مدیتیشن را انجام بدهند. چرا که خواب عالی مانند یک پازل است که شما برای تکمیل آن به کنار هم چیدن درست تمام قطعات آن نیاز دارید.

متخصصان بهبود کیفیت خواب همچنین توصیه می‌کنند که اگر مشکل از خواب پریدن صبحگاهی بیش از سه بار در هفته و به مدت سه ماه ادامه یابد، فرد بهتر است که با پزشک متخصص خواب مشورت کند.