به گزارش سایت طلا، مسمومیت غذایی به ویژه در ماه تابستان که موادغذایی به سرعت فاسد می شوند امری بسیار رایج است که افراد زیادی را بیمار می کند.
اغلب انواع مسموميت هاي غذايي باعث بروز يك يا چند مورد عوارض مي شوند از جمله دردهاي شكمي، تهوع، استفراغ، اسهال (اسهال آبكي يا خوني)، تب، سردرد، بدن درد، انقباضات معده، از دست دادن اشتها، خستگي.
اقدامات مهمی همچون شستشوی مناسب و اصولی، جدا کردن درست مواد غذایی، پختن درست و اصولی مواد و خنك كردن (سرد كردن) در جلوگیری از ایجاد مسمومیت موثر هستند.
برای خنک کردن موادغذایی دماي يخچال بايد روي 4 درجه سانتيگـراد و يا كمتر و دماي فريزر بايد روي منفي 18 درجه سانتيگراد تنظيم شود.
به طور کلی توصیه می شود در زمينه ايمني مواد غذايي به نكات زير نيز توجه كنيد.
غذاي فاسد ممكن است ظاهر عادي داشته باشد به عبـارت ديگـر، ممكن است ظاهر و بوي غذايي طبيعي و عادي باشد ولي فاسد شده باشد.
توجه داشته باشيد كه محدوده دمايي كه ميكروب ها در آن بيشترين رشد را دارند، بين 4 تا 60 درجه سانتيگـراد اسـت. بنـابراين مـواد غذايي فاسدشدني را در اين محدوده دمايي نگهداري نكنيد.
غذاهاي داغ را اگر ميخواهيد داغ نگه داريد آن را در دماي بالاتر يـا مساوي 74 درجه سانتيگراد در فر نگهداري كنيد و غذاهاي سرد را در دماي كمتر يا مساوي 4 درجه سانتيگراد در يخچـال يـا فريـزر نگهداري كنيد.
به دستورالعمل هاي نگهداري مواد غذايي كـه روي بـستهبنـدي آن ذكر شده است توجه كنيد و طبق آن عمل كنيد.
اگر در خانه كنسرو تهيه مي كنيد، دقت كنيـد كـه روش صـحيح و بهداشتي را در اين خصوص رعايـت كنيـد تـا از بوتوليـسم (نوعـي مسموميت خطرناك) جلوگيري كنيـد. كنـسروهاي تهيـه شـده در مــنزل (food canned- home)معمول ــترين علــت بوتوليــسم هستند.
از دادن عسل به كودكان زير يك سال خودداري کنيد.
اقداماتي كه هنگام ابتلا به مسموميت هاي غذايي توصيه مي شود به شرح زیر می باشند:
به معده خود استراحت بدهيد تا چند ساعت از خوردن و آشـاميدن پرهيز كنيد. سپس تكه هاي كوچك يخ بمكيد و يا اينكه جرعههاي كوچك آب بنوشيد. به علاوه نوشيدن نوشابه هاي بدون كافئين (نوشابههاي بيرنگ) نيـز ميتواند مفيد باشد.
بزرگسالان مسموم بايد روزانه حداقل 8 تـا 16 ليوان مايعات، به صورت جرعه هاي كوچك و مكرر، مصرف كنند. اگر حجم ادرار طبيعـي و رنـگ آن روشـن بـوده و تـيره نباشـد، نشان دهنده اين است كه مقدار مايعات دريافتي شما كافي است.
آرام و به تدريج مصرف غذا را شروع كنيد و براي اين كار از غـذاهاي ساده و قابل هضم شروع كنيد.اگر حالت تهوع برگشت، غذا خوردن را قطع كنيد.
تا زماني كه بهتر نشده ايد از خوردن شير و لبنيـات، كـافئين (مـوادغذايي حاوي كافئين)، غذاهاي چرب و پرادويه خودداري كنيد.