زمزمه‌های خاموشی آغاز شد؟

علی رغم اینکه در روزهای ابتدایی تابستان هستیم اما طی روزهای گذشته شاهد رکوردشکنی‌های مصرف برق به دنبال افزایش دمای هوا بودیم که این مساله صنعت برق را با چالش مواجه کرده است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، روز گذشته نیاز مصرف برق کشور از مرز ۶۶ هزار مگاوات عبور کرد و به عدد ۶۶ هزار و ۹۸ مگاوات رسید که نسبت به روز گذشته حدود ۶۰۰ مگاوات افزایش یافته و آمارها حاکی از آن است که نیاز مصرف برق کشور روز گذشته نسبت به روز مشابه سال گذشته نیز ۵.۵ درصد رشد را نشان می‌دهد.

این در شرایطی است که طبق پیش‌بینی افزایش چشمگیر دما در چند روز آینده در سطح کشور، فشار مضاعفی به صنعت برق وارد می‌شود، چراکه هر یک درجه افزایش دما حدود ۱۰۰۰ مگاوات بر بار شبکه می‌افزاید و فشار مضاعف بر تجهیزات نیروگاهی و شبکه‌های انتقال و توزیع وارد می‌کند.

این موضوع موجب شد تا شب گذشته مدیران صنعت برق جلسه شبانه‌ای را برگزار کنند، در این نشست همایون ‌حایری - معاون برق و انرژی وزارت نیرو - سهم بخش روشنایی از پیک و مصرف انرژی در کشور را مورد توجه قرار داد و گفت: پیک به نزدیکی رکورد سال گذشته رسید و احتمالا با توجه به تداوم گرمای هوا، شاهد شکست رکورد پیک خواهیم بود که نیاز به تلاش و هماهنگی را بیش از گذشته نشان می‌دهد.

به گفته وی، برخی اصناف و بخش‌های تجاری واقعا مصرف بالایی دارند؛ روشن بودن بیش از صد لامپ روشنایی در یک مغازه اصلا توجیه ندارد.

همچنین آرش کردی - مدیرعامل شرکت توانیر گفت: مجموع اقدامات و نتایج به دست آمده نشان می دهد که سیاست گذاری‌های صورت گرفته در ماه‌های گذشته صحیح بوده و با وجود همه مشکلات، خوشبختانه تاکنون شاهد پایداری برق در شبکه هستیم. همچنان در ابتدای راه هستیم و نمی توانیم کار را تمام شده بدانیم.

حمیدرضا پیرپیران - معاون هماهنگی توزیع توانیر -نیز به ارائه گزارشی از برنامه‌های مدیریت بار در بخش توزیع پرداخت و خاطرنشان کرد: به برخی از اهداف به ویژه در بخش اداری دست یافته‌ایم اما همچنان پتانسیل مدیریت مصرف در این بخش وجود دارد.

مسعود صادقی - مدیر کل مهندسی و راهبری معاونت توزیع توانیر - نیز سهم روشنایی‌ها در مصرف انرژی را ۱۰۳۵ مگاوات عنوان کرد و گفت: تاکنون با انجام برنامه‌های مدیریت بار و تعدیل روشنایی معابر، ۳۲۵ مگاوات از این میزان کاهش یافته است.

پیگیری‌های ایسنا نیز گویای وقوع خاموشی‌های پراکنده در بخش‌های مختلف کشور است که عمدتا دلایلی از قبیل مشکلات فنی دارد، اما شرایط فعلی نشان دهنده شرایط سخت تامین برق در کشور است.

در این شرایط لازم است مشترکان نیز به موضوع مدیریت مصرف توجه داشته باشند، از جمله این اقدامات می‌توان به رعایت ساعات اوج مصرف که از ساعت ۱۳ تا ۱۷ و ۱۹ تا ۲۳ اشاره کرد، در این ساعت‌ها با اقدامات ساده‌ای چون تنظیم دمای کوارهای گازی روی ۲۵ درجه و استفاده از دور کند کولرهای آبی و استفاده نکردن از وسایل برقی پرمصرف در ساعات مذکور میتوان تا حد زیادی مصرف را مدیریت کرد.