بازار ارز و سکه از سکون خارج شد

بهای طلا در بازارهای جهانی در پایان معاملات جهانی با افزایش دوباره در سطح 1313 دلار بسته شد. بامداد دیروز بهای طلا متاثر از اعلام نرخ بیکاری از سطح 1300 دلار بالاتر آمد و در پایان معاملات هفتگی بازارهای جهانی بر روی رقم 1313 دلار متوقف شد.

خبر را برای من بخوان


در بازار داخلی بالا آمدن دوباره قیمت طلا تا ظهر تاثیری بر قیمت سکه نداشت اما تا بعد از ظهر قیمت‌ها جابه‌جا شد و تبعات خبر افزایش تحریم‌های نفتی ایران باعث شد تا قیمت دلار با جهش 35 تومانی مواجه شده و افزایش و موج تازه‌ای از نگرانی‌های خفیف را وارد بازار ارز کند. تا بعد از ظهر قیمت دلار باز هم افزایش جدیدی داشت و تا 3260 تومان هم افزایش یافت. در این سطح دلار تقریبا 75 تومان افزایش را در اول هفته تجربه کرد. این نخستین بار پس از برگزاری انتخابات یازدهم ریاست‌جمهوری است که جهش قیمتی دلار رخ می‌دهد. پیش از این قیمت دلار یا در نوسان اندکی رو به پایین بود یا قیمت‌ها رشدی نداشت.
در فضای بازرگانی، اما چالش بر سر آنچه رییس کل بانک مرکزی و برخی معاونت‌های وی واردات کالاهای لوکس و داروهای زیبایی اندام
و خودروهای لوکس عنوان می‌کنند و آنچه معاون گمرک دارو می‌نامد همچنان در مبادی گمرکی و بندری ادامه دارد تا جایی که بهمنی تهدید به مطرح کردن شکایت کرده است.البته از این آشفتگی بازار ارز تنها سیگنال‌هایی برای افزایش قیمت حواله آزاد ارز دیده می‌شود و بالارفتن قیمت ارز اسکناس.
دیروز به دنبال افزایش قیمت دلار تقاضای خرید اسکناس زیاد‌تر شد و اغلب خریداران وارد این بازار شدند. تقریبا فروشنده‌ای به صرافی‌ها مراجعه نکرد. میزان حواله‌های مورد تقاضا نیزالبته تغییر زیادی نداشت. با این حال قیمت دلار حواله تا 3285 تومان بالارفت. این اتفاق در صورتی که چشم‌انداز کاهش فروش یک میلیون بشکه‌ای نفت ایران از شهریور‌ماه جدی‌تر شود، ممکن است شرایط تازه‌ای را پیش روی بگذارد آن چنان که تمایل به سفته‌بازی در این بازار از سر گرفته شود. با این حال افت میزان تقاضای تجاری به طور کلی مانع از فوران تقاضا می‌شود. همچنان واردات با دلار گران به صرفه نیست و همین اهرم مانع افزایش تقاضای تجاری خواهد شد شرایطی که در 3 ماه اول سال جاری افت 26درصدی واردات را رقم زد. بازار داخلی به نظر می‌رسد اخبار مربوط به محدودیت‌های جدید را بیش از گذشته جدی گرفته و تا شهریور نیز ظاهرا پتانسیلی برای نوسان بیشتر قیمت پدید آمده است. بااین حال قیمت دلار می‌رود تا دوباره به جای شاخص بازار سهام تبدیل به میزان الحراره اقتصاد شود که این شرایط برای رییس‌جمهور نو چالشی جدی است که بخش عمده‌ای از شعارهای انتخاباتی وی را در برمی‌گیرد.
دیروز یورو نیز تا 4310 تومان افزایش یافت. در بازار سکه و طلا قیمت هر سکه طرح جدید با 20 هزار تومان افزایش تا یک میلیون و 90 هزار تومان رسید و در ادامه از یک میلیون و 100 هزار تومان هم فراتر رفت. نیم سکه و ربع سکه نیز هر یک با 10 هزار تومان افزایش تا 590 هزار تومان و 390 هزار تومان افزایش یافتند. بهای هر گرم طلای 18 عیار هم به 103 هزار و 400 تومان افزایش یافت.
طلای جهانی
اعلام آمار مشاغل ماه جولای در آمریکا قیمت طلا را دوباره به افزایش واداشت. در این راستا نظر سنجی‌های این هفته کیتکو همچون آمار ارائه شده قدری نامتعادل به نظر می‌رسد. نظرسنجی این هفته این سایت نشان می‌دهد که از میان شرکت‌کننده‌ها تقریبا 52 درصد کاهش قیمت جهانی طلا را مد نظر داشته‌اند. 29 درصد به افزایش آتی قیمت آن رای داده و در عین حال 19درصد هم از ثبات قیمت آن در محدوده فعلی سخن گفته‌اند.
جمعه شب اداره مشاغل آمریکا اعلام کرد که بخش خصوصی این کشور در ماه جولای (تیرماه) تنها 162 هزار شغل جدید ایجاد کرده است. این میزان در مقایسه با 175 تا 185 هزار شغل قابل انتظار رقم به مراتب کمتری بود که فدرال رزرو را راضی نکرده است. همزمان نرخ بیکاری افت داشت و از 6/7 درصد ماه‌های قبل به 4/7 درصد کاهش یافته است. با این حال کاهش 2 دهم درصدی به گفته کارشناسان به دلیل کاهش میزان مشارکت در تقاضا برای اشتغال و تمایل به استفاده از بیمه بیکاری اعلام شده که نشان می‌دهد فدرال رزرو را برای کاستن از میزان حجم 85 میلیارد دلاری خرید ماهانه اوراق قرضه قانع نخواهد کرد.
به این ترتیب عملکرد ضعیف بازار اشتغال در آمریکا طی ماه جولای موجب شد تا قیمت جهانی طلا در روز جمعه بار دیگر با افزایش چشمگیری روبه‌رو شود.
بهای طلا که روز جمعه به کمتر از 1285 دلار رسیده بود،دوباره افزایش یافت و در سطح 1313 دلار بسته شد.
بازگشت قیمت طلا به بالای 1300 دلار در حالی است که خوشبینی به بهبود نسبی وضعیت اقتصادی آمریکا و پیش‌بینی کارشناسان نسبت به افزایش فرصت‌های شغلی ایجاد شده در آمریکا موجب شد تا قیمت طلا از روز چهارشنبه تا جمعه بیش از 30 دلار کاهش یابد.