روش های مختلفی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد که مهم ترین آن ها که متقاضیان بسیار زیادی در میان ایرانیان داشته است، مهاجرت تحصیلی، کاری و شروع بیزینس در کانادا بوده است. هر یک از روش های یاد شده دارای مزایایی است که باید در جایگاه خود مورد بحث قرار گیرد. در این گفتار تلاش خواهیم کرد تا در رابطه با استارتاپ در کانادا صحبت به میان آوریم و مزایای مهم آن را بر شماریم.
کانادا از برترین کشورهای جهان برای زندگی
زمانی که قصد یک شروع یک استارتاپ در یک نقطه از جهان را دارید، باید اطلاع داشته باشید که شما برای رسیدگی به امور تجاری فعالیت خود نیاز خواهید داشت تا در آن کشور اقامت داشته باشید پس بنابراین بدیهی است که کشوری را برای استارتاپ انتخاب کنید که در شاخه های مختلف، به عنوان برترین ها دست یافته باشد.
همه ساله بر اساس شاخص های مختلف، برترین کشورهای جهان از طرف منابع متفاوت معرفی می شوند. به گزارش USN، کشور کانادا در سال 2020 به عنوان دومین کشور برتر جهان برای زندگی معرفی شده است. شاخص های مختلفی نظیر شرایط آب و هوایی، شرایط کلی زندگی، دسترسی به خدمات، تجارت آزاد، قدرت سیاسی و اقتصادی، کیفیت زندگی و غیره در این رده بندی ها موثر هستند.
کانادا یکی از برترین کشورهای جهان در زمینه کارآفرینی
زمانی که فعالیت تجاری خود را به کشور دیگری منتقل می کنید، باید اطمینان داشته باشید که سرمایه شما از بین نخواهد رفت بنابراین باید فاکتور های مختلفی را مورد بررسی قرار دهید. کانادا دومین کشور امن جهان از نظر اقتصادی پس از سوئیس است و این نکته می تواند موجب آسودگی خاطر هرچه بیش تر علاقمندان به استارتاپ در کانادا باشد.
کانادا با تنها 38 میلیون نفر جمعیت و با تولید ناخالص ملی 1.7 میلیارد دلار، یکی از قدرتمند ترین کشور های جهان از این نظر بوده است و USN این کشور را به عنوان ششمین کشور برتر جهان جهت کارآفرینی معرفی کرده است. عواملی همچون اتصال به سایر کشورهای جهان، جمعیت تحصیل کرده، سطح کارآفرینی، میزان خلاقیت، دسترسی آسان به سرمایه، نیروی کار ماهر، تخصص و فناوری، شفافیت در امور تجاری، زیرساخت های مناسب و غیره در این رده بندی مورد ارزیابی قرار گرفته است.
مزایای اصلی ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
اقامت دائم به تمام اعضای گروه و خانواده وابسته ایشان اعطا می شود.
اقامت دائم کانادا به عنوان مجوز کار نیز عمل می کند.
برخلاف اغلب برنامه های کارآفرینی٬ متقاضیان می توانند برای شهروندی اقدام کنند.
برای اقدام برای ویزای استارت آپ برخلاف برنامه کارآفرینی که نیاز به حداقل سرمایه گذاری در حدود ۶۰۰ هزار دلار کانادا دارد٬ اعضای گروه ملزم به ارائه این حداقل سرمایه نیستند.
محدودیت سنی برای متقاضی اصلی وجود ندارد.
زمان رسیدگی به درخواست سریع است.
برای ورود به کانادا از طریق استارتاپ چه باید کرد؟
همه شهروندان خارجی برای ورود به کشور کانادا نیازمند دلیلی روشن هستند. اگر یک شهروند خارجی قصد شروع یک استارتاپ در کانادا را داشته باشد، باید پس از طی کردن مراحل قانونی و تهیه مدارک مورد نیاز، برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا اقدامات لازم را انجام دهد. بدیهی است که در اختیار داشتن یک وکیل مجرب دارای شماره پروانه و مجوز شورای قانون گذاری مهاجرت کانادا ICCRC در این مسیر می تواند شانس دریافت ویزا را برای متقاضی افزایش دهد چرا که سفارت کانادا در رابطه با صدور ویزا سخت گیری های خاص خود را داشته و نقص در مدارک می تواند منجر به ریجکت شدن یا رد درخواست متقاضیان شود.
برای اینکه بتوانید ویزای استارتاپ کانادا را بدست آورید باید ایده ای خلاقانه داشته باشید و نشان دهید که علاوه بر توانایی در ایجاد اشتغال، یک تجارت پول ساز را در خاک این کشور آغاز خواهید کرد. یکی از مهم ترین مزایایی که ویزای استارتاپ کانادا به همراه دارد، اخذ اقامت دائم این کشور به همراه اعضای خانواده است. برای دریافت این ویزای با ارزش به مدارک زیر نیاز خواهید داشت:
مدارک شناسایی متقاضی و تمامی اعضای خانواده که قصد دارید به همراه خود به کانادا ببرید
آخرین مدرک تحصیلی
فرم تکمیل شده درخواست ویزای استارتاپ
مدارک و سوابق شغلی
گواهی تمکن مالی که نشان دهد شما می توانید هزینه های زندگی خود را تامین کنید.
در این مسیر باید مدارک خود را به صورت شفاف ارائه دهید تا هیچ گونه ابهامی را برای آفیسر سفارت ایجاد نکند و بتواند تصمیم نهایی خود را در خصوص پرونده شما اتخاذ کند.
اگر یک کسب و کار پس از دریافت اقامت دائم کانادا، تحت برنامه ویزای استارتآپ شکست بخورد، چه اتفاقی می افتد؟
مزیت این برنامه این است که حتی اگر سرمایه گذاری تجاری شما در کانادا شکست بخورد، مجوز اقامت دائم کانادا شما به خطر نمی افتد. این بدان معناست که شما همچنان می توانید از مزایای اقامت دائم بهره مند شوید.
فرآیند برنامه استارت آپ ویزا
اگر تمام شرایط فوق را داشته باشید، پرونده شما برای اقامت دائم بررسی خواهد شد. در این بخش مراحل رسیدگی و زمان تقریبی رسیدگی به هر یک از مراحل مذکور آورده شده است:
فاز ۱: تهیه بیزینس پلن یا پیش نویس طرح استارت آپ ( ۱ تا ۲ ماه)
برای صلاحیت اولیه باید یک رزومه دقیق به همراه سایر مدارک اولیه مورد نیاز ارائه دهید. همچنین طرح تجاری اولیه یا پیچ دک شما در این مرحله تهیه خواهد شد.
فاز ۲: نامه حمایتی (۲ تا ۴ ماه)
در این مرحله طرح کسب و کار شما نهایی شده و به یک سازمان تعیین شده ارائه می شود. همانطور که در بالا توضیح داده شد، این سازمان می تواند یکی از گروه های سرمایه گذار آنجل، انکوباتورهای کسب و کار یا یک موسسه Venture Capital باشد.
نهاد یا نهاد های تعیین شده باید طرح پیشنهادی شما را تایید کرده و یک نامه حمایتی و یک گواهی تعهد به IRCC ارسال کنند.
فاز ۳: درخواست اقامت دائم (۱۶ تا ۳۱ ماه)
در این مرحله که مرحله نهایی است، درخواست اقامت دائم به همراه نامه حمایتی و سایر مدارک لازم ارسال می شود. دپارتمان مربوطه مدارک ارسالی را ارزیابی کرده و سپس پاسخ نهایی به درخواست شما را ارائه می کنند.
فاز ۴: درخواست ویزای کار (۲ تا ۹ ماه)
همچنین برای ویزای کار اعضای گروه نیز می توان اقدام کرد. مدت زمان رسیدگی به پرونده ویزای کار در حال حاضر بین ۸ تا ۹ ماه می باشد.
حداقل مبلغ مورد نیاز برای شروع استارتاپ در کانادا
اداره مهاجرت کانادا لیستی مشخص از شرکت های معتبر را ارائه کرده است و این شرکت ها هستند که می توانند ضامن شما برای ورود به کشور کانادا باشند. شما در مرحله اول باید یک طرح توجیهی نگارش کنید و آن را در اختیار شرکت های معتبر قرار دهید تا طرح شما را به طور کامل بررسی کنند. در صورتی که طرح شما مورد تایید یکی از این شرکت ها قرار گیرد، آن ها مکاتباتی با شما خواهند داشت. ضمن اینکه با ارسال نامه ای رسمی به اداره مهاجرت کانادا، تایید خواهند کرد که شما واجد شرایط ورود به این کشور هستید.
بسته به نوع حمایتی که از شما انجام می گیرد، شما به مبلغ متفاوتی نیاز خواهید داشت. حمایت صندوق های سرمایه گذاری در کانادا به این معناست که شما برای شروع فعالیت خود به 200000$ دلار کانادا نیاز خواهید داشت. گروه های حامی استارتاپ نیز در صورت تایید طرح شما، بخشی از برنامه شما را حمایت می کنند و شما در این صورت تنها به 75000$ دلار کانادا نیاز خواهید داشت. در صورتی که مراکز رشد یا کسب و کارهای اینکوباتور طرح شما را بپذیرند، دیگر نه نیازی به ورود سرمایه اولیه به کانادا نخواهید داشت.
بنابراین می توان گفت برنامه تجاری که شما در ابتدای امر ارائه می دهید مشخص می کند که شما به چه مبلغی برای مهاجرت به کشور کانادا از طریق ویزای استارتاپ نیاز خواهید داشت. حال این که یک وکیل مجرب در امور مهاجرت که نسبت به شرایط مهاجرتی به کانادا آگاهی کافی داشته باشد و تاییدات کافی از مراجع قانونی را نیز در اختیار داشته باشد، می تواند در زمینه های مختلفی از جمله تحصیل، کار، استارتاپ، اخذ انواع اقامت های دائم بلند مدت و کوتاه مدت و همچنین خرید بیزینس در کانادا شما را یاری دهد.
توجه داشته باشید که هیچ تضمینی برای دریافت ویزا از کشوری مانند کانادا وجود ندارد و در حقیقت وظیفه اصلی یک وکیل مهاجرت آن است که مشکلات پرونده شما را تاحد امکان مرتفع سازد و با اضافه کردن مدارکی که نام آن ها در لیست مدارک مورد نیاز وجود ندارد، شانس دریافت ویزای شما از کانادا را بیشتر کند. شما می توانید برای اطلاعات بیشتر در این باره به وب سایت رسمی شرکت حقوقی مهاجرتی کاناداپاس مراجعه کنید.