سایت خبری طلا

ادامه نوسانات آرام بازار سکه آتی، به دور از هیجانات

قیمت جهانی طلا که اوایل روز گذشته تحت تاثیر کاهش ارزش دلار با افزایش نسبی روبه‌رو شده بود، به علت افت تقاضا از سوی هند و چین، روندی نزولی را آغاز کرد و به کمتر از ۱۳۰۰ دلار در هر اونس رسید.




برخی تحلیلگران تکنیکال بر این باورند که زمانی که قیمت طلا بار دیگر سطح مقاومتی 1300 دلاری را می‌شکند و به کمتر از 1295 دلار می‌رسد، احتمال کاهش بیشتر قیمت آن به 1280 دلار نیز وجود دارد. از سوی دیگر انتشار آمارهای مثبت اقتصادی در آمریکا، منطقه یورو و انگلیس هم تاثیر زیادی بر افت قیمت جهانی طلا داشته است.
در همین حال روز سه‌شنبه، از قیمت طلا و سکه در بازارهای داخلی نیز کاسته شد؛ البته ریزش‌های روز گذشته به میزان قابل توجهی نبود و سکه‌های بازار قراردادهای آتی بورس کالا هم به تبع این کاهش‌ها، افت قیمت نه چندان زیادی را در این روز تجربه کردند. در شروع معاملات روز گذشته این بازار، از بهای سکه‌های مرداد تا آبان ماه، بیش از یک درصد کاسته شد؛ اما به تدریج اندکی از شدت کاهش قیمت‌ها کاسته شده و تغییرات قیمتی تمام سررسیدها در دامنه زیر یک درصد نوسان کردند. این نوسانات همچنان ادامه داشت و با گذشت حدود دو ساعت از روند معاملات این روز، مجددا تغییرات تمام سررسیدها در دامنه زیر 2 درصد نوسان کردند. این روند در حالی ادامه پیدا کرد که در هفته جاری – از ابتدای هفته تاکنون – نوسانات قیمتی این بازار فراوان بوده که منجر به بالا رفتن حجم معاملات در بازار قراردادهای آتی سکه شده است.
روز گذشته در برخی خبرگزاری‌ها، خبر از اختلاف قیمت شدید بین خرید و فروش سکه در بازار آزاد عنوان شد، به طوری که گفته شد اختلاف نرخ خرید و فروش سکه در بازار به بالاترین حد خود رسیده است و صرافان به راحتی این تفاوت قیمت را بر روی تابلوهای خود اعلام کرده و در هر خرید و فروش سود بالایی را کسب می‌کنند. به گفته خبرگزاری مهر، این در حالی است که تا همین دو سال پیش، نهایت اختلاف قیمتی که بین نرخ خرید و فروش سکه اعلام می‌شد، 5 هزار تومان بود که آن هم به صورت غیرمحسوس توسط سکه فروشان و صرافی‌هایی که اقدام به خرید و فروش سکه می‌کردند، اعمال می‌شد. به گفته این خبرگزاری، این در حالی است که این روزها سکه فروشان به راحتی قیمت خرید و فروش سکه را با اختلاف 20 و 30 هزار تومانی بر روی تابلوهای خود درج می‌کنند و در برخی از این موارد، اختلاف قیمت به 40 هزار تومان هم می‌رسد و از هر خرید و فروش سکه، مبالغ بالایی سود را نصیب خود می‌کنند. برای پیگیری این موضوع با احمد وفادار، رییس اتحادیه طلا، جواهر، سکه و صراف تهران گفت‌وگو کردیم؛ وی طی رد این مساله گفت: در زمان‌هایی که نوسانات شدید در بازارهای سکه و طلا وجود داشته باشد، اختلاف قیمت بین خرید و فروش سکه در بازار، نهایتا به 20 هزار تومان می‌رسد و این رقم در حالی که بازارها با آرامش و ثبات قیمتی همراه باشند، به حدود 10 هزار تومان می‌رسد. وی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر میزان این اختلاف قیمت چقدر است، گفت: در شرایط فعلی، تفاوت قیمتی بین خرید و فروش سکه در بازار آزاد، بین 10 تا 15 هزار تومان است.
نوسانات روز گذشته سکه در بازار نقدی در حالی ادامه داشت که بهای دلار در بازار آزاد نسبت به روز دوشنبه، تغییر چندانی نداشت و تنها کمی کاهش را تجربه می‌کرد. تغییرات قیمت دلار در این هفته البته همچنان محدود بوده است. نوسانات قیمت این ارز نسبت به تغییرات بهای سکه و طلا، مدتی است که محدودتر است؛ حتی روز شنبه هفته جاری، که بازارهای طلا و سکه افزایش ناگهانی قیمت را تجربه کردند، بهای دلار از هیجانات دور ماند و تغییر چندانی نداشت.
به عقیده برخی معامله‌گران بازارهای ارز و سکه، تعطیلات آخر هفته به مناسبت عید سعید فطر، این پتانسیل را دارد که منجر به افزایش تقاضا برای دلار مسافرتی شده و تا حدودی به افزایش قیمت این ارز بینجامد. از سوی دیگر جشن‌هایی هم که در این روزها به همین مناسبت برپا است، احتمالا موجب بالا رفتن تقاضای طلا شده و این احتمال که در پایان این هفته و ابتدای هفته آینده تا حدودی بر قیمت طلا و سکه افزوده شود، وجود دارد، البته نمی‌توان به طور قطع در این خصوص نظر داد؛ چراکه تغییرات بهای اونس طلا هم بر بازارهای داخلی سایه افکنده و تغییرات این بازارها را تحت تاثیر قرار می‌دهد.
روندی که از ماه گذشته برای سررسیدهای جدید سکه در بازار آتی آغاز شده، این ماه نیز ادامه پیدا می‌کند، طبق اعلام مسوولان بورس کالا، قرار است بعد از این سکه‌های دو سررسید دور و نزدیک، یک هفته به صورت مشترک در تابلوی معاملات حضور داشته باشند تا معامله‌گران، یک هفته فرصت برای خروج از موقعیت‌های سررسید نزدیک (در حال حاضر مردادماه) و ورود به سررسید تازه وارد (آذرماه) داشته باشند. در همین راستا، طبق آخرین اطلاعیه بورس کالا، ﻗﺮارداد آتی ﺳـﻜﻪ ﻃـﻼ، ﺗﺤﻮﻳـﻞ آذر ﻣـﺎه 1392 از روز دوﺷﻨﺒﻪ ﻣﻮرخ 21/05/1392 راه‌اﻧﺪازی ﺷﺪه و ﻗﺎﺑﻞ‌ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد. ﻗﺮاردادﻫﺎی آتی در اوﻟﻴﻦ روز ﻣﻌﺎﻣﻼتی، ﺑﺪون ﺣﺪ ﻧﻮﺳﺎن قیمتی، ﺑﺎ دوره ﮔﺸﺎﻳﺶ ﺑـﻪ ﻣـﺪت 30 دﻗﻴﻘﻪ در اﺑﺘﺪای ﺟﻠﺴﻪ ﻣﻌﺎﻣﻼتی آﻏﺎز و ﺑﺎ دوره ﻋﺎدی ﻣﻌﺎﻣﻼتی و اﻋﻤﺎل ﺣﺪ ﻧﻮﺳﺎن ﻗﻴﻤﺖ روزاﻧﻪ اداﻣﻪ میﻳﺎﺑﺪ. ﻗﻴﻤـﺖ ﭘﺎﻳﻪ ﻗﺮارداد آتی، ﻫﻤﺎن ﻗﻴﻤﺖ ﻛﺸﻒ ﺷﺪه در ﺣﺮاج ﺗﻚ قیمتی ﺧﻮاﻫﺪ ﺑﻮد، ﻛﻪ ﻣﺒﻨﺎی ﺣﺪ ﻧﻮﺳﺎن ﻗﻴﻤﺖ روزاﻧـﻪ ﺑـﺮای اداﻣﻪ ﻣﻌﺎﻣﻼت در ﺣﺮاج ﭘﻴﻮﺳﺘﻪ ﻗﺮار ﺧﻮاﻫﺪ ﮔﺮﻓﺖ. ﺑﺪیهی اﺳﺖ در ﺻﻮرت ﻋﺪم اﻧﺠﺎم ﻣﻌﺎﻣﻠﻪ در ﺣـﺮاج ﺗـﻚ قیمتی، ﻗﺮارداد آتی ﻣﺘﻮﻗﻒ و ﻣﺠﺪدا ﻫﻤﻴﻦ ﻓﺮآﻳﻨﺪ، روز ﻛﺎری ﺑﻌﺪ ﺗﻜﺮار ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ.