به گزارش سایت طلا، دلایل زیادی برای کمبود اعتماد به نفس افراد وجود دارد که تجربیات گذشته یکی از آن ها است. شرایطی که در آن رشد کردند و رفتاری که در کودکی با آن ها شده می تواند بر روی نگرش آن ها در آینده تأثیر بگذارد. علاوه بر این، حالا شیوه های بازاریابی به گونه ای هستند که مردم فکر کنند چیزی کم دارند تا برای پر کردن این خلأ، محصولی را خریداری کند.
اگر شما هم می خواهید اعتماد به نفس خود را بالا ببرید، این راهکارها برایتان کمک کننده خواهد بود.
۱- سعی کنید به افکار محدود کننده ی خود بی اعتنا باشید
آدم ها گاهی روی چیزهایی تمرکز می کنند که فکر می کنند برای آن ها نشدنی است و اجازه می دهند این فکرها آن ها را سرکوب کند. آن ها توانایی های خود را دست کم می گیرند و کنترل زندگی شان را به دست منفی بافی می دهند. وقتی با چنین موقعیتی مواجه می شوید، ورق را برگردانید و به خودتان بگویید که از پسش برمی آیید. تلاش کردن خجالت ندارد و اگر موفق شوید، به خودتان ثابت خواهید کرد که تا وقتی تلاش کنید، هیچ چیز نشدنی نیست.
۲- با ترس های خود رو به رو شوید و کنترل زندگی تان را در دست بگیرید
وقتی اجازه می دهیم ترس هایمان ما را در چنگال خود اسیر کنند، هم کنترل زندگی، هم اعتماد به نفس مان را از دست می دهیم. بنابراین، به جای کنار آمدن با بزرگ ترین ترس هایمان، می توانیم مستقیم در چشمان شان زل بزنیم. این تنها راه برای غلبه بر آن ها و رها کردن شان برای همیشه است. این یک پیروزی محسوب می شود و نشان می دهد که در هر شرایطی می توانیم کنترل زندگی مان را در دست بگیریم.
۳- خودتان را با دیگران مقایسه نکنید
در تحقیقی در سال ۲۰۱۸ محققان پی بردند کسانی که در شبکه های اجتماعی خودشان را با دیگران مقایسه می کنند، به شدت احساس حسادت می کنند. و به خاطر همین احساس، حس بسیار بدی هم نسبت به خود پیدا می کنند. برای حل این مشکل، باید موفقیت ها و دستاوردهایی که تاکنون در زندگی داشته اید را به خود یادآوری کنید. چیزی که در شبکه های اجتماعی می بینید همیشه حقیقت ندارد و باید این موضوع را همیشه به خاطر داشته باشید.
۴- قاطع باشید
اضطراب و کمبود اعتماد به نفس اغلب باعث می شود آدم ها در فعالیت های روزانه ی خود قاطعیت نداشته باشند. این یک مهارت ارتباطی بسیار مهم است که باعث می شود دیگران به شما احترام بگذارند و نشان می دهد شما همیشه پای حق و حقوق تان می ایستید. طرز ایستادن و نحوه ی جمله بندی تان، نقش زیادی در شنیده شدن و مورد احترام قرار گرفتن حرف تان دارد. وقتی پای حقوق اولیه تان در میان است، نه خجالت بکشید، نه آسان بگیرید.
۵- مراقب ذهن و بدن خود باشید
ذهن و بدن شما برای اینکه بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند، به ۴ چیز نیاز دارند: تغذیه ی مناسب، ورزش، خواب و مدیتیشن. این ها به بالا رفتن اعتماد به نفس هم کمک می کنند و باعث می شوند در جامعه فرد قاطع تری به نظر برسید. تأثیر همه ی این کارها در افزایش اعتماد به نفس ثابت شده و در عین حال باعث می شوند نگرش مثبت تری داشته باشید.
۶- از صحبت از دستاوردهایتان نترسید
بعضی آدم ها می ترسند با صحبت از دستاوردهایشان به چشم دیگران مغرور و خودنما بیایند. اما اینگونه نیست، چون باخبر شدن رئیس تان از عملکرد خوبی که داشته اید می تواند برای شما بسیار مفید باشد. علاوه بر آن، شما هم احساس خوبی نسبت به خودتان پیدا خواهید کرد چون می دانید که آن هایی که باید از عملکرد خوب شما باخبر هستند. البته مسلم است که برای این کار باید از زبان و روش مناسبی استفاده کنید.
۷- تماس چشمی داشته باشید
اگر برایتان سخت است، می توانید با نسبت ۸۰ به ۲۰ شروع کنید، یعنی از کل مدت زمان یک مکالمه، ۸۰ درصد آن را صرف تمرکز روی چشم های فرد مقابل کنید و ۲۰ درصد بقیه را صرف نگاه به چیزهای دیگر. شاید در ابتدا سخت باشد، اما به مرور حس می کنید که اعتماد به نفس تان بالا رفته. علاوه بر این، متوجه خواهید شد که روابط تان هم مستحکم تر و بادوام تر شده.
۸- مهارت جدیدی یاد بگیرید
هیچکس همه چیز را نمی داند یا در همان چیزی هم که می داند کامل و بی عیب و نقص نیست. این بدان معنی است که همیشه جای رشد و پیشرفت هست. از کتاب های خودآموز و مطالب آموزشی در اینترنت استفاده و روی مهارت هایتان کار کنید. با افزایش دانش تان، خواهید دید که اعتماد به نفس تان هم به بهترین شکل بالا خواهد رفت. از میان بردن کم و کسری ها باعث می شود هم دیگران شما را قبول داشته باشند و هم خودتان همین نگاه را نسبت به خود پیدا کنید.