با این ۳ راهکار به راحتی کودک را از موبایل دور نگه دارید

امروزه موبایل ها و تبلت ها جای خود را در هر خانه ای باز کرده اند. تقریبا تمام اعضای خانواده از هر گروه سنی به طور روزانه وقت قابل توجهی را مشغول استفاده از موبایل و تبلت هستند.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، امروزه موبایل ها و تبلت ها جای خود را در هر خانه ای باز کرده اند. تقریبا تمام اعضای خانواده از هر گروه سنی به طور روزانه وقت قابل توجهی را مشغول استفاده از موبایل و تبلت هستند.

جدا از فواید و مضرات کلی استفاده از موبایل ها و تبلت ها می دانیم که استفاده کودکان در سنین کم از موبایل و تبلت می تواند عوارض بی شماری را برای کودکان به همراه داشته باشد.

از طرفی محدود کردن یا منع استفاده از این وسایل برای اکثر والدین کار بسیار دشواری است و کودک همواره جذب دنیای خوش رنگ و لعاب این دستگاه ها می شود. در این پست با ما همراه باشید تا ۳ راهکار موثر ولی ضروری برای مدیریت استفاده کودکان از تبلت و موبایل را با هم یاد بگیریم.

چرا باید مدت زمان استفاده کودک از ابزار الکترونیک را محدود کنیم؟

فراموش نکنید که شرایط جسمی و ذهنی یک کودک با یک بزرگسال بسیار متفاوت است. کودکان تا رسیدن به دوره نوجوانی و جوانی در حال طی یک فرایند رشد هستند و این فرایند نیازمند فعالیت ها و آموزش های گوناگون برای کودکان می باشد.

به ازای هر ساعتی که کودک شما در مقابل تلوزیون موبایل یا تبلت می گذراند فرصت بیرون رفتن، فعالیت کردن کتاب خواندن یا بازی کردن با دوستانش را از دست می دهد.

متاسفانه اکثر والدین ازینکه کودک پر جنب و جوش خود را به وسیله این وسایل ساکت و ساکن کنند خوشحال می شوند. این در حالی است که کودک با از دست دادن فرصت برای انجام فعالیت های ضروری و لازم در معرض آسیب های جسمی و ذهنی مختلفی قرار می گیرد.

مشکلاتی از قبیل: ضعف بینایی، پایین آمدن کیفیت خواب، منزوی شدن، چاقی، آسیب های جسمی سر و گردن و انگشتان، کاهش مهارت های ارتباطی و یادگیری و در معرض محتوای نامناسب قرار گرفتن.

کنترل معضلِ استفاده از موبایل و تبلت در کودکان

البته استفاده کنترل شده و حساب شده ازین وسایل می تواند فوایدی هم به همراه داشته باشد که مستلزم توجه و نظارت کامل والدین می باشد. استفاده از برنامه ها و بازی های مخصوص کودکان، کتاب های قابل تعامل مصور یا کارتن های مناسب سن کودک و همین طور مشارکت والدین در استفاده از برنامه ها و بازی های آموزشی از ضروریات استفاده امن کودک از موبایل و تبلت می باشد.

اما اکثر والدین در جلوگیری یا کنترل مدت زمان استفاده کودک ازین وسایل دچار مشکل و سردرگمی هستند.

۱. برای مدت زمان استفاده کودک از موبایل یا تبلت قانون وضع کنید

به عنوان یک برنامه پیشنهادی برای کودکان بین چهار تا هفت سال، ۴۵ دقیقه استفاده از تبلت یا موبایل و حدود نیم ساعت تماشای تلویزیون پیشنهاد می شود. به کودک اجازه دهید زمان را مدیریت کند به شکلی که اگر کمتر از حداکثر زمانی که برایش تعیین کرده اید از موبایل یا تبلت استفاده کرد یا کمتر تلوزیون تماشا کرد جایزه دریافت کند یا آن دقایق را ذخیره کند.

در مواقع یا مکان های خاصی نیز کودک باید بداند که به هیچ وجه نباید موبایل یا تبلت به دست داشته باشد. سر میز غذا یا خارج از منزل در مکانهایی که فرصت انجام بازی و فعالیت بدنی و اجتماعی وجود دارد. کودک حین بازی زمان را از دست می دهد پس خودتان باید همیشه ناظر اصلی باشید.

به یاد داشته باشید که خودتان تا حد ممکن این قوانین را نقض نکنید. در مورد وضع قوانین زمانی این نکته را در نظر داشته باشید که برای زمان خالی کودک برنامه داشته باشید تا مدام با جمله حوصله ام سر رفته مواجه نشوید. به آنها بیاموزید چطور خود را سرگرم کنند.

۲. به کودک خود پاداش یا یک جایگزین جذاب برای موبایل و تبلت بدهید

با تشویق کودک به کمتر وقت گذراندن در دنیاهای مجازی تلوزیون و موبایل یا ارائه یک جایگزین جذاب (مثل یک بازی چند نفره سالم و شاد، اسباب بازی هایی مثل لگو یا پازل و یا شرکت در فعالیت های روزانه منزل) پاداش و حس آزادی عمل می دهید. با توجه به علایق کودک خود یا با خلاقیت شخصی، تصویری جذاب از فعالیت ها و بازی های سالم در ذهن کودک خود بسازید طوری که کودک خودش و با اختیار و علاقه آنها را انتخاب کند.

در مواقعی لازم است که به کودک بفهمانید که در مورد قوانین جدی هستید و حد تعادلی میان انعطاف یا محبت بیش از حد و خشونت و محدودیت های آزار دهنده برقرار کنید. در وضع قوانین از تناقض گویی بپرهیزید.

والیدن باید در نوع رفتار و ارزش سازی برای کودک خود در بیشترین هماهنگی و توافق باشند. برای اثر گذاری بیشتر وضع قوانین را در حضور همسر و با تایید او انجام دهید تا کودک جدی و همه گیر بودن قانون در منزل را بهتر درک کند.

۳. حتی اگر عادات نامناسبی دارید در حضور کودک الگوی مناسبی باشید و رعایت کنید

فراموش نکنید که کودک آینه محیط پیرامون خودش است به این معنا که رفتار و عادات شما را یاد می گیرد و تقلید می کند. درحالی که بزرگسالان زمان بسیار بیشتری را صرف گوشی یا تلوزیون می کنند باید حداقل در حضور کودک این موارد را کنترل، محدود و هدفمند کنند.

به عنوان یک قانون گذار و یک الگو تا جایی که ممکن است استفاده از موبایل و تبلت را در حضور کودک خود کم کنید و عادات سالم مثل مطالعه یا ورزش کردن را در حضور کودک به نمایش بگذارید. کودک نیازمند توجه والدین خود است پس حتما زمانی را برای بازی و صحبت با او اختصاص دهید.

استفاده مفید و صحیح از موبایل یا تبلت را به کودک خود نشان دهید. استفاده برای یادگیری مهارتهای مختلف و یا برقراری تماس های صوتی و تصویری با اعضای خانواده یا دوستان به کودکان جنبه های مفید و کاربردی تکنولوژی را نشان می دهد. در صورتی که بخاطر شغل خود مجبور به گذراندن زمان زیادی پای موبایل یا کامپیوتر هستید به کودک خود نشان دهید که از آن ابزار صرفا برای کار استفاده می کنید و در حال تفریح یا خوش گذرانی نیستید.