سایت خبری طلا

رایزنی‌های کره جنوبی با رابرت مالی و مورا درباره مذاکرات رفع تحریم‌ها

منبع: فارس


طبق اعلام سئول، معاون وزیر خارجه کره جنوبی در گفت‌وگوهای تلفنی جداگانه‌ با مذاکره‌کنندگان ارشد ایالات متحده و اتحادیه اروپا در جریان جدیدترین پیشرفت‌ها در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار گرفت.


به گزارش  سایت طلا ،  وزارت خارجه کره جنوبی جمعه (۱۹ اوت) از گفت‌وگوهای تلفنی پشت سر هم معاون وزیر امور خارجه این کشور با «رابرت مالی» و «انریکه مورا» مذاکره‌کنندگان ارشد ایالات متحده و اتحادیه اروپا در مذاکرات احیای برجام، خبر داد.

به گزارش خبرگزاری «یونهاپ»، طبق بیانیه این وزارتخانه، «چو هیون دونگ» با رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران و انریکه مورا میانجی اتحادیه اروپا گفت‌وگوهای تلفنی جداگانه‌ای داشت تا در جریان جدیدترین پیشرفت مذاکرات برای احیای توافق هسته‌ای موسوم به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) قرار بگیرد. 

طبق این گزارش، در این گفت‌وگوهای تلفنی، چو بر حمایت سئول از احیای برجام تاکید و ابراز امیدواری کرد که توافق بتواند به حل و فصل مسائل معلق کره جنوبی در ارتباط با ایران کمک کند.

علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران عصر چهارشنبه ۲۲ تیرماه در توئیتی با اشاره به تماس تلفنی‌اش با همتای کره جنوبی نوشت: در تماس تلفنی آقای «چو هیون دونگ» معاون اول وزیر خارجه کره تاکید کردم دولت و مردم ایران از دولت جدید کره انتظار دارند فورا منابع ارزی ایران در بانک‌های کره‌ای آزاد گردد تا زمینه برای بهبود روابط دو کشور فراهم شود. طرف کره‌ای اظهار داشت سئول با جدیت در پی راهی برای حل این مشکل است.

به گزارش فارس، بدهی کره جنوبی به ایران در ازای خرید میعانات گازی در دو بانک این کشور، مجموعاً به ارزش هفت میلیارد دلار است که از سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی (شهریورماه ۱۳۹۷) به بهانه تحریم‌های آمریکا پرداخت نشده است. از آن زمان تاکنون سفرهایی بین مقامات دو کشور انجام و رایزنی‌هایی صورت گرفته که عملاً تاکنون تحولی در این زمینه رخ نداده است.

«سعید خطیب‌زاده» سخنگوی سابق دستگاه دیپلماسی ۳۰ خرداد ماه سالجاری در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره پرداخت بدهی کره جنوبی به ایران گفته بود: دولت جدیدی در کره بر سر کار آمده و حرف‌ها و وعده‌هایی داده‌اند و گفتند می‌خواهند بدهی ایران را پرداخت کنند، ولی هیچ حرکتی را همچنان ندیدیم و منتظریم ببینیم تفاوت دولت جدید و دولت عهدشکن قبلی در حوزه پرداخت بدهی‌ها چیست. به دولت جدید کره وقت می‌دهیم به صورت عملی نشان دهد که مثل دوستانی که در منطقه داشتیم چه اقدامی را در بازپرداخت بدهی‌ها انجام می‌دهد.