به گزارش سایت طلا، دیجیاتو در گزارشی به تشریح جزئیات خودروی جدید ایران خودرو «ری را » پرداخته است . کراس اوور ملی ایران خودرو که به خاطر نامش خبرساز شده بود.
چندی پیش نخستین کراس اوور ملی ایران خودرو با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت معرفی شده و نام مازنی ریرا را از میان اشعار نیما یوشیج به خود گرفت. ریرا معانی مختلفی در زبان مازندرانی دارد و یک نام زنانه محسوب می شود. ایران خودرو ماشینش را برای رونمایی به یوش و خانه نیما برد.
اما آنچه اخیرا مورد توجه قرار گرفته است، این است که قرار بود ریرا با استفاده از موتور توربوچارجر ملی (EF7tc) راهی بازار شود، اما حالا مشخص شده که ایران خودرو نسخه ارزان تری از ریرا با با موتور ارتقا یافته tu5 راهی بازار خواهد کرد، نسخه ای که تنها 113 اسب بخار قدرت دارد و این درحالیست که مدل اصلی پژو 2008، با موتور توربو 165 اسب بخاری، در میان سریعترین کراس اوور های بازار ایران قلمداد می شود.
ریرا اما از نظر طراحی براساس ترند روز صنعت خودروسازی شکل گرفته است و در نمای جلو، ظاهری نزدیک به سانتافه جدید و در نمای عقب، خط و خطوطی نزدیک به پژو 2008 دارد که در واقع مدل پایه این خودرو محسوب میشود.
ریرا ایرانخودرو بر اساس پلتفرم IKP1 ساخته شده و در دسته کراس اوورهای B+ قرار میگیرد. به بیان سادهتر، این ماشین هم جثه با پژو ۲۰۰۸، نیسان جوک، سیتروئن C3-XR است.
خودروی K125 با دو پیشرانه متفاوت وارد بازار میشود. مدل پایه ریرا به موتور ۱.۶ لیتری TU5+ مجهز بوده که حداکثر قدرت و گشتاور آن به ترتیب به ۱۱۳ اسب بخار و ۱۴۴ نیوتن متر میرسد.
سیستم انتقال نیرو شامل گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک بوده و چرخهای محور جلو را به حرکت درمیآورد.
مدل فول آپشن ریرا از موتور ۱.۶۵ لیتری توربوشارژ ef7+ استفاده میکند که قادر به تولید ۱۶۸ اسب بخار قدرت و ۲۴۵ نیوتن متر گشتاور است. از دیگر مشخصات ریرا ایران خودرو در نسخه فول آپشن میتوان به گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک و رانندگی دیفرانسل جلو (FWD) اشاره کرد.
کراس اوور ریرا ایران خودرو با امکانات و تجهیزات رفاهی و ایمنی متعددی عرضه میشود؛ شش کیسه هوای ده نقطهای، سیستم ترمز پارک برقی، نمایشگر لمسی سیستم اطلاعات سرگرمی، رادار خطی، رادار نقطه کور، جلو آمپر دیجیتالی، سنسور نمایش فشار باد تایرها، فرمان کمکی برقی، سقف پانورامای برقی، سنسور باران و غیره.
از منظر طراحی باید ری را را درست مانند تارا، به عنوان نسخه ایرانیزه و جایگزینی برای خودروهای پسابرجامی 2008 و پژو 301 قلمداد کرد.
زبان طراحی این خودرو نیز که به شکل کامل متفاوت از سایر محصولات ایران خودرو است و به عنوان مثال یکپارچگی طراحی چندانی بین ظاهر دنا، تارا و ری را به عنوان سه محصول متاخر ایران خودرو دیده نمی شود.
از سوی دیگر جایگزین شدن موتور توربو و شناخته شده 1.6 لیتری پژو سیتروئن که با مشارکت بی ام و ساخته شده بود، با موتور 1.7 لیتری EF7 نیز حکایت از ارزان سازی این خودرو به سبک ایران خودرو دارد که البته ریشه آن تا حد زیاد به شرایط تحریمی کشور نیز مربوط می شود.
قیمت ریرا باید درست مانند تارا پایین تر از مشابه اروپایی خود (پژو 2008) تعیین شود و از آنجا که در زمان دلار 3 هزار تومانی، شاهد عرضه پژو 2008 با قیمتی در حدود 100 میلیون تومان بودیم، با نسبت گرفتن قیمت دلار به 30 هزار تومان و حد و حدود مربوط به کاهش قیمت، بعید نیست با محصول نهایی ریرا با قیمتی در حدود 600 الی 800 میلیون تومان طرف باشیم.
در نهایت در مورد زمان عرضه این خودرو در بازار، محتمل است که پروسه طراحی و توسعه محصول تا ابتدای سال 1402 به طول بیانجامد و در خوشبینانه ترین حالت، احتمالا در نیمه دوم سال 1402 یا اوایل 1403 شاهد ورود این خودرو به بازار کشورمان خواهیم بود.