ابرالماس فضایی کمیاب به زمین افتاد+ عکس
دانشمندان وجود یک "الماس" کمیاب را که از فضا از طریق یک سیارک به زمین رسیده است، شناسایی کرده اند.
به گزارش سایت طلا ، این ماده یافت شده به نام lonsdaleite شناخته می شود و مانند الماس از کربن ساخته شده است. تفاوت این است که ساختار کریستالی آن به صورت شش ضلعی چیده شده است، بنابراین گاهی اوقات lonsdaleite را الماس شش ضلعی می نامند.
Lonsdaleite از نظر تئوری می تواند حتی سخت تر از الماس معمولی باشد، که نشان می دهد می تواند انواع کاربردهای صنعتی داشته باشد. به عنوان مثال، الماس معمولی در حال حاضر در تیغه های اره با کیفیت بالا استفاده می شود.
دانشمندان بیش از نیمقرن است که به وجود این ماده پی بردهاند اما مقادیر کشفشده با کریستالهایی به اندازه تنها نانومتر بسیار ناچیز بوده است؛ حال محققان می گویند مقادیر قابل توجهی از آن را در نمونه های شهاب سنگ های شمال غربی آفریقا پیدا کرده اند که برخی از کریستال های آن حدود ۱۰۰۰ برابر بزرگتر از آنچه قبلاً کشف شده است.
بر اساس تجزیه و تحلیلهای به عمل آمده تصور میشود که Lonsdaleite در یک برخورد کیهانی پرانرژی شکل گرفته است که بیش از ۴.۵ میلیارد سال پیش رخ داده است و شاید یک سیاره کوچک یا یک سیاره بسیار بزرگ برخورد کردهاست.
گرما و فشار ناشی از این برخورد باعث فشرده شدن گرافیت در داخل گوشته این جسم کیهانی می شود و ترکیبی از مایعات و گازها را تولید می کند که سپس آزاد می شوند و Lonsdaleite را ایجاد میکنند.
این فرایند بی شباهت به نحوه تولید الماس بر روی زمین با استفاده از فرآیندی به نام رسوب بخار شیمیایی نیست، اگرچه تفاوت در این است که فشار طبیعی استفاده شده برای تشکیل Lonsdaleite بیشتر بوده است.
این اولین باری نیست که مواد عجیب و غریب از فضا کشف میشوند. محققان چینی اخیراً گفتهاند که با مطالعه نمونههای غبار ماه که به زمین آورده شده بود، یک ماده معدنی فسفات جدید در ماه پیدا کردهاند.
نیک ویلسون، یکی دیگر از اعضای تیم که Lonsdaleite را در نمونههای شهابسنگ آفریقایی کشف کرده است، گفت: یافتههای جدید میتواند به محققان اجازه دهد تا فرآیندهای تولید الماس موجود را برای تولید Lonsdaleite تغییر دهند.