نظر دیپلمات روس درباره تأثیر بحران داخلی آمریکا بر مذاکرات وین

نماینده روسیه در مذاکرات وین، در واکنش به اتهام‌زنی مجدد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران، گفت که حاصل نشدن نتیجه‌ای برای توافق هسته‌ای، به‌دلیل بحران داخلی آمریکا است.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا ، ادعاهای «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره بن‌بست در مذاکرات رفع تحریم‌های ایران در وین با واکنش نماینده روسیه در این مذاکرات همراه شد.

«میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین بامداد سه‌شنبه تحلیل کرد که عدم پیشرفت در مذاکرات وین و حاصل نشدن نتیجه‌ای برای توافق هسته‌ای، به‌دلیل بحران داخلی آمریکا است.

اولیانوف در صفحه توئیتر خود نوشت: «اتهام‌زنی و گرفتن انگشت اتهام [به سمت ایران] گویا به نشانه‌ای برای به بن‌بست خوردن مذاکرات وین تبدیل شده است. اگر چنین چیزی هم باشد (بن‌بست در مذاکرات)، معلول عوامل متعددی است».

وی با اشاره به اتهام‌زنی‌های بورل علیه تهران، توضیح داد: «تلاش‌ها برای انداختن تمام تقصیرها گردن ایران، منصفانه و عادلانه نیست. مذاکرات، بیش از حد بر وضعیت سیاسی داخل یکی از طرف‌های شرکت‌کننده در مذاکرات (آمریکا) وابسته شده است».

پیش از این، بورل در مصاحبه با نشریه «پالتیکو»، ضمن ادعای بی‌فایده بودن دیدار با رئیس جمهور ایران در نیویورک برای حصول توافق در موضوع مذاکرات وین، مدعی شد که از نظر او احتمال هیچ پیشرفتی در این‌خصوص نیست.

دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌های ایران پس از وقفه‌ای پنج‌ ماهه از پنجشنبه گذشته، ۱۳ مردادماه در شهر وین آغاز شد. این مذاکرات به مدت چهار روز ادامه داشت و روز دوشنبه ۱۷ مرداد با پرواز هیئت‌های شرکت‌کننده به پایتخت‌ها به پایان رسید.

تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

بایدن در شرایطی سال ۲۰۲۱ بر سر کار آمد که سیاست فشار حداکثری علیه ایران در دستیابی به اهدافش ناکام مانده بود. این سیاست علاوه بر ناکامی در شکل دادن به یک توافق هسته‌ای جدید، باعث ایجاد تفرقه در روابط میان کشورهای دو سوی آتلانتیک، به خطر افتادن اثربخشی نظام تحریم‌ها به عنوان یکی از ابزارهای اصلی سیاست خارجی آمریکا و مهم‌تر از همه تقویت جریان استکبارستیز در ایران شد.

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد.