سایت خبری طلا

بهترین و بدترین شهرهای اروپا برای زندگی اعلام شد

منبع: اقتصاد انلاین


واحد اطلاعات اکونومیست در جدیدترین گزارش خود با استفاده از شاخص قابلیت زندگی در مارچ ۲۰۲۲ بهترین و بدترین شهرهای اروپا برای زندگی را معرفی کرد که شکاف بزرگی بین شرق و غرب اروپا نشان داده شده است.


به گزارش سایت طلا، واحد اطلاعات اکونومیست در جدیدترین گزارش خود با استفاده از شاخص قابلیت زندگی در مارچ ۲۰۲۲ بهترین و بدترین شهرهای اروپا برای زندگی را معرفی کرد که شکاف بزرگی بین شرق و غرب اروپا نشان داده شده است.

برای بسیاری از مردم در اروپای غربی، بیماری همه‌گیر کرونا متعلق به گذشته است. افرادی که از ماسک استفاده می‌کنند اقلیت کوچکی هستند و قرنطینه‌ها اگر چه خاطره‌ای دردناک، ولی بسیار دور هستند. این بازگشت به حالت عادی در بررسی شهرهای "قابل سکونت" که توسط واحد اطلاعات اکونومیست گردآوری شده، منعکس شده است. این شاخص، ۱۷۲شهر در سراسر جهان را در پنج دسته شامل: فرهنگ و محیط زیست، آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، زیرساخت‌ها و ثبات مقایسه می‌کند. بسیاری از قابل زندگی‌ترین شهرهای جهان در نسخه امسال در اروپای غربی هستند: شهر وین برای سومین بار در پنج سال گذشته مقام اول را به خود اختصاص داد. دو شهر کپنهاگ و زوریخ نیز به جمع پنج شهر برتر راه یافتند. اما بقیه قاره چگونه مقایسه می‌شود؟

(شاخص قابلیت زندگی، مارچ ۲۰۲۲)

بازگشایی شهرها در سراسر اروپای غربی میانگین نمرات این منطقه را به چیزی نزدیک به حد معمول قبل از همه‌گیری کرونا بازگردانده است. این همچنین می‌تواند شهرها را به قابل زندگی‌ترین منطقه در سطح جهان تبدیل کند. در فهرست کلی، همه به جز یکی از ده پیشرفت بزرگ سال در اروپای غربی انجام شد.(به جز لس‌آنجلس که ۱۸ پله صعود کرد.) سه شهر حرکت‌کننده برتر در آلمان بودند: دوسلدورف، فرانکفورت و هامبورگ به لطف جهش‌های بزرگ در امتیازات فرهنگی خود پس از کاهش اقدامات مربوط به کووید، قابلیت‌های زندگی خود را توسعه دادند.

 همه شهرهای این قاره از پیشرفت‌های یکسانی برخوردار نبوده‌اند و برای مقایسه، شهرهای اروپای شرقی سرعت کمتری برای بهبود قابلیت زندگی پس از دوره همه‌گیری کرونا دارند. میانگین امتیاز در شرق اکنون ۲۰ امتیاز کمتر از غرب است. سیستم‌های مراقبت بهداشتی که همچنان تحت فشار هستند، با انتشار آهسته واکسن‌ها خسته شده‌اند. بسیاری از شهرها مملو از فساد سازمان یافته هستند. رهبری اقتدارگرایانه روزافزون تحت ریاست رجب طیب اردوغان، رییس جمهور ترکیه و تورم چشمگیر، کیفیت زندگی را کاهش داده است. باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، که بر اساس گفته سازمان شفافیت بین‌الملل که یک گروه ضد فساد است، دومین شهری است که کمترین قابلیت زندگی در اروپا را دارد.

 دو شهر مسکو و سنت پترزبورگ نیز دچار لغزش شدند، چرا که رژیم ولادیمیر پوتین بیشتر به سمت ظلم و ستم متمایل شده است. در اوایل سال ۲۰۲۲ و پس از حمله پوتین به اوکراین، تحلیل‌گران این واحد نتوانستند نظرسنجی خود برای شهر کی‌یف را به پایان برسانند. پایتخت اوکراین از سال ۲۰۱۴ در رتبه‌بندی اروپا در رتبه آخر یا رتبه ماقبل آخر قرار گرفته است.

این جنگ بر بسیاری از شهرهای اروپا اثر خود را خواهد گذاشت. با توجه به وابستگی بسیاری از کشورها به گاز روسیه، تورم به شدت به اروپا ضربه زده است. قیمت‌های بالاتر باعث می‌شود که لذت زندگی شهری کمتر قابل دسترس باشد و یک رکود ناگهانی درخشش زندگی پس از قرنطینه را از بین خواهد برد.