خودروهای جایگزین سمند و ۴۰۵ را بشناسید + مشخصات و تصویر

خودروسازان می‌گویند از چند روز آینده شاهد توقف خط تولید چند خودرو پرفروش خواهیم بود.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، خودروسازان می‌گویند از چند روز آینده شاهد توقف خط تولید چند خودرو پرفروش خواهیم بود.

مهم‌ترین دلیلی که سبب شده که به زودی شاهد توقف خط تولید خودروهای پرتیراژ و صدالبته کم کیفیتی همچون پژو ۴۰۵، سمند، ساینا و تیبا باشیم به پایین بودن کیفیت و ایمنی این خودروها برمیگردد.

البته توقف تولید یک خودرو امری کاملا رایج بوده و اتفاقا در کشور ما نادر و کم اتفاق است. بیشتر خودروسازان جهان هر چندسال یکبار نسل جدیدی از محصولات خود را معرفی کرده که از طراحی ظاهری جدیدتری برخوردار بوده و امکانات بیشتری دارند و به این ترتیب با نسل قبلی خداحافظی می‌کنند.

عموما در صنعت خودروسازی مهم‌ترین دلیلی که باعث توقف تولید یک خودرو می‌شود، قدیمی شدن پلتفرم و طراحی آن است، به طوری که دیگر امکان رعایت استانداردهای روز ایمنی و زیست محیطی وجود نداشته باشد و همچنین شکل و شمایلش نتواند خریداران را جذب کند.

دلیل دیگر اما به مسائل اقتصادی باز می‌گردد. اگر سودآوری خودرویی به قدری ناچیز باشد که دیگر تولید آن منطقی نباشد عموما مدیران خودروسازی‌ها تصمیم بر توقف تولید این خودرو خواهند گرفت. در این حالت خودرو باعث ضرر و زیان شرکت‌های تولیدکننده می‌شود و تراز مالی آن‌ها را منفی می‌کند و بنابراین طبیعی است که از خط تولید خارج شود.

شاید برای شما جالب باشد که بدایند پیش از این نیز صنعت خودروسازی کشورمان شاهد خداحافظی با محصولات پرتیراژ و صد البته بی‌کیفیتی بوده است که از جمله آن‌ها می‌توان به پیکان و پراید اشاره کرد.

آن طور که سخنگوی وزارت صمت می‌گوید قرار است پس از توقف تولید تیبا، ساینا و سمند خودروهای آریا، شاهین و سمند سورن پلاس جایگزین آن‌ها شوند و جایگزین پژو ۴۰۵ هم رانا پلاس خواهد بود.

با توجه به اختلاف قیمت خودروهای مذکور و محصولات جایگزین آن‌ها به نظر می‌رسد آرزوهای خانواده‌های ایرانی برای داشتن حداقل خودرو بیش از پیش دور از دسترس خواهد بود.

آشنایی مشخصات فنی این محصولات از سایت کارنامه :

مشخصات فنی خودروی شاهین

شاهین سایپا خودرویی است با پیشرانه m15 تیبا که با سامانه پرخوران توربوشارژ، آن را مجهز کرده‌اند. این خودرو از دل پیشرانه‌ای هشت‌سوپاپ که حجمی ۱٫۵ لیتری دارد، توانی برابر با ۱۰۸ اسب بخار تولید می‌کند. ضمن اینکه گشتاور مطلوب آن هم ۱۶۵ نیوتن است. مشخصات فنی شاهین را با هم مرور کنیم:

موتور: چهارسیلندر-توربوشارژ-هشت‌سوپاپ ۱.۵ لیتری؛

گیربکس: پنج‌سرعته دستی؛

توان خروجی: ۱۰۸ اسب بخار / ۱۶۵نیوتن متر؛

شتاب ۰-۱۰۰: حدود ۱۵تا ۱۶ثانیه؛

سرعت نهایی: ۱۹۰کیلومتر برساعت؛

مصرف سوخت: حدود ۷.۵ لیتر در ۱۰۰کیلومتر؛

وزن: ۱۲۶۰کیلوگرم؛

ابعاد (میلی متر) : ۴۴۶۰طول- ۱۷۶۸عرض- ۱۵۰۱ارتفاع- ۲۶۵۰ فاصله محوری.

مشخصات فنی سمند سورن پلاس

با وجود تمام این مشکلات اما ایران خودرو سورن پلاس را راهی بازار کرده اما مشخصات این خودرو از چه قرار است؟

سورن پلاس مجهز به موتور EF7 با حجم 1.7 لیتر و حداکثر قدرت 115 اسب بخار و حداکثر گشتاور 160 نیوتن متر بوده و می تواند استانداردهای آلایندگی یورو 5 را پاس کند. نکته حائز اهمیت در خصوص سورن پلاس مطابقت این خودرو با استاندارد یورو 5 است که البته با عرضه بنزین معمولی یورو 2 در پمپ بنزین های کشور در تضاد است.

یک گیربکس پنج سرعته دستی نیز نیروی تولید موتور این خودرو را به چرخ های جلو آن منتقل می کند. قوای محرکه و جعبه دنده سورن پلاس در بسیاری از محصولات دیگر ایران خودرو نیز مشاهده می شود و همین موضوع می تواند به خریداران اطمینان دهند که خودرو مذکور در این دو بخش مشکلی در خصوص قطعات و خدمات پس از فروش نخواهد داشت.

از جمله امکانات سورن پلاس می توان به ترمزهای ABS+EBA، رینگ های دو رنگ، دو عدد کیسه هوای راننده و سرنشین کنار راننده، سه عدد سنسور دنده عقب و رمان هیدرولیک، آینه های جانبی مجهز به راهنما با تنظیم برقی، چراغهای LED جلو، چراغ روز ( Day Light)، مه شکن های جلو و عقب، تنظیم ارتفاع چراغ های جلو از داخل، سیستم روشنایی ترک خودرو، کمربند ایمنی 3 نقطه ای سرنشینان عقب، شیشه دودی، شیشه درب های عقب و شیشه عقب، کلیدهای کنترل صوتی روی فرمان MFC، بازکن قفل درب صندوق از داخل خودرو همچنین ایزوفیکس و کروز کنترل اشاره کرد.

نسخه جدید دیگری نیز به تازگی از سورن پلاس راهی بازار شده است که به سورن پلاس مالتی مدیا معروف است.

نسخه جدید سورن پلاس چیدمان جدیدی را در بخش کنسول میانی داشبورد دارد و نمایشگر لمسی با قابلیت اتصال مستقیم به تلفن همراه به آن اضافه شده است. در این تغییرات شاهد هستیم که پنل تهویه اتوماتیک سورن پلاس تغییر کرده و مانند نسخه های اولیه این سدان شده است.

مشخصات فنی رانا پلاس اتوماتیک

این خودرو به موتور TU5 Plus مجهز شده که می‌تواند قدرت ۱۱۳ اسب بخار را تولید کند. موتور TU5 پلاس دارای قابلیت‌هایی نظیر سوپاپ‌های ورودی هوا و سوخت (CVVT)، استاندارد آلایندگی یورو، پمپ روغن متغیر و جعبه دنده AMT یا نیمه اتوماتیک است.

تیپ جدید این خودرو به گیربکس ۶ سرعته نیمه اتوماتیک AMT مجهز شده که ساختار آن شبیه گیربکس‌های دنده دستی است. کلاچ‌گیری به صورت هوشمند انجام می‌شود و جعبه دنده مسئولیت تعویض دنده‌ها را به عهده دارد. در جعبه دنده‌های AMT برای آن که به سیستم فشار کمتری وارد شود، بهتر است خود راننده در ترافیک دنده عوض کند.

نکته‌ی جالبی که در این خودروی جدید جلب توجه می‌کند، به‌کارگیری اهرم چرخان تعویض دنده است. اگر پنل جعبه دنده این خودرو را مشاهده کنیم در آن حالت درایو D، خلاص N، دنده عقب R و دستی M را خواهیم دید، اما حالت پارک P در آن دیده نمی‌شود. همچنین حالت‌های برفی و اسپرت S نیز در این گیربکس جدید دیده می‌شود. اگر گیربکس را روی حالت M دستی قرار دهید، می‌توان با پدال شیفترهای پشت فرمان دنده تعویض کرد.

امکانات خودروی رانا پلاس اتوماتیک با رانا پلاس پانوراما شباهت‌هایی دارند. این خودرو امکاناتی مثل فرمان برقی، سقف شیشه‌ای ثابت، کامپیوتر سفری، کروز کنترل، کلیدهای تنظیم سیستم صوتی روی فرمان، شیفتر دنده پشت فرمان، راهنمای تعویض لاین، حسگر پارک عقب، دو عدد ایربگ، ترمزهای دیسکی و کاسه عقب، سامانه ترمز ABS، EBD و … خواهد داشت.