جزئیات طرح نمایندگان درباره توسعه برنامه هستهای
«دولت میتواند از طریق سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جهت ایجاد پیشرفتهای هستهای برای کشتیها و زیردریاییها اقدام و عملیات حداقل یک فروند کشتی با پیشران هستهای را تا سال ۱۴۲۰ اجرائی نماید.»
به گزارش سایت طلا ، نمایندگان مجلس شورای اسلامی طرحی با عنوان توسعه بهرهبرداری صلحآمیز از فناوری هستهای را تهیه و تدوین کردهاند. این طرح در تاریخ 9 شهریور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شد و قرار است در کمیسیونهای انرژی و امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی بررسی شود.
متن کامل طرح توسعه بهرهبرداری صلحآمیز از فناوری هستهای بهشرح زیر است:
ماده 1 ـ دولت میتواند از طریق سازمان انرژی اتمی جهت ایجاد دههزار مگاوات ظرفیت برق هستهای اقدام و ظرفیت مذکور را تا سال 1420 عملیاتی نماید.
ماده 2 ـ بهمنظور تأمین اعتبار طرحهای توسعهای برق هستهای در بند پ ماده 12 قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر و ارتقای نظام مالی کشور احداث نیروگاههای هستهای اضافه میگردد.
ماده 3 ـ سازمان انرژی اتمی مجاز است تا سقف پنجاه درصد از برق تولیدی در نیروگاههای هستهای را از طریق وزارت نیرو صادر و درآمد حاصل را را صرف توسعه برق هستهای نماید.
ماده 4 ـ در راستای خودکفایی در تولید رادیوایزوتوپهای مورد نیاز کشور دولت میتواند جهت ساخت حداقل دو راکتور تحقیقاتی با قابلیت تولید رادیوایزوتوپهای مورد استفاده در پزشکی، صنعت و کشاورزی اقدام کند و راکتورهای تحقیقاتی مذکور را تا پایان سال 1410 به بهرهبرداری برساند.
ماده 5 ـ سازمان انرژی اتمی مکلف است مطابق با ملاحظات آمایش سرزمین تا سال 1410 مجوز تأسیس حداقل 15 مرکز تابش گاما جهت پرتودهی به محصولات کشاورزی، تجهیزات پزشکی و سایر کاربردهای موردنیاز کشور توسط بخش خصوصی را صادر و مواد پرتوهای موردنیاز را تأمین نماید.
ماده 6 ـ سازمان انرژی اتمی مجاز است در راستای استفاده حداکثری از حرارت تولیدی نیروگاههای هستهای موجود و آینده بهمنظور شیرینسازی آب دریا و تولید آب مصرفی مناطق با کمبود آب شرب اقدام نماید بهطوری که تا سال 1420 حداقل 40 درصد از نیروگاههای هستهای مجهز به تأسیسات شیرینسازی آب دریا باشند.
ماده 7 ـ دولت میتواند از طریق سازمان انرژی اتمی و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جهت ایجاد پیشرفتهای هستهای برای کشتیها و زیردریاییها اقدام و عملیات حداقل یک فروند کشتی با پیشران هستهای را تا سال 1420 اجرائی نماید.
ماده 8 ـ سازمان انرژی اتمی مکلف است جهت تأمین پایدار سوخت راکتورهای هستهای کشور از طریق منابع داخلی و خارجی با رویکرد تضمین امنیت سوخت هستهای برنامهریزی و اقدام کند.
ماده 9 ـ در راستای رفع نیازهای آینده کشور به انرژی هستهای سازمان انرژی اتمی مجاز است در چهارچوب معاهدات بینالمللی مصوب، تحقیق و توسعه در زمینه ساخت راکتورهای کوچک ماژولار، راکتورهای با طیف نوترون سریع، بازفرآوری سوخت مصرفشده و گداخت هستهای را آغاز کند، بهطوری که امکان بهرهبرداری از این فناوریها در سطح آزمایشگاهی تا پایان سال 1410 فراهم شود.
ماده 10 ـ دولت مجاز است ظرف یک سال لایحه اساسنامه نظام ایمنی هستهای کشور را جهت تصویب به مجلس شورای اسلامی تقدیم نماید.
ماده 11 ـ اجرای هرگونه توافق و قرارداد بینالمللی که مانع اجرای این قانون شود بدون تصویب مجلس شورای اسلامی ممنوع است.
ماده 12 ـ آییننامه اجرائی این قانون ظرف شش ماه بهپیشنهاد سازمان انرژی اتمی تهیه میشود و به تصویب هیئت وزیران میرسد.