سایت خبری طلا

بزرگ ترین دوربین۳۲۰۰ مگاپیکسلی جهان رونمایی شد + تصاویر

منبع: روزیاتو


بزرگ ترین دوربین دنیا با لنزی به عرض ۱.۵ متر که می‌تواند یک توپ گلف را از فاصله ۲۴ کیلومتری تشخیص دهد توسط ستاره شناسان رونمایی شد.


به گزارش سایت طلا، بزرگ ترین دوربین دنیا با لنزی به عرض ۱.۵ متر که می‌تواند یک توپ گلف را از فاصله ۲۴ کیلومتری تشخیص دهد توسط ستاره شناسان رونمایی شد و قرار است برای ثبت تصویر آسمان شب با جزئیاتی که پیش از این دیده نشده استفاده شود.

بزرگ‌ ترین دوربین دیجیتال جهان که وسیع ترین تصاویر از کیهان را ثبت خواهد کرد رسما توسط دانشمندان رونمایی شد. عکس‌های جدید، تلسکوپ بزرگ سِروِی سینوپتیک (LSST) را نشان می‌دهد که در آزمایشگاه ملی SLAC وزارت انرژی در کالیفرنیا در حال تکمیل شدن است.

این دوربین ۳۲۰۰ مگاپیکسلی که به اندازه کافی قدرتمند است که یک توپ گلف را از فاصله ۲۴ کیلومتری تشخیص دهد، به اندازه یک خودروی شاسی بلند کوچک است و لنز آن به تنهایی بیش از ۱.۵ متر عرض دارد. پس از تکمیل ساخت، قرار است هر چند شب یکبار از رصدخانه روبین در بالای کوهی در شیلی به نام کرو پچون (Cerro Pachon)، تصاویر دیجیتالی از کل آسمان قابل مشاهده جنوبی ثبت کند.

به وسیله این دوربین بررسی گسترده، عمیق و سریعی از آسمان شب حاصل می‌شود و فهرستی از بیشترین تعداد ستاره ها و کهکشان هایی که تا به حال مشاهده شده‌اند به دست خواهد آمد. با آنکه ساخت دوربین هنوز کامل نشده اما تمام اجزای مکانیکی آن اکنون در کنار هم قرار گرفته‌اند.

وبسایت این دوربین می‌گوید دوربین LSST رصدخانه روبین بزرگ ترین دوربین دیجیتالی است که تاکنون ساخته شده است. با ابعاد حدود ۱.۶۵ متر در ۳ متر تقریبا به اندازه یک ماشین است و حدود ۲هزار و ۸۰۰ کیلوگرم وزن دارد. صفحه کانونی چشمگیر این دوربین شامل ۱۸۹ حسگر معروف به CCD است. هر CCD از کل دوربین یک گوشی آیفون پیکسل های بیشتری دارد.

سطح کانونی این دوربین شبیه به سنسور تصویربرداری دوربین‌ های دیجیتال یا گوشی های هوشمند است؛ نور ساطع شده یا منعکس شده توسط جسم را می‌گیرد و آن را به سیگنال های الکتریکی تبدیل می‌کند که برای تولید یک تصویر دیجیتال استفاده می‌شوند. با این حال این صفحه کانونی بیش از ۱.۵ متر عرض دارد و شامل ۱۸۹ حسگر جداگانه است که تصاویر ۳۲۰۰ مگاپیکسلی تولید می‌کند.

۱.۵ متر در مقایسه با سنسور ۳.۵ سانتیمتری تصویربرداری یک دوربین معمولی به اندازه کافی بزرگ هست که بتواند بخشی از آسمان به اندازه ۴۰ ماه کامل و یا یک توپ گلف در فاصله ۲۴ کیلومتری را ثبت کند.

حسگرهای تصویربرداری این دوربین پس از تکمیل باید بتوانند اجسامی ۱۰۰ میلیون بار تیره تر از آنهایی که با چشم غیرمسلح قابل مشاهده هستند تشخیص دهند؛ حساسیتی که به انسان اجازه می‌دهد یک شمع را از هزاران کیلومتر دورتر ببیند.

قرار است این دوربین ماه می سال ۲۰۲۳ آماده استفاده شود.