به گزارش سایت طلا، در این مطلب بهترین جایگزین های گوگل پلی از APKMirror گرفته تا APKPure را به شما معرفی میکنیم.
نقض قوانین کپی رایت یکی از مهمترین دلایلی است که موجب میشود برخی از اپلیکیشنها روی گوگل پلی منتشر نشوند. همچنین مشکلات مرتبط با تحریمها، محدودیتهای بین المللی و داخلی باعث شده کاربران ایرانی قادر به استفاده راحت از گوگل پلی نباشند. در همین راستا میخواهیم در این مطلب بهترین جایگزین های گوگل را به شما معرفی کنیم.
بهترین جایگزین های گوگل پلی
مارکتهای متعددی وجود دارند که میتوانند نقش جایگزین های گوگل پلی را ایفا کنند؛ اما همچنان بهترین گزینه برای کاربران اندروید، بهرهگیری از مارکت رسمی گوگل است با این حال شاید در برخی مواقع کاربران ایرانی به آن دسترسی نداشته باشند و مجبور شوند به سراغ استورهای جایگزین بروند. مارکتهای غیر رسمی میتوانند مشکلات امنیتی در پی داشته باشند و نظارت کمتر روی فایلهای آپلود شده در آنها میتواند ریسک آلوده شدن دستگاه به بدافزارها را افزایش دهد. در این میان برخی گزینهها از اعتبار بیشتری برخوردارند که در پایین به آنها اشاره میکنیم.
Amazon Appstore
اپ استور آمازون یکی از جدیترین رقبای گوگل پلی به شمار میآید. اولا به خاطر نصب به صورت پیشفرض در کتابخوانهای کیندل، ثانیا به خاطر طیف گستردهای از اپلیکیشنها که مورد پوشش قرار داده. این اپ استور به سادگی روی دیوایسهای اندرویدی نصب میشود و محتوایش قطعا ارزش زمانی که پایش میگذارید را دارد.
APKMirror
APKMirror یک فروشگاه اپلیکیشن نیست. اما به عنوان یک «وبسایت» آنقدر در ارائه اپلیکیشنهای اندرویدی غنی است که حتی از بعضی جهات بالاتر از گوگل پلی استور قرار میگیرد. تقریبا فایل apk هر اپلیکیشن اندرویدی که بخواهید را میتوانید در APKMirror یافت کنید، با این مزیت بزرگ که نه فقط به آخرین نسخه بلکه به نسخههای قدیمیتر اپلیکیشنهای معروف هم دسترسی خواهید داشت؛ ویژگی مهمی که پلی استور آن را ارائه نمیکند.
APKPure
APKPure هم طی یکی دو سال اخیر، به یکی از رقبای مهم گوگل پلی استور تبدیل شده. این فروشگاه اپلیکیشن در مقایسه با گوگل پلی دستهبندیهای بیشتر و متنوعتری از اپلیکیشنها ارائه میکند، ضمن این که با دانلود اپها و بازیهای حجیم از این فروشگاه دیگر نیازی به دانلود جداگانه فایل دیتا نخواهید داشت و این کار (دانلود دیتا) در APKPure مستقیما انجام میشود. البته با تمام این مزایا، گوگل پلی همچنان از نظر عددی و تعداد اپهایی که میزبانی میکند بر APKPure برتری دارد.
APKUpdater
APKUpdater هم درست مثل APKMirror، به معنای حقیقی کلمه یک فروشگاه اپلیکیشن نیست ولی از یک جهت ایدهآل است: با آن میتوانید اپلیکیشنهای نصب شده روی گوشیتان را بدون نیاز به گوگل پلی آپدیت کنید. APKUpdater برای بهروزرسانی اپلیکیشنها به سورسهای متنوعی دسترسی دارد، بنابراین میتوانید انتظار داشته باشید که آپدیتها را با سرعت مناسبی برایتان انجام بدهد.
Aptoide
Aptoide در میان فروشگاههای اپلیکیشن یکی از کهنه کارهاست. با این وجود، با رشد و سیطره گوگل پلی نتوانست آن طور که باید و شاید دیده شود. Aptoide طیف خوبی از اپلیکیشنها را میزبانی میکند و حتی در آن محصولاتی را مییابید که در گوگل پلی هم حضور ندارند.
این موضوع هم نقطه قوت است و هم مسئلهای برای نگرانی. نقطه قوت از این بابت که به محتوایی فراتر از اپهای پلیاستور دسترسی دارید و نگرانکننده از این بابت که ممکن است دانلود و نصب اپهای Aptoide خطرات امنیتی به همراه داشته باشد.
F-Droid
F-Droid خاصترین فروشگاه اپلیکیشن این مقاله است. اول از این بابت که یکی از قدیمیها و امتحان پسدادههاست. دوم اینکه تمام اپلیکیشنهای حاضر در آن، متن باز هستند و این موضوع در مورد خود فروشگاه هم صدق میکند. اما این را هم باید بدانید که اپلیکیشنهای حاضر در F-Droid، عمدتا به کار پاور یوزرها میآید. به عبارت بهتر، اکثر اپهایی که در این فروشگاه میبینید نرمافزارهایی برای بیشتر کار کشیدن از تنظیمات پیشفرض کارخانهای اندروید و گوشی شما هستند.
QooApp
QooApp گوگل پلیِ آسیاییهاست؛ کشورهایی مثل ژاپن و چین و کره که اپلیکیشنهای مخصوص به خود را دارند. اگر ذائقهتان با اپلیکیشنها و بازیهای شرق آسیایی سازگار است، احتمالا QooApp برای دانلود نسخههای ژاپنی بعضی محصولات (مثل فاینال فانتزی Brave Exvius) به کارتان بیاید. خوشبختانه تمام محصولات این فروشگاه اپلیکیشن ژاپنی و چینی نیستند و در بین آنها نمونههای انگلیسی یا دارای زیرنویس انگلیسی را هم پیدا خواهید کرد.
Samsung Galaxy Apps
واقعا جای تأسف دارد که فروشگاه گلکسی اپس سامسونگ از دیوایسهای غیر سامسونگ پشتیبانی نمیکند. اگر روزی این اتفاق بیفتد، گوگل پلی باید به شدت نگران شود چرا که فروشگاه اپلیکیشنهای سامسونگ در عین کوچکتر بودن، رابط کاربری بسیار خوبی دارد و طیف گستردهای از اپلیکیشنهای محبوب را پشتیبانی میکند. به غیر از این یک سری اپلیکیشنهای اختصاصی دیوایسهای سامسونگ هم هست که فقط میتوانید در این فروشگاه پیدا کنید.
Aurora Store
یکی دیگر از مارکتهای متن باز اندروید در میان بهترین جایگزین های گوگل پلی، Aurora Store نام دارد که امکانات متعددی را در اختیار کاربران خود قرار میدهد. یکی از مهمترین ویژگیهای آن رابط کاربری با قابلیت پشتیبانی داخلی از پوسته تاریک است که در طرحهای مختلفی قابل انتخاب خواهد بود. همچنین اپهای قرار گرفته در داخل آن از تنوع بالایی برخوردار است و اغلب عناوین مهم را میتوان به راحتی پیدا کرد. علاقهمندان میتوانند اپلیکیشن مارگت گفته شده را علاوهبر سایت رسمی توسعهدهنده (Auroraoss.com) از گیت لب و F-Droid هم دانلود کنند.
Uptodown
وب سایت Uptodown در سال ۲۰۰۲ و بسیار پیش از معرفی سیستم عامل اندروید توسعه یافته است؛ اما امروزه یکی از بهترین جایگزین های گوگل پلی به شمار میرود. هدف اصلی سازندگان آن در ابتدا، متصل کردن مستقیم توسعهدهندگان به کاربران برنامههای ویندوز و مک بوده است؛ ولی به مرور زمان اپلیکیشنهای اندروید هم به این پلتفرم اضافه شدهاند. در کنار نسخه تحت وب، میتوانید اپ رسمی آن را هم روی گوشی یا تبلت خود نصب کنید تا از به روز بودن سایر برنامهها اطمینان کسب کنید.
SlideMe
مارکت SlideMe هم یکی از بهترین جایگزین های گوگل پلی است که سابقه طولانی در کارنامه دارد. حتی در گذشته برخی از دستگاهها به صورت پیشفرض همراه با اپلیکیشن این مارکت عرضه میشدند. فرایند بررسی فایلها در آن از دقت نسبتا بالایی برخوردار است و گزینه مناسبی برای افرادی محسوب میشود که به امنیت و حفظ حریم شخصی اهمیت میدهند. همچنین در کنار برنامههای رایگان میتوان عناوین پرمیوم را هم در آن پیدا کرد.
Yalp Store
Yalp Store به عنوان یکی از جایگزین های مستقیم گوگل پلی عمل میکند و میتواند فایلهای APK اپلیکیشنها را در اختیار کاربر بگذارد. فرایند سرچ، نصب و آپدیت اپهای گوگل پلی از طریق آن قابل انجام است و سازنده ادعا دارد که منابع تمامی فایلها خود گوگل است. تنها مشکل آن رابط کاربری نسبتا قدیمی است؛ اما خللی در امکانات و قابلیتها ایجاد نمیکند. همچنین ویژگیهای اضافی در اختیار صاحبان دستگاههای روت شده قرار میگیرد. برای استفاده عادی نیز هم احتیاجی به وارد کردن اطلاعات کاربری اکانت گوگل نخواهید داشت.
توجه داشته باشید که دانلود از منابعی به غیر از گوگل پلی ریسکهای خاص خودش را دارد. بنابراین در صورت استفاده از منابعی که در این مقاله معرفی کردیم حتما حواستان به این موضوع باشد.