سایت خبری طلا

نشانه های پوکی استخوان را بشناسید

منبع: ucsfhealth


پوکی استخوان بیماری است که در آن تراکم و کیفیت استخوان کاهش می یابد.


پوکی استخوان بیماری است که در آن تراکم و کیفیت استخوان کاهش می یابد. استخوانهای شما تفاوتی با هم ندارند،  اما استخوان هایی که مواد و کلسیم و سایر مواد معدنی را از دست میدهند پوک میشوند. به عبارتی استخوانهای شما قدرت کمتری پیدا میکند و احتمال شکستگی آنها بیشتر می شود، خصوصاً اگر زمین بخورید.

شایع ترین شکستگی های در مچ دست یا لگن است اما احتمال شکستگی در استخوان های ستون فقرات، بسیار بیشتر است.

 مردان باید مراقب کاهش قد، تغییر وضعیت بدن یا کمردرد ناگهانی باشند.

 

عوامل خطرناک برای زنان

سابقه شخصی شکستگی در بزرگسالی، سیگار کشیدن، وزن کم، کمبود هورمون استروژن، یائسگی زودرس قبل از ۴۵ سالگی، برداشتن تخمدان ها با جراحی قبل از ۴۵ سالگی، استفاده از درمان های دارویی که سطح استروژن را کاهش می دهد مانند سرطان سینه یا اندومتریوز، مصرف کم کلسیم ، بینایی کم با وجود عینک زدن، زمین خوردن، فعالیت بدنی کم

 

عوامل خطرناک برای مردان

وراثت، سطوح پایین تستوسترون، زمین خوردن، فعالیت بدنی کم، افزایش سن، بیماری مزمنی که سطح هورمون ها را تغییر می دهد و کلیه ها، ریه ها، معده و روده ها را تحت تاثیر قرار می دهد، سیگار کشیدن، مصرف کم کلسیم ، وزن کم بدن

 

سابقه یکی از بیماری های زیر می تواند خطر ابتلا به پوکی استخوان را در زنان و مردان افزایش دهد:

پرکاری تیروئید، بیماری کبدی، نارسایی کلیه، تومور هیپوفیز، بیماری آدرنال، اسکلروز چندگانه، روماتیسم مفصلی، لنفوم، سرطان خون، دیابت

 

مصرف یکی از داروهای زیر نیز می تواند خطر ابتلا را افزایش دهد:

داروی تشنج، داروهای تقویت کننده سیستم ایمنی، استروئیدها (پردنیزون، هیدروکورتیزون، دگزامتازون)، هپارین، لیتیوم، تیروکسین

بنیاد ملی پوکی استخوان میگوید از هر دو زن یک نفر و از هر چهار مرد یک نفر به پوکی استخوان مبتلا می شوند.

پوکی استخوان به بیماری خاموش شناخته می شود، زیرا تا فرد دچار شکستگی نشود احساس نمیکند استخوانهایش ضعیف شده است. خوشبختانه پوکی استخوان در صورت تشخیص به موقع قابل پیشگیری و درمان است. به همین دلیل است که افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری، به ویژه زنان بالای ۴۵ سال، با آزمایش پوکی استخوان باید از این بیماری پیشگیری کنند .

این بیماری در حال حاضر تقریباً ۱۰ میلیون آمریکایی را تحت تأثیر قرار داده است.

 

پیشگیری از پوکی استخوان

برای پیشگیری یا کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان باید سبک زندگیتان را تغییر دهید، مانند:

دریافت کلسیم بیشتر : بهتر است کلسیم خود را از غذا دریافت کنید، اما اگر کلسیم کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنید، از مکمل کلسیم استفاده کنید.

 ویتامین D: این ویتامین به بدن شما کمک می کند کلسیم را جذب کند.

ورزش کنید: ۱۵یا ۳۰ دقیقه در روز ورزش کنید (پیاده روی، آهسته دویدن، یوگا، طناب زدن، ایروبیک در آب، بالا رفتن از پله ها و استفاده از وزنه های آزاد و باندهای الاستیک)

 تغذیه سالم:  رژیم غذایی شما باید شامل میوه و سبزیجات تازه، محصولات لبنی، ماهی سالمون، ساردین ، زرده تخم مرغ، بادام، پروتئین بدون چربی، لوبیا، آووکادو و روغن زیتون باشد.