به گزارش سایت طلا، سهند؛ جدیدترین خودروی گروه صنعتی سایپا است که فیس لیفت جذابی از ساینا به حساب میآید.
نمیتوان گفت در شرایط کنونی سایپا و ایران خودرو افتخار خاصی آفریده یا حرکت خاصی انجام دادهاند؛ ولی به نوبه خود و با وجود ضرر و زیان هنگفت موفق شدهاند خودروهای ملی خود را راهی بازار داخلی کنند. سایپا چند ماه پیش در نمایشگاه تحول صنعت خودرو از سدان کلاس B خود به نام سهند رونمایی به عمل آورد.
این خودروی اقتصادی زیر کاپوت خود یک پیشرانه M۱۵ پلاس دارد و علاوه بر گیربکس دستی از گیربکس اتوماتیک هم بهره میبرد. طراحی سهند چندان بد نیست و خودروی زیبایی محسوب میشود. گروه صنعتی سایپا قصد دارد این سدان مقرون به صرفه را تا سال آینده عرضه کند.
به طور کلی برنامه سایپا طی سالهای اخیر عرضه محصولاتی بوده که در کلاس B قرار دارند و حتی از خودروهایی نظیر پژو ۲۰۶ و رانا جادارتر و اقتصادیتر بودهاند. مدتی پیش سایپا از سدان دیگر خود با نام سایپا شاهین رونمایی کرد که البته متاسفانه به دلایلی با استقبال زیادی مواجه نشد.
زبان طراحی که این شرکت با عرضه شاهین رونمایی کرد، هماکنون در سدان جدید سهند ادامه یافته و به گفته برخی سهند زیباترین سدان داخلی نارنجیپوشان جاده مخصوص است. به نوعی میتوان گفت که خودروی اقتصادی سهند، فیس لیفتی برای ساینا S به حساب میآید و در این نسخه ارتقایافته هم نمای جلو و هم نمای پشتی به طرز ماهرانهای تغییر پیدا کرده است.
به نظر میرسد مهندسان سایپا موفق شدهاند به خوبی اجزای این فیس لیفت را کنار یکدیگر قرار دهند؛ به طوری که نمای جلو و عقب در یک راستا و به صورت هماهنگ هستند و نمیتوان نقد خاصی به آن وارد آورد. یکی از زیباییهای طراحی این خودرو، حجمپردازیها و چین خوردگیهایی است که باعث شده چهره سهند اسپرت و عضلانی به نظر برسد.
همچنین اگر نگاهی به دو خودروی ساینا اس و سهند بیندازید با تغییراتی در قسمت سپر، کاپوت، چراغها، مهشکن و آینهها مواجه خواهید شد. سهند عریضتر از ساینا خواهد بود، زیرا چراغهای عقب کشیدهتر از حد معمول طراحی و تا روی گلگیر و جلو پنجره زنبوری کشیده شده است. روی کاپوت این سدان جذاب خطوط زیادی دیده میشود و همین باعث میشود چهره سهند خشن و زمخت به نظر برسد.
اما در نمای پشتی از پلاک شروع میکنیم که در میانه سپر تعبیه شده و همانطور که گفتیم چراغهای این قسمت کشیدهتر از معمول طراحی شده است. مهشکنهای عقب نیز در سپر عقب گذاشته شدهاند و بر اساس آنچه در نمایشگاه تحول صنعت دیده بودیم، سنسور و دوربین دنده عقب میبایست در سهند وجود داشته باشد.
در نمایشگاه مذکور دیدیم که سقف سدان جدید سایپا دو رنگ است و سانروف هم دارد. از دیگر زیباییهای این خودرو میتوان به رینگهای اسپرت و جذاب به همراه دستگیرههای کرومی اشاره کرد.
نمای داخلی سهند و طراحی داشبورد
در کنار نمای بیرونی سهند که جذابیتهای خاص خود را دارد، کابین یا نمای داخل این سدان اقتصادی نقطه قوت محسوب میشود. به طور کلی مولفه اصلی و مهم کابین سهند، داشبورد جدیدی است که دارد. طراحی ظاهری زیبای این داشبورد در مقایسه با محصولات دیگر سایپا بهتر خواهد بود.
روی داشبورد یک نمایشگر ۷ اینچی تعبیه شده و برجستگی آن به حدی است که جلوه خاصی به کابین داده است. صفحه کیلومتر این خودرو نظیر سایر خودروهای جدید با جهت گردش قرینه دور موتور و میزان سرعت خواهد بود که یک نمایشگر دیگر برای کامپیوتر سفری در مرکز آن قرار گرفته است. از دیگر نقاط قوت این خودرو در قسمت کابین میتوان به خروجی هوای دایرهای شکل و صندلیهای چرمی در تیپهای بالاتر با دوخت دو رنگ اشاره کرد.
مشخصات فنی سهند سایپا
همانطور که ابتدای این مطلب اشاره کردیم، سهند مجهز به یک موتور ام ۱۵ پلاس است که نسبت به نسخه معمولی این پیشرانه نزدیک به ۸ درصد گشتاور بهتری دارد. یکی از مزایای مهم این پیشرانه، کاهش ۵ درصدی مصرف سوخت و همچنین افزایش توان ۹ درصدی است.
خوشبختانه سایر مشخصات فنی سهند سایپا نیز بهبود یافته که میتوان از جمله آنها به تغییر سرسیلندر، منیفولد، میل سوپاپ، بلوک سیلندر، درپوش سوپاپ و حوزه یکپارچه ترموستات اشاره کرد. وزن این سدان در قیاس با ساینا ۱۷۰ کیلوگرم افزایش یافته و هماکنون ۱۲۲۰ کیلوگرم است. وزن بیشتر باعث میشود پایداری خودرو بهتر شود و سیستم تعلیق بهتر عمل کند.
سهند در دو تیپ عرضه خواهد شد
طبق آنچه مدیران سایپا اعلام کردهاند، سهند قرار است در دو تیپ یک و دو راهی بازار داخلی شود و همانطور که حدس میزنید، تیپ دو دارای امکانات بهتر و بیشتری نسبت به تیپ اولیه خواهد بود. از جمله آپشنهای بیشتر تیپ دو میتوان به دکمههای کنترلی روی غربیلک فرمان، روکش چرمی صندلیها، تریم داخلی دور رنگ، نمایشگر ۷ اینچی، دوربین دید عقب و سانروف اشاره کرد.
همچنین این دو تیپ امکانات رفاهی مشترکی دارند که میتوان به مواردی از قبیل سیستم پایش باد تایرها، شارژر یو اس بی موبایل، تنظیم شش جهته صندلی راننده و تنظیم چهار جهته صندلی شاگرد اشاره کرد. بنابراین به این نتیجه میرسیم که سهند، سدانی جذاب به همراه آپشنهای جالب توجهی است که میتواند با قیمت اقتصادی مشتریان زیادی به دست آورد.