به گزارش سایت طلا ، «فواد ایزدی» یادآوری کرد: هنوز نتایج نهایی اعلام نشده اما به نظر میرسد که جمهوریخواهان برنده نهایی انتخابات مجلس نمایندگان هستند و اگر این اتفاق رقم بخورد، بایدن در ۲ سال باقی مانده ریاست جمهوری خود با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد.
وی با بیان اینکه رئیس جمهوری آمریکا برای تصویب طرحهای خود نیازمند تصویب آن هم در کنگره و هم در سنا است، تاکید کرد: اگر یکی از این دو مجلس در اختیار جمهوریخواهان باشد، در کار بایدن اخلال ایجاد میکنند.
این کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل ادامه داد: مشکل دوم اینکه اگر اکثریت کنگره در اختیار جمهوریخوان باشد، روسای همه کمیسیونها از این حزب خواهند شد و جمهوریخواهان اعلام کرده اند که در این صورت پروندههای متعددی را علیه دولت باز خواهند کرد.
ایزدی یادآوری کرد: یکی از پروندههایی که در صورت کسب اکثریت کنگره توسط جمهوریخواهان باز خواهد شد، پرونده هانتر بایدن پسر رئیس جمهور آمریکا است که مشکلات متعددی از جمله اعتیاد و فساد مادی زیادی دارد.
وی ادامه داد: احتمال میرود که بحث فرار نیروهای آمریکایی از افغانستان نیز در قالب یک پرونده باز شود چرا که این اقدام آبروی آمریکا را به شدت در جهان برده است.
این کارشناس مسائل آمریکا اضافه کرد: از آنجایی که دموکراتها وقتی در اکثریت کنگره بودند، ۲ بار دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین ایالات متحده را استیضاح کردند، نمایندگان جدید کنگره دست کم یک بار به سمت استیضاح بایدن حرکت خواهند کرد.
ایزدی اظهار داشت: موارد متعددی در بحث پروندهسازی وجود دارد که جمهوریخواهان میتوانند برای دولت بایدن ایجاد چالش کنند و در کنار این موضوع، بحث تصویب قوانین نیز با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.
پایان سیاست چک سفید به کییف
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه در کنگره جدید حمایتها از اوکراین ادامه مییابد اما در سطح و گستردگی کنونی نخواهد بود، یادآوری کرد: در بحث اوکراین جمهوریخواهان و کوین مککارتی چهرهای که به عنوان رئیس آتی کنگره درصورت پیروزی این حزب مطرح شده است، اعلام کرده اند که ما سیاست چک سفید به اوکراین را ادامه نخواهیم داد.
وی در تشریح نتایج انتخابات میان دورهای و تاثیر آن در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری ایالات متحده به ویژه در صورت نامزدی ترامپ، گفت: هنوز ۲ سال به این انتخابات باقی است اما از آنجایی که بسیاری از نامزدهایی که رئیس جمهوری پیشین آمریکا تایید کرده بود، رای نیاوردند، نتایج کنونی کمکی به ترامپ نکرده و در واقع باید گفت که ترامپ از این انتخابات ضربه خورده است.
ایزدی گفت: ترامپ در انتخابات درون حزبی جمهوریخواهان بیطرف نبوده و برخی نامزدها را تایید کرده بود که بسیاری از آنها در انتخابات کنگره رای نیاوردند و این خبر خوبی برای این چهره نیست.
پول حرف اول و آخر انتخابات آمریکا
این کارشناس مسائل آمریکا با تاکید بر اینکه پول در انتخابات ایالات متحده حرف اول را میزند، افزود: در اکثر موارد کسانی که هزینه بیشتری در انتخابات داشتند، پیروز میدان شدند.
ایزدی ادامه داد: برای مثال در پنسیلوانیا نامزد دموکرات بیش از ۲ برابر نامزد جمهوریخواه هزینه کرد و در نهایت توانست در انتخابات پیروز شود.
وی اضافه کرد: مثالهای دیگری نیز در این زمینه وجود دارد و جالب اینجاست که در انتخابات میاندورهای امسال رکورد جدیدی از هزینههای انتخاباتی با رقم افزونبر ۱۶ میلیارد دلار ثبت شده است.
مشارکت پایین؛ ارقامی که اعلام نمیشود
این کارشناس مسائل آمریکا اظهار داشت: مورد دیگری که در انتخابات کنگره آمریکا باید به آن توجه داشت نرخ مشارکت رایدهندگانی است که معمولا بیش از ۳۰ تا ۳۵ درصد نیست اما پیدا کردن این عدد در آمارها و اخبار بسیار سخت است.
ایزدی با بیان اینکه نخستین مولفهای که در انتخابات کشور ما مورد توجه قرار میگیرد نرخ مشارکت است، گفت: نکته قابل توجه اینکه این موضوع در انتخابات آمریکا اصلا مطرح نیست و اگر شبکههای آمریکایی را چند ساعت مرور کنید یک بار هم درمورد درصد شرکتکنندگان در انتخابات مطلبی نمییابید.
وی این امر را ناشی از میزان پایین رایدهندگان ارزیابی و اضافه کرد: البته امسال مسئولان آمریکایی مدعی شدند که رکوردی ثبت شده اما اینکه این رکورد چیست و در مقایسه با چه مولفهای مطرح شده است، مشخص و معلوم نیست.
آمریکاییها نگران دیکتاتوری ۲ حزبی
این استاد دانشگاه با بیان اینکه اکثر مردمی که در انتخابات ایالات متحده رای نمیدهند نگران سیستم دیکتاتوری ۲ حزبی آمریکایی هستند،گفت: حزب سوم در عمل تاثیری در انتخابات آمریکا ندارد و به بازی گرفته نمیشود و علت آن همان نفوذ پول است.
ایزدی ادامه داد: بر اساس پژوهشهای صورت گرفته، مشخص شده که در ۹۴ درصد مواردی که نامزدی پیروز انتخابات آمریکا شده، نسبت به رقیب خود بیشتر هزینه کرده؛ یعنی اگر نامزدی کمتر هزینه کند شانس پیروزی دارد اما رقم آن ۶ درصد است.
وی تاکید کرد: وقتی موارد اینچنینی را کنار هم قرار میدهیم، مشخص میشود افرادی که مدعی دموکراسی هستند، چالشهای بسیاری دارند و از این جهت انتخابات آمریکا و آنچه اتفاق افتاده، قابل تامل است.