آیا مصرف دارو به تنهایی برای کنترل دیابت کافی هست ؟
عضو هیئت مدیره انجمن دیابت ایران گفت: مصرف دارو به تنهایی برای کنترل دیابت و عوارض آن کافی نیست و افراد باید شیوه زندگی مناسبی داشته باشند و از مصرف مواد غذایی ناسالم و چاقکننده خودداری کنند زیرا شیوع دیابت همگام با رشد جهانی چاقی در دنیا در حال افزایش است.
به گزارش سایت طلا از انجمن دیابت ایران، ساسان شرقی افزود: افراد مبتلا به دیابت حتی برای مصرف قرص هم باید آموزش ببینند و نباید مصرف دارو را بهصورت خودسرانه قطع یا دز آن را کم و زیاد کنند زیرا در صورت مصرف دارو به میزان نامناسب امکان بروز مشکلاتی از قبیل افت قند خون وجود دارد.
وی تاکید کرد: افراد مبتلا به دیابت باید برای کنترل مناسب بیماری خود در تغدیه نیز دقت کافی داشته باشند و میزان چگونگی فعالیت بدنی آنها کنترل شده و بدون هرگونه آسیب ورزشی باشد.
جلوگیری از بروز چاقی تا حدود ۵۰ درصد از بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری میکند
عضو هیئت مدیره انجمن دیابت ایران تصریح کرد: با جلوگیری از بروز چاقی میتوان تا حدود ۵۰ درصد از بروز دیابت نوع ۲ پیشگیری کرد؛ بنابراین توصیه میشود افراد از مصرف مواد غذایی پرکالری و غذاهای فستفود که باعث افزایش وزن میشود، خودداری کنند و تغذیه سالمی داشته باشند.
وی گفت: آموزش در دیابت به تنهایی توسط پزشکان و دولت نمیتواند به ثمر بنشیند زیرا منابع مالی کافی در این زمینه وجود ندارد؛ بنابراین ورود شرکتهای دارویی در زمینه آموزش برای کنترل و پیشگیری از ابتلا به دیابت به مردم، پزشکان و بیماران میتواند این مشکل را هموار کند و خوشبختانه در کشور ما گامهای خوبی در این زمینه برداشته شده است.
فوقتخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم گفت: سیاستگذاران باید حمایت و مراقبت بیشتری از افراد مبتلا به دیابت در زمینههای مختلف از جمله دسترسی به دارو، ارائه آموزشها و حمایتهای روانشناختی لازم و دسترسی به دستگاه قند خون با قیمت مناسب را در دستور کار قرار دهند.
محسن خوشنیت نیکو افزود: دیابت، یک بیماری مزمن و مادام العمر است و توانمندسازی بیمار دیابتی برای مراقبت از خودش در برابر این بیماری، مهم است.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه دیابت، هر لحظه با فرد همراه است و زندگی او را تحت تاثیر قرار میدهد، میتواند باعث بروز نوسانات قندخون شود و قطعا فرد همیشه دسترسی به تیم درمان ندارد بنابراین با دیدن آموزشهای لازم باید خود را توانمند کند.
حدود نیممیلیارد نفر در دنیا به دیابت مبتلا هستند و به طور کلی از هر ۱۰ نفر یک نفر به این بیماری مبتلا است
این متخصص با بیان اینکه حدود نیممیلیارد نفر در دنیا به دیابت مبتلا هستند و به طور کلی از هر ۱۰ نفر یک نفر به این بیماری مبتلا است، ادامه داد: فرد دیابتی با دیدن آموزشهای لازم از بروز عوارض دیابت مانند فشار خون بالا و زخم پای دیابتی پیشگیری کند.
تغذیه سالم مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به دیابت
خوشنیت نیکو گفت: مهمترین راه پیشگیری از ابتلا به دیابت، داشتن تغذیه سالم و صحیح است. افراد باید از مصرف غذاهای فرآوری شده و چرب و استفاده از روغنهای اشباع و گوشتهای چرب، شیرینی و شکلات و غذاهای پرکالری خودداری و نان سبوسدار مصرف کنند.
این فوقتخصص بیماریهای غدد درونریز و متابولیسم افزود: داشتن فعالیت بدنی مناسب، ترک سیگار، داشتن خواب مناسب و کافی و دوری از استرس نیز از دیگر راهکارهای پیشگیری از ابتلا به دیابت است.