بلایی که کارواش اتوماتیک بر سر خودروی شما می‌آورد

شستشوی خودرو در کارواش های اتوماتیک، سریع و نسبتا کم‌هزینه است؛ اما این روش شستن ماشین، هزینه‌های پنهان هم دارد.

خبر را برای من بخوان

به گزارش سایت طلا، شستشوی خودرو در کارواش های اتوماتیک، سریع و نسبتا کم‌هزینه است؛ اما این روش شستن ماشین، هزینه‌های پنهان هم دارد.

همه صاحبان خودرو، پارکینگ شخصی ندارند؛ تازه در صورت داشتن آن هم، باید به ابزارهای شستشو، سطل و آب کافی دسترسی داشته باشید تا بتوانید ماشین خود را به‌نحو احسن تمیز کنید. به همین دلیل است که کارواش های اتوماتیک طرفداران زیادی دارند. می‌روید آنجا، خیلی سریع از تونل کف و برس‌های چرخان رد می‌شوید، ماشین پوشیده از خاک و غبار را شسته و رُفته تحویل می‌گیرید.

سابقه تاسیس نخستین کارواش دنیا به بیش از ۱۰۰ سال قبل برمی‌گردد و اولین کارواش اتوماتیک در آمریکا، دهه ۴۰ میلادی باز شد.

اما آیا کارواش اتوماتیک به خودرو آسیب می‌زند؟

در پاسخ باید گفت، بله! بهای سهولت استفاده از کارواش های اتوماتیک، آسیب رسیدن به رنگ خودرو است. با مالش برس‌های مکانیزه، جای چرخش آن‌ها روی بدنه خودرو باقی می‌ماند و خش می‌افتد. اگر ماشین مشکی یا تیره رنگ داشته باشید، این صدمات بیشتر هم به چشم می‌آیند؛ البته شاید نه فقط با یک بار کارواش رفتن!

این برس‌های چرخان، معمولا نگهداری و نظافت ضعیفی هم دارند و کثیفی‌های خودروهای قبلی به آن‌ها چسبیده است. بنابراین، تماس این برس‌های مستهلک به بدنه خودرو، باعث کدر شدن آن می‌شود. برای رفع چنین صدماتی باید به واکس و پولیش متوسل شوید که آسان و کم‌هزینه نیست. یک حق انتخاب دیگر، پوشش سرامیکی بدنه خودرو است که البته آن هم هزینه دارد.

ناگفته نماند کارواش های اتوماتیک بی‌برس هم وجود دارند که بدون تماس فیزیکی، با پاشش فوم و آب فشار قوی، بدنه خودرو را شستشو می‌دهند. این روش، آسیب کمتری به همراه دارد؛ اما باز هم بهترین شیوه شستن ماشین نیست.

چگونه ماشین را بشوریم؟

شستشو با دست، شاید حوصله و وقت زیادی را بطلبد؛ اما در صورت استفاده از ابزار مناسب، بهترین روش ماشین شستن محسوب می‌شود.

در وهله نخست، باید بدانید که اگر ماشین داغ یا زیر نور مستقیم خورشید است، آن را نشورید. نه تنها گرما و نور فرابنفش، به پوست شما آسیب می‌زند؛ بلکه جای لکه‌های آب روی بدنه خودرو باقی می‌‌ماند و به‌اصطلاح، حالت آب‌مردگی ایجاد می‌شود.

خیس کردن و شستن ماشین را از بالا به پایین شروع کنید. ابتدا به سراغ سقف، کاپوت و درب صندوق عقب بروید. سپس درها، گلگیرها و سایر بخش‌های پایینی را تمیز کنید.

از مایع ظرفشویی و چیزهایی شبیه به این، برای شستن خودرو استفاده نکنید. این نوع مواد شوینده، لایه واکس روی رنگ بدنه خودرو را از بین می‌برند، به قطعات پلاستیکی آسیب می‌زنند و بخش‌های کرومی را کدر می‌کنند. به جای آن‌، از شامپو بدنه خودرو و پارچه‌های لطیف مخصوص شستشوی ماشین استفاده کنید.