سایت خبری طلا

قدرتمندترین ارتش های جهان در سال ۲۰۲۲ اعلام شدند

منبع: gadgetnews


هر کشوری برای دفاع از خود ارتش و تسلیحات نظامی دارد. در این مطلب قصد داریم با قدرتمندترین ارتش های جهان در سال ۲۰۲۲ آشنا شویم.


به گزارش سایت طلا، هر کشوری برای دفاع از خود ارتش و تسلیحات نظامی دارد. در این مطلب قصد داریم با قدرتمندترین ارتش های جهان در سال ۲۰۲۲ آشنا شویم.

از زمانی که انسان بود، جنگ و دعوا وجود داشت و اگرچه سلاح‌های امروزی در دست بشریت نبود، اما چوب و چماق همواره به کمک می‌آمد. انسان‌های اولیه و قبیله‌ای با تیز کردن چوب‌ها و ساخت نیزه از خود در برابر قبایل دیگر محافظت می‌کردند و گاهی نیز جنگ‌های نسبتا بزرگی شکل می‌گرفت. برای مثال تا قبل از دوران صفویه، تپانچه و تفنگ وجود نداشت و با نیزه و شمشیر به جنگ یکدیگر می‌رفتند.

به هر حال طی قرون اخیر و خصوصاً یک قرن گذشته، جنگ‌های بسیاری به وجود آمد و غافلگیری عجیب و غریبی برای انسان‌های روی کره زمین به وجود آورد. به همین دلیل کارشناسان نظامی و دفاعی تصمیم گرفتند درباره حوزه‌های مختلف جنگاوری و تاکتیک‌های مختلف کشورها مطالعه کنند و بر دانش نظامی خود بیفزایند.

به تجربه ثابت شده که رمز پیروزی و موفقیت، آمار و ارقام بالا در تجهیزات جنگی و پیشرفت‌های تکنولوژیکی نیست و چه بسا کشوری با مجهزترین امکانات و ادوات جنگی در برابر کشوری ضعیف‌تر از نظر نظامی شکست بخورد و سرافکنده شود. نمونه بارز مقاومت مردمی و مصداق عینی این مسئله، هشت سال جنگ بین ایران و عراق است.

ارتش هر کشوری سرمایه نظامی آن دولت محسوب می‌شود و نیروهای زمینی، هوایی و پدافند آن همواره برای دفاع از سرزمین و تمامیت ارضی تلاش می‌کنند و آماده هستند. به تازگی اینسایدر مانکی، به‌عنوان یکی از پایگاه‌های اینترنتی، اقدام به رده‌بندی ۲۵ ارتش قدرتمند جهان کرده است. این پایگاه اینترنتی معیارهای خاص خود را برای طبقه‌بندی دارد که از جمله آنها می‌توان به تعداد هواپیما، زیردریایی و بودجه نظامی اشاره کرد.

طبق بررسی‌ها و با در نظر گرفتن معیارهای این پایگاه، مشخص شده که در حال حاضر قدرتمندترین ارتش جهان از آنِ آمریکا است. به نوعی می‌توان گفت آمریکا پس از جنگی که روسیه با اوکراین به راه انداخت و اقداماتی که چین در اقیانوس آرام انجام داد، بودجه نظامی خود را به‌طرز قابل توجهی افزایش داده است.

قدرتمندترین ارتش های جهان

۱. ایالات متحده آمریکا

گفتیم که ایالات متحده آمریکا در صدر این فهرست قرار دارد، چرا که بودجه نظامی آنها ۸۰۰۶۷۲ میلیون دلار است و ۱۹۵۷ جنگنده و ۶۸ زیردریایی دارد. میزان بودجه نظامی این کشور با میزان کل ۹ ارتش دیگر که در رده‌های پایین‌تر از آمریکا قرار دارند، برابری می‌کند. از آنجایی که این کشور طی یک سال اخیر کمک‌های تسلیحاتی زیادی به اوکراین کرده، ممکن است بودجه‌اش از یک تریلیون دلار هم بیشتر شود.

۲. چین

مجموع هزینه‌های نظامی چین به ۲۹۳۳۵۲ میلیون دلار می‌رسد. تعداد کل جنگنده‌های این کشور نزدیک به ۱۲۰۰ و تعداد زیردریایی‌ها نیز ۷۹ خواهد بود. می‌دانیم که چین طی سال‌های اخیر موفق شده دومین اقتصاد برتر جهان شود و از نظر میزان صادرات اسلحه هم پنجمین کشور صادرکننده محسوب خواهد شد. پاکستان بزرگترین واردکننده تسلیحات چینی است.

۳. روسیه

سومین کشور بر اساس معیارهای اینسایدر مانکی، روسیه است. تعداد جنگنده‌های این کشور به ۷۷۲ و تعداد کل زیردریایی‌ها به ۷۰ می‌رسد. همچنین بودجه نظامی روسیه تقریباً ۶۵۹۰۸ میلیون دلار است. جای تعجب است که روسیه سومین کشور قدرتمند جهان از نظر ارتشی است، ولی نتوانسته در جنگ با اوکراین آن طور که باید خودی نشان دهد.

۴. هند

بودجه نظامی هند نزدیک به ۷۶۵۹۸ میلیون دلار است و تعداد جنگنده‌ها و زیردریایی‌ها به ترتیب ۵۶۴ و ۱۷ ارزیابی شده است. شاید بتوان گفت عمده هزینه‌های بودجه نظامی این کشور صرف تسلیحات و مهمات نمی‌شود، بلکه حقوق کارکنان و نیروها پرداخت خواهد شد.

۵. کره جنوبی

پنجمین کشور از نظر قدرت ارتش، کره‌جنوبی است و بودجه نظامی آن به ۵۰۲۲۷ میلیون دلار می‌رسد. تعداد کل جنگنده‌های هوایی این کشور ۴۰۲ و مجموع کل زیردریایی‌ها ۲۲ است. کره شمالی بارها اقدام به تهدید کره جنوبی کرده و همین باعث شده تا این کشور توجه زیادی به بودجه و ارتش خود داشته باشد.

۶. فرانسه

پس از کره جنوبی این فرانسه است که با بودجه نظامی ۵۶۶۴۷ میلیون دلار در جایگاه ششم ایستاده است. اگرچه بودجه نظامی این کشور از کره جنوبی بیشتر است، اما تعداد جنگنده‌ها و زیردریایی‌هایش کمتر تخمین زده شده است (به ترتیب ۲۶۶ و ۱۰). لازم به ذکر است که فرانسه بیشترین بودجه نظامی در اروپا را دارد و علاوه بر هزینه‌های نظامی بالا، تعداد جنگنده‌ها و زیردریایی‌هایش بیشتر است.

۷. انگلستان

با پیشرفت و هزینه‌های قابل توجهی که دولت بریتانیا برای ارتش خود صرف می‌کند، به نظر می‌رسد تا سال ۲۰۳۰ میلادی نزدیک به ۱۰۰ میلیارد دلار بودجه دست و پا کند. انگلستان با بودجه ۶۸۳۶۶ میلیون دلار بودجه و تعداد ۱۱۹ جنگنده و تنها ۱۰ زیردریایی، جزو ده ارتش قدرتمند جهان است.

۸. ژاپن

به نقل از پایگاه اینترنتی اینسایدر مانکی، ژاپن با داشتن ۵۴۱۲۴ میلیون دلار بودجه نظامی و ۲۱۷ جنگنده و ۲۱ زیردریایی، جزو برترین ارتش های جهان محسوب می‌شود. پس از تهاجم آشکار روسیه به اوکراین، ژاپن این کشور را تهدیدی جدی برای منطقه به‌حساب آورده است. از جمله اقداماتی که سران ژاپن انجام داده‌اند می‌توان به افزایش بودجه نظامی و خرید بیشتر سخت افزار و تجهیزات نظامی اشاره کرد. هم‌اکنون در ارتش این کشور نزدیک به ۵۰ هزار نفر ذخیره وجود دارد.

۹. آلمان

مجموع هزینه‌های نظامی آلمان به ۵۶۰۱۷ میلیون دلار می‌رسد. این کشور اروپایی حدود ۱۳۴ جنگنده و تنها ۶ زیردریایی دارد. این کشور نیز پس از حمله روسیه به اوکراین تصمیم گرفت روی افزایش بودجه خود تمرکز کند. از این اقدام آلمان، کشورهای غربی به شدت حمایت می‌کنند، چرا که آنها معتقد بودند آلمان به‌عنوان یک قطب اقتصادی بزرگ باید به‌فکر افزایش هزینه‌های نظامی‌اش باشد. این همکاری‌ها در غرب و اتحادیه اروپا می‌تواند تأثیرات خود را طی دهه‌های آینده نشان دهد.

۱۰. عربستان سعودی

عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس به علت داشتن نفت فراوان ثروتمند محسوب می‌شوند و به همین دلیل کشوری مثل عربستان تجهیزات نظامی زیادی از کشورهای غربی می‌خرد. از طرف دیگر طی یک دهه اخیر و به خاطر مشارکت در جنگ یمن ناگزیر بوده بودجه نظامی‌اش را افزایش دهد. آمریکا بزرگترین صادرکننده تسلیحات نظامی به عربستان است و به‌همین خاطر است که هر دو کشور از متحدان یکدیگر به‌شمار می‌روند. ۵۵۵۶۴ میلیون دلار بودجه نظامی و ۲۸۳ جنگنده، این کشور را جزو ده ارتش برتر قرار داده است.

۱۱. ایران

کشورمان ایران رتبه یازدهم را در این رده‌بندی کسب کرده است. اگرچه ما تحت شدیدترین تحریم‌های غرب قرار داریم، اما دولت از تجهیزات نظامی غافل نشده است. بودجه نظامی ارتش به ۲۴۵۸۹ میلیون دلار می‌رسد و ۱۹۷ جنگنده و ۱۹ زیردریایی داریم.

۱۲. ایتالیا

بودجه نظامی ایتالیا تقریبا ۳۲۰۰۶ میلیون دلار است و با ۹۲ جنگنده و ۸ زیردریایی در رتبه دوازدهم قدرتمندترین ارتش‌ های جهان قرار گرفته است. این کشور با ۳۵۰ هزار نفر پرسنل نظامی قدرت بسیاری دارد. همچون سایر کشورهای اروپایی، ایتالیا نیز با آغاز جنگ روسیه و اوکراین تصمیم گرفت میزان تسلیحات و بودجه نظامی خود را افزایش دهد. عمده خرید این کشور از آمریکا و شرکت‌هایی نظیر نورتروپ گرومن، بوئینگ، جنرال داینامیکس و لاکهید مارتین است.

۱۳. رژیم صهیونیستی

مجموع هزینه‌های اسرائیل به ۲۴۳۴۱ میلیون دلار و تعداد جنگنده‌های آن ۲۴۱ و تعداد کل زیردریایی‌ها به ۵ می‌رسد. از زمانی که آنها اعلام موجودیت کرده‌اند تا به امروز توسط کشورهای همسایه نظیر ایران مورد تهدید قرار گرفته‌اند و همین باعث شده از آمریکا حمایت‌های زیادی دریافت کند. عمده خرید تسلیحات این کشور از نورتروپ گرومن، بوئینگ، جنرال داینامیکس و لاکهید مارتین بوده است.

۱۴. ترکیه

ترکیه به‌عنوان یکی از اعضای ائتلاف ناتو، قدرتمندترین ارتش را دارد و با صرف بودجه ۱۵۴۷۹ میلیون دلاری و ۲۰۵ جنگنده و ۱۲ زیردریایی به چنین جایگاهی رسیده است.

۱۵. استرالیا

مدتی پیش استرالیا که قصد خرید زیردریایی داشت تصمیم گرفت از فرانسه تجهیزات بخرد؛ اما به دلایلی از این کار منصرف شد و نسبت به خرید از انگلیس یا آمریکا تمایل نشان داد. همین باعث شد تا استرالیا و پاریس با یکدیگر به اختلافات جدی برخورد کنند. وقتی بحث‌های بین این دو کشور پایان یافت، استرالیا مجبور شد به عنوان غرامت، ۵۸۴ میلیون دلار بپردازد. این کشور با بودجه نظامی ۳۱۷۵۴ میلیون دلار و ۷۲ جنگنده و ۶ زیردریایی اغلب تجهیزات نظامی‌اش را از شرکت‌های نورتروپ گرومن، بوئینگ، جنرال داینامیکس و لاکهید مارتین می‌خرد.

۱۶. پاکستان

پاکستان و هند درگیری‌های قدیمی با یکدیگر بر سر اراضی دارند و همین باعث شده هر دو کشور به فکر گزینه نظامی باشند و بودجه و تسلیحات خود را افزایش دهند. اگرچه پاکستان دچار مشکلات اقتصادی است، اما سعی می‌کند بیش از حد توان خود را مجهز کند. این کشور کلاهک و زرادخانه سلاح های هسته‌ای دارد. میزان بودجه نظامی پاکستان ۱۱۳۰۴ میلیون دلار و تعداد جنگنده‌ها و زیردریایی‌های آن به ترتیب ۳۵۷ و ۹ است.

۱۷. تایوان

به گزارش پایگاه اینترنتی اینسایدر مانکی، تایوان ۱۲۹۵۹ میلیون دلار هزینه نظامی دارد و با داشتن ۲۸۸ جنگنده و ۴ زیردریایی جزو بیست ارتش قدرتمند جهان قرار گرفته است. این کشور تمام تلاش خود را می‌کند تا بودجه نظامی‌اش را تقویت کند، چرا که از سوی چین به شدت تحت فشار است و تهدید می‌شود.

۱۸. کانادا

کانادا به عنوان یکی از مهاجرپذیرترین کشورهای جهان، اعلام کرده تا پنج سال دیگر هشت میلیارد دلار به بودجه نظامی ۲۶۴۴۹ میلیون دلارش‌اش می‌افزاید. تعداد کل جنگنده‌های این کشور ۶۳ و تعداد زیردریایی‌هایش ۴ است.

۱۹. اسپانیا

طی سال جاری اسپانیا تصمیم گرفت دو درصد از تولید ناخالص ملی خود را به بودجه نظامی تخصیص دهد و در همین راستا یک میلیارد دلار به مجموع آن افزود. مجموع هزینه‌های این کشور برای ارتش خود به ۱۹۵۴۴ میلیون دلار می‌رسد. همچنین اسپانیا ۱۴۰ جنگنده و ۲ زیردریایی دارد.

۲۰. برزیل

به نظر می‌رسد برزیل یکی از برترین اقتصادهای جهانی را دارد و می‌خواهد برای عقب نماندن از کشورهای توسعه یافته دیگر بودجه نظامی خود را روز به روز افزایش دهد. تعداد جنگنده‌های برزیل به ۴۲ و تعداد زیردریایی‌های آن به ۷ می‌رسد.

۲۱. هلند

در سال جاری میلادی هلند تصمیم گرفت تا ۳.۵ میلیارد دیگر برای بودجه نظامی خود هزینه کند. هم‌اکنون مجموع هزینه‌های نظامی و تسلیحاتی این کشور نزدیک به ۱۳۷۵۲ میلیارد دلار است و ۴۰ جنگنده و ۴ زیردریایی دارد.

۲۲. لهستان

اگر تاریخ خوانده باشید می‌دانید که دو کشور روسیه و آلمان همواره تهدیدهای فراوانی متوجه این کشور کرده‌اند. اگرچه آلمان در جنگ جهانی دوم مشکل خود را با لهستان کاملا حل کرد، اما روسیه همچنان کشور را وارد تنش می‌کند و همین باعث شده هزینه‌های نظامی این کشور افزایش یابد. از طرفی آمریکا و ناتو به لهستان کمک می‌کنند. میزان بودجه نظامی این کشور ۱۳۷۱۰ میلیون دلار و تعداد جنگنده‌ها و زیردریایی به ترتیب ۹۱ و ۱ است.

۲۳. سنگاپور

عمده بودجه کل کشور سنگاپور صرف هزینه‌های نظامی و تسلیحاتی می‌شود. همین باعث شده تا یکی از پیشرفته ترین ارتش‌ها تحت امر سنگاپور باشد. مجموع هزینه‌های نظامی این کشور ۱۱۱۱۵ میلیون دلار است و ۱۰۰ جنگنده و ۵ زیردریایی دارد.

۲۴. کلمبیا

کلمبیا در آمریکای جنوبی کشوری است که قدرتمندترین ارتش را در اختیار دارد و با مجموع بودجه نظامی ۱۰۱۸۰ میلیون دلار و ۱۷ جنگنده و ۱۱ زیردریایی به فهرست مورد بحث راه یافته است.

۲۵. قطر

قطر کلا ۴۰ جنگنده دارد و بودجه نظامی‌اش به ۱۱۵۹۳ میلیون دلار می‌رسد. چند سال پیش با کشورهای حاشیه خلیج فارس مشکل پیدا کرد و به نوعی توسط سه کشور محاصره شد تا این که سال گذشته از حصر درآمد. فشارهای دیپلماتیک و تحریم‌ها باعث شد تا قطر خودمختار و متکی به خود شود.