به گزارش سایت طلا، هر فردی تا قبل از فوت میتواند هرگونه دخل و تصرفی در اموال خود بنماید. حال سوالی که مطرح میشود آن است که آیا پدر میتواند کل دارایی خود را به یکی از فرزندانش منتقل کند.
انتقال تمام اموال پدر به یک فرزند از جمله مواردی است که افراد راجع به آن سؤال میکنند. بعد از اینکه فردی فوت میکند مراحل تقسیم ارث به جریان میافتد و اموال وی به تمام وراثش میرسد. بعد از فوت، شخص نمیتواند دخل و تصرفی داشته باشد و فقط میتوان به وصیت وی عمل کرد؛ اما تکلیف پدر و مادری که قصد دارند تمام اموال خود را به یکی از فرزندانشان منتقل کنند چیست؟
شرایط انتقال تمام اموال پدر به یک فرزند
اشخاص میتوانند اموال و داراییهای خود را قبل از فوت به هر کس که میخواهند منتقل کنند. این انتقال میتواند به اشخاص ثالث یا حتی یکی از ورثه باشد. پس از انتقال اگر فرد فوت کند. سایر ورثه نمیتوانند هیچ ادعایی نسبت به آن اموال و دارایی داشته باشند. زیرا این اموال به مالکیت فرد دیگری درآمده است و اصلاً جزو ارث حساب نمیشود.
این مورد به دلیل آن است که فرد تا زمانی که زده است و محجور نشده باشد، میتواند هر دخل و تصرفی در اموال خود بکند.
تصرفات اشخاص در زمان حیات جزو ارث نیستند؛ زیرا طبق ماده ۸۶۷ قانون مدنی، ارث به موت حقیقی یا به موت فرضی متوفی تحقق پیدا میکند.
بنابراین، ارث شامل کلیه اموال، دارایی، حقوق و وظایف شخص پس از مرگ است که طبق قانون به شخص یا اشخاص دیگر منتقل میشود. میزان سهمالارث هر فرد طبق قانون مشخص شده است؛ اما تقسیم ارث قبل از فوت امکان دارد منصفانه یا غیرمنصفانه بوده باشد. برای مثال انتقال تمام اموال پدر به یک فرزند یکی از موارد تقسیم ارث غیرمنصفانه است.
دررابطهبا انتقال تمام اموال پدر به یک فرزند در زمان حیات باید گفت طبق ماده ۳۰ قانون مدنی، هر مالکی نسبت به اموال خود حق هرگونه تصرف و انتفاعی را دارد مگر قانون استثنا کرده باشد.
بنابراین، افراد میتوانند هر میزان از اموال خود را به هرکسی که میخواهند منتقل کنند و این انتقال بهجز مواردی که استثنا است، صحیح و معتبر بوده است.
انتقال تمام اموال پدر به یک فرزند در زمان حیات میتواند تحت عناوین مختلف از جمله صلح، بیع، هبه یا وصیت باشد.
اما نکتهای که باید ذکر کنیم آن است که انتقال مال بعد از فوت با وصیت تملیکی تنها تا یکسوم نافذ و مورد قبول است. اگر فرد فوت کند و ورثه مازاد بر یکسوم را نپذیرند، تنها تا یکسوم اموال قابل انتقال خواهد بود.