ماجراي ماليات طلافروشان از زبان كشتي‌آراي؛ قاچاق طلا به صفر رسيد

رئيس اتحاديه كشوري طلا و جواهر با بيان اينكه در اتفاقات اخير براي ماليات اصناف صنف طلا و جواهر فقط براي مسائل امنيتي برخي مغازه‌هاي بازار را بستند، گفت: اين صنف همانند ساير صنوف بر اجراي قانون ماليات مشاغل و ماليات بر ارزش افزوده تأكيد دارد.

خبر را برای من بخوان

محمد کشتی‌آرای در گفت‌وگو با فارس در مورد علت اینکه تعدادی از اصناف طلافروش در جریان اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در دو سال قبل و قانون مالیات بر درآمد اصناف در سال جاری اعتراضاتی داشته‌اند، گفت: اعتراض سالجاری اصناف در مورد مالیات بر درآمد مشاغل اصناف از بازار پارچه‌فروشان شروع شد و سپس قسمت جلویی بازار طلافروشان به خاطر تهدیدات و مسائل امنیتی تعدادی از مغازه‌ها بسته شدند، زیرا اگر اتفاقی می‌افتاد و ضد انقلاب سوء استفاده می‌کردند، مسئله پیچیده می‌شد.
وی افزود: پس از بسته شدن مغازه‌های جلوی بازار بنده و پیشکسوتان صنف مراجعه کردیم و با مذاکره مغازه‌ها باز و مسائل حل شد و همه اصناف طلا و جواهر فروش اظهارنامه‌های مالیاتی را ارائه کردند به گونه‌ای که به گفته مسئولان سازمان مالیاتی استقبال چشمگیر بود و تعامل خوبی با وزارت امور اقتصاد و دارایی برقرار شد.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر در مورد میزان تسلیم اظهارنامه مالیاتی توسط اعضای صنف طلا و جواهر فروش گفت: آمار دقیق نمی‌دانم، اما آن گونه که اعلام شد، استقبال بی‌نظیر بوده و حتی در صنف طلافروش اظهارنامه‌های مالیاتی چشمگیر بود.
کشتی‌آرای تأکید کرد: هیچ دلیلی وجود ندارد که یک صنف یا گروهی جلوی قانون بایستند.
وی در پاسخ به این که گفته می‌شود، عده‌ای مافیای واردات و قاچاق طلا مقابل اجرای قانون ایستادند، گفت: اینکه گفته می‌شود باند واردات طلا مقابل قانون ایستاده‌اند، باید از خودشان پرسید که منظور از باند چیست.
وی در مورد مقاومت برخی از اصناف طلا و جواهر اصفهان در برابر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در 2 سال پیش گفت: در حال حاضر مالیات بر ارزش افزوده اجرا می‌شود و براساس اعلام سازمان مالیاتی تا 30 مرداد ماه 89 اعضای صنف طلا و جواهر برای دوره‌های آموزشی مالیات بر ارزش افزوده نام‌نویسی کرده و راهکارهای جدید از سوی آنها ارائه می‌شود که این قانون اجرایی شود.
کشتی‌آرای با تأکید بر اینکه هیچ مقاومتی در برابر اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده وجود ندارد، گفت: زمان اجرای قانون در مورد صنف طلا و جواهر هنوز اعلام نشده، ولی ثبت‌نام تا پایان مرداد ماه با استقبال خوبی مواجه شده است.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر افزود: مالیات بر ارزش افزوده در مورد کسانی است که مشمول بند ب هستند که همه طلا فروش‌ها را شامل نمی‌شود، زیرا طبق قانون اصنافی که دفتر درآمد هزینه داشته باشند، مشمول این بند قانون مالیات خواهند شد.
کشتی‌آرای در پاسخ به این پرسش که چرا اصناف طلافروش نسبت به مالیات بر درآمد مشاغل اعتراض داشتند، گفت: این پرسش‌ها را از وزارت دارایی بپرسید و مسئله اجرای قانون دست من و شما نیست هر کس باید قانون را رعایت کند و مطابق آن عمل شود.

* افزایش 420 برابری واردات شمش طلا

کشتی‌آرای در مورد واردات شمش طلا در سال‌جاری افزود: واردات شمش امسال افزایش یافت، زیرا با توجه به حذف 4 درصد تجمیع عوارض در سال گذشته توسط مجلس شورای اسلامی واردات شمش طلا از مبادی ورودی قانونی افزایش چشمگیری داشته ،یعنی 420 برابر میزان سال گذشته یا 42 هزار درصد افزایش یافت.
رئیس اتحادیه کشوری طلا و جواهر افزود: در سه ماه سالجاری واردات شمش طلا 100 درصد رشد داشته که باعث شد واردات به شکل قانونی تسهیل شده و واردات شمش طلا به شکل غیرقانونی نزدیک به صفر شود.
وی افزود: آمار دقیق واردات شمش طلا توسط گمرک اعلام می‌شود که سال گذشته در مجموع 22 تن واردات شمش طلا به کشور انجام شد، اما امسال تاکنون واردات به 23 تن رسیده است و واردات قاچاق نزدیک به صفر شده است.
کشتی‌آرای با بیان اینکه صادرات طلا در سال‌های اخیر کاهش یافته گفت: در عین حال صادرات اندکی نیز از طلا صورت گرفته است.