توقف همکاری با آلمان برای اقتصاد ایران چه پیامی دارد؟
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوئیس میگوید با توجه به نقش مهم آلمان در اقتصاد اروپا تصمیم این دولت برای توقف توسعه همکاریها با ایران میتواند برای اقتصاد ما نتایجی داشته باشد.
به گزارش سایت طلا،شریف نظام مافی اظهار کرد: بررسی عملکرد تجاری ایران و اروپا در سالهای گذشته نشان میدهد که آلمان همواره به عنوان شریک اصلی اروپایی اقتصاد ایران مطرح بوده و در سالهای گذشته چه در حوزه سرمایه گذاری و چه در صادرات کالا نقشی مهم در این عرصه ایفا کرده است.
وی اضافه کرد: در کنار آن آلمانیها در بخشهایی از صنعت فعال هستند که جایگزین کردنشان با سایر کشورها دشوار است. از سوی دیگر با توجه به گستردگی اقتصاد این کشور در اروپا بسیاری از اعضای این اتحادیه نیز تصمیمات خود را بر مبنای برنامههای آلمان پیگیری میکند. از اینرو خبری که روز گذشته منتشر شد بسیار تاسفبرانگیز بود و امیدواریم تغییراتی در این رویه اجرایی شود.
رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و سوئیس درباره تصمیمات احتمالی دولت سوئیس در این زمینه نیز گفت: سوئیس اساسا کشوری مستقل به شمار میرود که سیاستهای خود را نیز بر مبنای تصمیمات داخلی پیگیری میکند با این وجود در صورتی که اتحادیه اروپا در این زمینه تصمیمی بگیرد احتمال آن وجود دارد که سوئیس آن را پیگیری کند با این وجود اگر بخش قابل توجهی از واردات ما از سوئیس به مواد غذایی و دارو مرتبط است، نمیتوان انتظار داشت که در این حوزه لااقل در کوتاه مدت تغییر بزرگی به وجود بیاید.
نظام مافی درباره چگونگی پیگیری سیاست توسعه روابط تجاری با اروپا در شرایط تحریم نیز توضیح داد: در این سالها این طور نشان داده شده که رابطه ما با اروپا پیش از آنکه بر مبنای تجارت و اصول اقتصادی دنبال شود بیشتر به مسائل سیاسی مرتبط است از اینرو تا زمانی که این مسائل برطرف نشود تصور آنکه بتوانیم در کوتاه مدت تجارت مشترک با اروپا را گسترش دهیم قدری دشوار خواهد بود. این درست است که اروپاییها با خروج ترامپ از برجام موافق نبودند اما از آن زمان تا به امروز شرایط بسیار پیچیدهتر شده و در صورتی که ما بتوانیم برجام را احیا کنیم یا عضویت در FATF را نهایی کنیم پس از آن باید با عبور از این پیچیدگیها شرایط را برای توسعه روابط با اروپا مهیا کنیم.
به گزارش سایت طلا، وزارت اقتصاد آلمان روز جمعه با اشاره به تعلیق توسعه همکاریها با ایران عنوان کرد که این تصمیم به دلیل آنچه "رفتار ایران با معترضان در این کشور" میخواند، اتخاذ شده است.