سایت خبری طلا

توزیع ۳۲ قلم کالای مورد نیاز مردم از امروز تا پایان ماه رمضان با قیمت تخفیفی

منبع: ایسنا


سخنگوی دولت با اعلام اینکه ۳۲ قلم کالای مورد نیاز روزمره مردم از امروز تا پایان ماه رمضان با قیمت تخفیفی توزیع می‌شود،گفت: این کالاها فقط مخصوص یک شرکت نیست.


به گزارش سایت طلا،علی بهادری جهرمی در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران با تبریک آغاز دهه فجر انقلاب اسلامی و روز پدر، اظهار کرد: آرزو می‌کنیم سیر تعالی و پیشرفت کشور که از اول انقلاب اسلامی آغاز شده است، در گام دوم انقلاب با سرعت مضاعف پیش برود.

VID:20230201-491557945.mp4

وی افزود: در جلسه امروز هیات دولت، گزارش های متعدد از سوی دستگاه‌های مختلف در خصوص برنامه های دولت در دهه فجر ارایه شد. گزارش مبسوطی از سوی وزیر کشور و بهداشت از نحوه امدادرسانی به زلزله زدگان شهرستان خوی ارایه شد. توزیع گسترده چادر و امکانات مختلف انجام شده، اما حجم تخریب و سرمای زیاد هوا، اذیت کننده است که رئیس جمهور ومعاون اول برای تسریع و استمرار خدمات رسانی دستور داده‌اند.

بهادری جهرمی با بیان اینکه گزارش‌های خوبی از ۴ هزار طرح برای افتتاح در دهه فجر ارائه شده است، گفت: همچنین گزارش‌های مختلفی از دستاوردها و آمار کشور نیز ارایه شد مثلا رشد صنعت فولاد رتبه اول جهانی را بدست آورده است.
سخنگوی دولت افزود:‌ وزیر فرهنگ از اختتامیه جشنواره تئاتر فجر و آغاز فیلم فجر گزارشی ارائه کرد. دیروز اختتامیه تئاتر فجر با استقبال خوب مردم برگزار شد. نمایشگاه شهر خانواده که طرح وزارت فرهنگ با همکاری نظام بانکی و وزارت صمت است از امروز آغاز می شود و محصولاتی از جمله پوشاک و وصنایع دستی با تخفیف‌های مناسب و خرید اعتباری آغاز به کار کرده است . البته محدود به تهران نیست و در سایر شهرستان‌ها هم مشابه این نمایشگاه برگزار می شود.

وی همچنین اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی جشنواره‌ای را با همکاری اتحادیه‌های صنفی و فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز کرده است که ۳۲ قلم کالای مورد نیاز روزمره زندگی مردم از امروز تا پایان ماه رمضان با قیمت تخفیف ویژه توزیع می‌شود. این کالاها فقط مخصوص یک شرکت نیست، بلکه برندهای مختلفی دارد. هر فروشگاه زنجیره‌ای بخشی از این محصولات را ارائه می‌کند. به موازات این طرح ها، قانون اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی نیز پس از اجرای کامل در استان هرمزگان، در سه استان قزوین، گیلان و مرکزی اجرا می شود تا کسانی که مایل هستند از کالابرگ به جای یارانه نقدی استفاده کنند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مصوبات دولت، تصویب کلیات لایحه تشکیلات و اختیارات و وظایف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بود.
بهادری جهرمی درباره مصوبه مولد سازی دارایی های دولت نیز اظهارکرد: این طرح  اختصاص به سال جاری ندارد و شش هفت سال هست که در قوانین بودجه سنواتی، مجلس تکلیف می‌کند تا بسیاری از دارایی‌های بخش‌های مختلف دولتی که به نوعی معطل مانده، تعیین تکلیف شوند. مردم این زمین‌ها و اموال راکد یا طرح‌های نیمه تمام را در شهرستان‌ها می‌بینند و می‌دانند متعلق به دستگاه‌های اجرایی است. با وجود آنکه قانونگذار در قوانین بودجه مقرر می کند که این اموال صرف مولدسازی شود، اما تجربه نشان داده که این قانون و فرآیندها و روال های موجود توانایی انجام وظایف قانونی ندارد. بعضا درصد تحقق این قانون به ده درصد هم نرسیده است.

وی درباره زمان ارائه برنامه هفتم توسعه به مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: فرایند نگارش برنامه توسعه هفتم برای پنج سال آینده به کار کارشناسی دقیق نیاز دارد. سیاست‌های کلی برنامه‌ توسعه در شهریور ابلاغ شده و پنج ماه گذشته است که پنج ماه برای تدوین برنامه توسعه حداقل زمان ضروری است. سازمان برنامه و بودجه در حال نهایی کردن برنامه هفتم است که بلافاصله در دولت با سرعت بررسی شود و تا پایان سال آماده و تقدیم مجلس شود.
سخنگوی دولت درباره زمان تشکیل سازمان بازرگانی نیز گفت: پس از تصویب دولت، لایحه تشکیل این سازمان باید در مجلس بررسی شود و در دستور کار قرار گیرد. تصمیم گیر نهایی درباره تشکیل سازمان بازرگانی مجلس است. دولت آمادگی کامل دارد که پس از تصویب مجلس، این سازمان را بلافاصله تشکیل دهد.
بهادری جهرمی درباره حکم انفصال از خدمت وزیر آموزش و پروش بیان کرد: متوجه نشدیم چرا یک موضوع غیرقطعی در رسانه‌ها مطرح شد. این رای غیرقطعی و مربوط به شکایتی است که در سال ۸۸ درباره نحوه محاسبه سنوات خدمت یکی از کارمندان آموزش و پرورش صورت گرفته بود و سوء برداشتی در روش محاسبه وجود داشته است و همین عامل موجب صدور رای شد که البته رای هنوز غیرقطعی بوده و هنوز لازم‌الاجرا هم نیست. صندوق بازنشستگی نیز موضوع را پیگیری می کند تا این سوء برداشت برطرف شود. طبیعتا مساله خاصی نخواهد بود.

بهادری جهرمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه بررسی دستور رییس جمهور برای واگذاری خودروهای خارج از ضابطه به کجا رسید و آیا تخلف دستگاه ها محرز شده است؟ گفت: رییس جمهور تاکید داشته و دارد که به هیچ وجه در زمینه خودرو دولتی و خصوصی ویژه خواری صورت نگیرد تا دستگاه‌ها خارج از روالی که مردم در آن قراردارند، خودرو تهیه نکنند. این موضوع از ابتدای دولت به دستگاه ها ابلاغ شده است و دستگاه ها ملزم به آن هستند.

وی ادامه داد: رئیس جمهور به وزیر صمت دستور داده است تا بررسی کنند که درتهیه خودروهای نه شخصی، بلکه ادارای تخلفی صورت گرفته است یا نه که اگر تخلفی صورت گرفته با آن برخورد شود. هنوز گزارش وزارت صمت جمع بندی نشده تا قطعا اگر تخلفی از دستور رئیس‌جمهور صورت گرفته باشد، با آن برخورد شود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا میزان عیدی کارکنان دولت مشخص شده است، گفت: هنوز پیشنهادی ارایه نشده است.

بهادری جهرمی درباره احتمال افزایش قیمت گاز خانگی برای سال آینده تصریح کرد: افزایش قیمت امسال هم تکلیف قانونی مجلس بود و دولت مکلف بود هزینه گاز کسانی که سقف الگوی مصرف را رعایت می کنند، افزایش ندهد و به کسانی که خارج از الگو مصرف می کنند، یارانه تخصیص ندهد. اخیرا آیین نامه‌ای تصویب شده است که مشخص شده است برخی مناطق روستایی یا شهرهای کوچک، کنتورهای گاز تفکیک نشده و مثلا چهار منزل از یک کنتور استفاده می کنند یا استفاده گلخانه ای می‌شود که قبوض آن باید بدون یارانه محاسبه می شد. با این حال رئیس جمهور دستور دادند که در مورد مثال‌هایی که زدم یا بخش‌هایی که سرمای شدید داشتند، تفکیکی صورت بگیرد و تخفیف هفتاد درصدی داشته باشد، اما دولت مکلف است بهای گاز مصرفی کسانی که برای استخر یا سونا از گاز مصرف کرده‌اند را بدون در نظر گرفتن یارانه محاسبه کند. برای سال آتی باید ببینیم مجلس تکلیف قانونی به دولت دارد یا خیر.
وی درباره برنامه دولت برای تثبیت قیمت ارز گفت: دولت تلاش کرده با تخصیص حداکثری ارز در سامانه نیما، نرخ دلار را تثبیت کند. تخصیص ارز مصرفی با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ انجام می شود. بانک مرکزی منابع کافی در اختیار دارد و همچنین این اختیار را دارد تا در بازار آزاد نرخ سازی و مداخله منطقی کند.

سخنگوی دولت درباره موضع دولت نسبت به طرح تغییر استانداردهای آلودگی هوا اظهار کرد: استاندارد آلودگی هوا، استاندار ثابتی است و نه تغییر کرده و نه تغییر می‌کند و نه دولت برنامه‌ای برای تغییر آن دارد. این بحث از سوی یکی از اعضای دولت کامل منتقل نشده بود که من تبیین می‌کنم. بحثی که در جلسه هیات دولت صورت گرفت گلایه ای بود که وزیر آموزش و پرورش و وزیر علوم نسبت به تعطیلی مدارس و دانشگاه ها در ایام آلودگی هوا مطرح کردند چون ما دو سه سال بحران کرونا را داشتیم که باعث شد مدارس دو سال به صورت غیرحضوری برگزار شوند و این به افت کیفیت آموزشی منجر شده بود. آنها از این جهت گلایه داشتند که همیشه اولین راه تعطیلی مدارس و نظام آموزشی نباشد و بحث شد در جلسه که نظاماتی که در این حوزه مقرر شده یعنی هم آیین نامه ای در راستای اجرای قانون هوای پاک وهم دستورالعملی که مقرر شده نیازمند یک بازنگری است.از این بازنگری یک سوءبرداشت و سوءتعبیر شد به منظور تغییر شاخص های آلودگی اما این موضوع اصلا در دستور کار دولت هم نیست.

وی ادامه داد: بحث این است که وقتی هوا آلوده می‌شود باید ببینیم که اولین و تنهاترین راه تعطیلی مدرسه و مراکز آموزشی است یا  سازوکارهای دیگری مثل کاهش ساعت کلاس ها وجود دارد. در همین راستا پیشنهاد وزیر آموزش و پرورش در کمیسیون امور زیربنایی دولت با حضور نمایندگان وزارت بهداشت، نمایندگان سازمان محیط زیست و نمایندگان بخش های مختلف به صورت کارشناسی درحال بحث و بررسی است که یک بازبینی مجددی نه در شاخصه‎ها بلکه در حوزه نحوه برخورد و  مواجه با معضل آلودگی صورت بگیرد که البته اصل مدیریت این مسئله در راستای اجرای قانون هوای پاک است که کاهش آلایندگی ها را در پیش داشته باشیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که آیا دولت برنامه ای برای تغییر سیاست‌های فرهنگی و اجتماعی خود دارد، گفت: برنامه دولت در جهت حل مشکلات کشور با اولویت بندی در قالب سند تحول دولت مشخص شده است. تاکید می کنم که برنامه دولت برای تغییر و تحول های رویکردی و اساسی در حوزه‌هایی که مطالبه مردم است، به صورت عمومی وشفاف منتشر شده و همه متخصصان می توانند آن را مورد بررسی قرار دهند تا اگر درست باشد، مطالبه اجرا داشته باشند و اگر نه مشکلات آن سیاست‌ها را بیان کنند.
وی افزود: موضوعاتی مثل حق برگزاری تجمعات که سال‌ها در دستور کار بوده است از سوی دولت لایحه‌ای برای‌آن تهیه شده و کلیات آن در دولت تصویب شده و در حال نهایی شدن و تقدیم به مجلس است. همچنین خانه ملی گفت وگوها را داشته ایم که شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را تصویب کرده است.
بهادری جهرمی در پاسخ به این پرسش که با توجه به حادثه اخیر در سفارت آذربایجان، آیا دولت برنامه‌ای برای افزایش ضریب امنیت در سفارتخانه‌ها دارد، اظهار کرد: شرایط امنیت کشور وضعیت خوبی دارد و ما مشکلی در این زمینه‌ها نداشته و نداریم. آنچه پیش آمد، مشکل خانوادگی یا شخصی بوده است که اقدامات قضایی و انتظامی برای ‌آن صورت گرفته است. در ایامی که گذشت به شکل متعدد سفارت‌خانه‌هایمان در کشورهای اروپایی هدف حمله قرار گرفته و بانوی سفیر ما در کشور اروپایی مورد اصابت ضربه چاقو قرار گرفته است، اما جالب است که کسی نمی گوید تامین امنیت سفارتخانه در آن کشور با تدبیر تازه‌ای همراه می شود یا نه.
وی یادآور شد: با کوکتل مولوتف به مدارس ما در هامبورگ حمله کرده‌اند، اما به نظر می رسد در حالیکه مشکل اصلی باید در آن کشورها حل شود، به این مورد اشاره می کنند. کشور ما حتما اقدامات قابل قبولی در حوزه تامین امنیت داشته است و بعد از این هم این اقدامات با قوت بیشتر ادامه می یابد.

سخنگوی دولت در پاسخ به این پرسش که آیا دولت برنامه‌ای برای اصلاح حکمرانی دارد؟ اظهار کرد: در برنامه تحولی دولت ۳۷ محور راهبرد تحولی مشخص شده است و با کسب نظر از جامعه نخبگان و مردم به تقویت و اصلاح آن عمل می شود. در همین جهت دولت تلاش می‌کند با سرعت پیش رود تا مثلا در حوزه صنعت با نرخ رشد بهتر اقتصادی، عقب ماندگی های دهه اخیر را برطرف کنیم.
بهادری جهرمی در پاسخ به این پرسش که آیا وزرا مطابق با دستور رئیس‌جمهور به صورت سرزده به وزارتخانه‌های خود سر می زنند یا نه، گفت: مکمل نگاه دولت برای حضور میدانی همین حضور در ستاد وزارتخانه‌هاست تا بر اولویت‌ها متمرکز شویم و هماهنگی فرابخشی لازم را تامین کنیم. در این راستا برنامه نظارت ستادی را تدوین کرده ایم و تا امروز ۱۱ جلسه این ستاد برگزار شده است.
وی در پایان در پاسخ به پرسش دیگری در زمینه برنامه دولت برای احیای واحدهای تولیدی تعطیل شده تصریح کرد: یکی از اولویت‌های دولت برای رشد اقتصادی و حل معضل بیکاری و ایجاد اشتغال، همین بحث فعال شدن واحدهای نیمه تعطیل و تعطیل شده بود. دولت تمرکز ویژه ای بر این واحدها دارد که آمارهای متعددی از سوی دستگاه‌ها درباره این واحدها منتشر شده است. سازمان صنایع کوچک در شهرک‌های صنعتی آماری تفصیلی به شکل شهری و استانی ارائه کرده است که نشان می دهد بیش از ۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی در طول همین یکسال و چند ماه اخیر احیا کرده‌ایم.
انتهای پیام